Petice za referendum o vystoupení z Evropské unie


Nepřihlášený uživatel

/ #10545 Pražská kavárna je v panice – J. Fištejn: „Za děním v Turecku je hanebný plán Obamy“

2016-07-30 19:50

Pražská kavárna je v panice – J. Fištejn: „Za děním v Turecku je hanebný plán Obamy“. O čem bylo video „Boom!“ A co spustil brexit

Už dlouho mě nic tak nepobavilo, jako komentář publicisty Jefima Fištejna na téma nezdařeného pokusu o převrat v Turecku. Podle Fištejna, komentátora Svobodné Evropy, má nyní největší radost z vývoje událostí Rusko, které získalo v Erdoganovi zavázaného spojence. Naopak hanebnou roli podle Fištejna sehrává Západ, zejména USA. Ty prý mají na triku za poslední dobu tolik přešlapů, že už komentátor začíná věřit, že se jedná o hanebný a dobře utajovaný záměr prezidenta Obamy.

„Zdá se, že Spojené státy Turecko prohrávají,“ povzdechl si Fištejn. Hodně to prý vypovídá o zahraniční politice současného prezidenta Obamy.

Turecko podle něj posledních sto let bylo díky armádě prozápadní a poté, co se to prezident Erdogan pokusil změnit, představoval prý nejspíš i poslední neúspěšný puč zoufalý pokus vrátit Turecko na Západ.

Fištejn navíc vyjádřil přesvědčení, že na prozrazení puče Erdoganovi, který se tak na něj připravil a okamžitě spustil protiúder, mělo zásadní roli Rusko. „Z toho vyplývá, že Erdogan za svou další politickou existenci do značné míry vděčí Rusku, které nepochybně nepředalo tak výbušnou informaci zadarmo,“ obává se.

VICE-Měl Turecko Jen vyhlásit válku o Sýrii ?

VICE-Barack Obama

 

VICE-Pražská kavárna je v panice – J. Fištejn: „Za děním v Turecku je hanebný plán Obamy“. O čem bylo video „Boom!“ A co spustil brexit