Petice za referendum o vystoupení z Evropské unie


Nepřihlášený uživatel

/ #8309 11letý Ayman Sharaf Khaji a jeho rodina společně s tisíci Jezidy z města Sindžar padli do zajetí

2016-04-05 08:32

11letý Ayman Sharaf Khaji a jeho rodina společně s tisíci Jezidy z města Sindžar padli do zajetí k teroristům 3. srpna 2015. Chlapec vyprávěl Sputniku o táboře „tygřata halífátu“, kde bojovníci Daiš dělali z dětí sebevražedné zabijáky nebo živé štíty.

„Žil jsem ve strachu, hladu a násilí. Bojovníci Daiš mne naučili střílet z automatu a říkali nám, že po výcviku půjdeme do Sindžaru a začneme zabíjet Jezidy", vyprávěl Ayman.

Chlapec oslavil své narozeniny v táboře tím, že se naučil skládat a rozkládat automat Kalašnikov. V táboře byl nejen technický výcvik, ale i „ideologický".

„Bylo nás v táboře 100 dětí. Tábor se nacházel v Tal-Afar v provincii Ninevija. Jednou Abu Azzam, který byl zodpovědný za naši přípravu v táboře, mne prosil, abych přečetl Korán. Řekl jsem, že to ještě neumím. Tehdy mne a ještě jednoho chlapce odvedli k velmi tlustému šéfovi jménem Muhammed, který nás zavřel do velmi úzké skříně bez světla. Za nějakou dobu přivedli ještě 4 chlapce, které zavřeli do sousední skříně stejně jako nás. Všichni se udusili nedostatkem vzduchu", vypráví Ayman.

Více: 11letý Ayman Sharaf Khaji a jeho rodina společně s tisíci Jezidy z města Sindžar padli do zajetí k teroristům 3. srpna 2015.