Petice za referendum o vystoupení z Evropské unie


Nepřihlášený uživatel

/ #10544

2016-07-30 19:43

Evropské hodnoty zaútočily na prezidenta Zemana, že prý tlumočí ruskou propagandu. Ruština přitom na Ukrajině opravdu není „rozeznávána“ úřady!


Evropské hodnoty opět zaútočily na prezidenta republiky Miloše Zemana. Zástupce think-tanku Evropské hodnoty Jakub Janda uveřejnil na portálu Respekt, který provozuje vydavatelství Economia bývalého uhlobarona Zdeňka Bakaly, další pamflet o tom, že prezident Zeman je trojský kůň Ruska v ČR [1]. Tentokrát se do prezidenta navezl tím, že ho obvinil ze šíření lží o Ukrajině, konkrétně o zákazu ruského jazyka na Ukrajině. Informaci převzala redakce iDnes.cz a opět nezapomněla zmínit údajné „proruské weby“ a náš Aeronet [2]. Tuto informaci o zákazu ruštiny na Ukrajině v roce 2014 uveřejnila ruská média s bulvárními titulky, ale ve skutečnosti celá ta zpráva je úplně jiná a Jakub Janda tuto informaci v Respektu samozřejmě neuvedl. Je proto opět úlohou alternativy, konkrétně našeho Aeronetu, abychom uvedli celou věc na pravou míru a pana prezidenta se zastali, protože tlumočil pouze to, k čemu na Ukrajině v roce 2014 opravdu došlo, ale explicitně nelze hovořit o zákazu ruštiny, ale pouze o jejím vytěsnění a nepodporování ze strany ukrajinských orgánů. Nejprve trochu historie.


VICE-Evropské hodnoty zaútočily na prezidenta Zemana, že prý tlumočí ruskou propagandu. Ruština přitom na Ukrajině opravdu není „rozeznávána“ úřady!