Petice za referendum o vystoupení z Evropské unie


Nepřihlášený uživatel

/ #8339

2016-04-06 08:42

Holandské referendum o smysluplnosti asociace s Ukrajinou hrozí evropské politice vážnými následky. Je zcela možné, že se brzy stále více evropských zemí začne „bouřit“ proti rozhodnutí Bruselu, píše Deutschlandfunk.

Sblížení s Kyjevem otevírá pro evropskou politiku zvlášť bolestivé problémy. Občané evropských zemí se obávají, že volný obchod s Ukrajinou bude mít za následek brzký vstup země do EU, a to způsobí příliv levné pracovní síly a růst daní. Takový vývoj situace je pro Evropany zlým snem, zdůrazňuje vydání.

Podobné obavy mají především země, které od samého počátku nebyly nadšené myšlenkou evropské integrace. Zklamaní migrační politikou Bruselu a celkovou nestabilitou, která vládne v Evropě, občané se stále častěji staví na stranu euroskeptiků a hledají možnosti projevu. A právě blížící se referendum dává takovou možnost, i když pouze v Nizozemí a pouze v jedné otázce, píše autor článku.

Více: Holandské referendum o smysluplnosti asociace s Ukrajinou hrozí evropské politice vážnými následky. Je zcela možné, že se brzy stále více evropských zemí začne „bouřit“