Petice za referendum o vystoupení z Evropské unie

Vlastenec

/ #10479 Gagarin i Napoleon. Místo pokémonů budou Rusové lovit historické hrdiny

2016-07-26 08:24

Moskevská radnice si nechala vyvinout mobilní aplikaci, od které si slibuje, že lov pokémonů v ruské metropoli nahradí pátráním po historických hrdinech. Úspěšný hráč si tak bude moci udělat „selfie” s prvním kosmonautem Jurijem Gagarinem, s cary Ivanem Hrozným či Petrem Velikým, anebo dokonce s francouzským císařem Napoleonem Bonapartem.

"Do konce srpna se objeví vylepšená aplikace Poznej Moskvu, s jejíž pomocí bude možné si udělat snímek s kultovní historickou postavou," slibuje radnice podle agentury Interfax.

Kromě kosmonautů a carů bude možno "lovit" i básníky, hudebníky či vědce, například Alexandra Puškina, Pjotra Iljiče Čajkovského, Michaila Lomonosova, samozřejmě ve virtuální podobě a za pomoci souřadnic, historických adres či kompasu.

"Aplikace má za úkol pomocí módní technologie upozornit na bohaté kulturní dědictví a dá také další důvod k toulkám Moskvou," slibuje si radnice. Nový projekt se opírá o stávající turistický portál, který zahrnuje údaje o 1300 stavbách, 114 památnících, 40 muzeích, 162 zákoutích a 196 historických osobnostech a nabízí 57 různých tematických vycházek po ruském hlavním městě.

Populární hra Pokémon GO dorazila i do Ruska, ačkoli se v zemi ještě legálně nenabízí. Přesto již přiměla pravoslavnou církev, aby varovala věřící před ztrátou zdravého rozumu a chorobnou závislostí. Před hrou varoval Rusy i hlavní cenzurní úřad. "Buďte bdělí, občas vzhlédněte od svých telefonů a informujte své blízké o místě, kde se nacházíte," doporučil Roskomnadzor.

Tak koukám, že si Rusové ponechali v téhle zdegenerované společnosti jako jediní zdravý rozum. Kéž by i naši politici měli tolik rozumu a místo těchhle blbin naší čím dál hloupější mládeži přiblížili bohaté dějiny a tradice našeho národa.