Petice za referendum o vystoupení z Evropské unie

O Kláru Samkovou se zajímají turecké bezpečnostní služby

/ #9940 O Kláru Samkovou se zajímají turecké bezpečnostní služby

2016-06-15 15:49

Ruský zdroj: O Kláru Samkovou se zajímají turecké bezpečnostní služby, mohla by být v zahraničí vystavena nebezpečí nebo riziku únosu. Oslabování kurzu české koruny řídí Německo!

Turci sledují pohyb a kontakty Kláry Samkové

Z dokumentu není bohužel možné identifikovat přesné časové období (dostupná data v dokumentu jsou u jiných osob, v části o Samkové nikoliv), ani míru potenciálního rizika, jaké může sběr informací a sledování Kláry Samkové pro ní představovat. Nelze ani určit, jestli poslední ostré výroky na adresu tureckého velvyslance v ČR jsou již reflektovány v zájmu turecké MIT o její osobu (zřejmě ne, ale nelze to zaručit), anebo jestli jde o záznamy z dřívější doby. O činnost Kláry Samkové se zajímají buňky saláfistického džihádu ve Velké Británii. Uznávaný britský server Breitbart uveřejnil o Samkové její aktivistický profil, na což reagovaly britské islamistické weby tím, že sdílely článek o ní se servery napojenými na Islámský stát. O projevu Kláry Samkové jsme už dříve psali zde. Zájem turecké MIT však považujeme v redakci za mnohem nebezpečnější. Turecká MIT používá stejnou politiku ve vztahu k nepřátelským osobám státu jako používá Izrael a zcela pravidelně lidi unáší, nejčastěji ze třetích zemí. Máme proto obavy, že dokument, který jsme obdrželi z našeho ruského zdroje, nám byl poskytnut a zpřístupněn účelově, abychom takto skrze mediální působnost našeho serveru tímto varovali paní Samkovou, zejména při cestách do zahraničí.

VICE-Ruský zdroj: O Kláru Samkovou se zajímají turecké bezpečnostní služby, mohla by být v zahraničí vystavena nebezpečí nebo riziku únosu. Oslabování kurzu české koruny řídí Německo!