Petice za referendum o vystoupení z Evropské unie


Nepřihlášený uživatel

/ #10533

2016-07-29 18:48

Jabhat al Nusrat a ISIS

JN rýchlo získal povesť ako bytia najviac extrémnej (a najefektívnejšie) rebel bojová skupina v Sýrii.

Boli lepšie financovaný, lepšie kvalifikovaní, a mnoho z nich mal dlhoročné skúsenosti bojujúce americké okupačné sily v Iraku. Jeden z vedľajších produktov vojen je vytvorenie triedy skúsených bojovníkov. Zatiaľ čo mnoho militantov zomrú v týchto pechotných na báze partizánskej vojny, tí, ktorí prežijú, majú tendenciu byť odolné vzhľadom na ich skúsenosti výhodou.

 JN mal veľký počet preživších z konfliktov v Iraku, Líbyi, Afganistane a Čečensku.

Okrem toho budú extrémne frakcie často nájsť najlepšie regrútov a ľuďom najviac ochotné spojiť sa s ich príčinu. Ak sa pozrieme na históriu štátnosti všeobecne, to je zvyčajne najkrvavejší a extrémny z milícií, ktorí stúpajú k moci. To platilo o leninistů v Rusku, sionistov v Palestíne, a zdá sa, ISIS v Iraku / Sýrii.

JN nakoniec zlomil, však, tvoriť frakčnej skupine s názvom islamského štátu v Iraku a Sham (Sham = Levant v arabčine).

Účinne frakcie ISI JN dostal " príliš extrémne " pre vkus al-Kájdy. Možno, že príliš veľa Zarkáwí je duch žil ďalej organizáciu. Tento rozkol vyzráža krviprelievania medzi JN členmi a novo tvorené ISIS, vedenej Abu Bakr al-Baghdadi.

JN bol stále veľa negatívneho tlače na západe a na širšom Strednom východe, pretože jeho náklonnosť k použitie masakrami ako nástroj pre terorizujú obyvateľstvo do podrobenie, rovnako ako iné ohavné zločiny, ako je masové znásilňovanie ženských zajatcov a bezohľadného drancovania. Je iróniou, že ISIS praktizuje Takfirism proti JN, aby odôvodnila svoje rozdelenie.

Rozkol bol pravdepodobne vypočítaná ťah zo strany ISIS, ktorí boli teraz hlavnými hráčmi na iracko-sýrskej hranice.

Nepotrebovali AQ centrálne vedenie, pretože nemali dostatočnú podporu zo strany irackého kmeňového systému prežiť a prosperovať.