Petice za referendum o vystoupení z Evropské unie


Nepřihlášený uživatel

/ #10486 Sobotkova vláda už rozhodla o přijetí 81 migrantů z Turecka! Politika MKT už je i v Česku!

2016-07-26 14:15

Plivanec do obličeje českým občanům: Dohoda s Tureckem o kšeftování s uprchlíky není v ČR ratifikována, ale Sobotkova vláda už rozhodla o přijetí 81 migrantů z Turecka! Politika MKT už je i v Česku!

Vláda si s parlamentem vytřela pozadí. To je realita!

Odpověď je celkem jednoduchá. Vláda používá exekutivní klauzuli o mezinárodních smlouvách, které jsou právně závazné, a to i bez souhlasu parlamentů. Ratifikační proces parlamenty probíhá až ex-post a zde je zajímavá podivnost, která stojí za zmínku. Pokud by parlament ČR smlouvu s Tureckem neratifikoval, tak smlouva by platila dál ve vztahu k partnerům v zahraniční, ale neměla by právní oporu směrem dovnitř České republiky. Poskytování peněz ze státního rozpočtu na integraci migrantů podle neratifikované smlouvy by mohlo být spatřováno jako problém, ne nepodobný tunelování, ovšem na státní úrovni. Vytahování peněz z kapes daňových poplatníků na integraci migrantů podle smlouvy, kterou parlament ČR neratifikoval, by mohlo být zneužito i v mnoha jiných případech.

Nacistické kořeny "bruselské EU"

Co jste vždycky chtěli vědět o 'bruselské EU', ale nikdo se neodvážil říct!

VICE-Nacistické kořeny "bruselské EU"

VICE-Oto Novotný - 4. balík Emailů

VICE-Plivanec do obličeje českým občanům: Dohoda s Tureckem o kšeftování s uprchlíky není v ČR ratifikována, ale Sobotkova vláda už rozhodla o přijetí 81 migrantů z Turecka! Politika MKT už je i v Česku!