Petice za referendum o vystoupení z Evropské unie


Nepřihlášený uživatel

/ #11067 Facebook a sociální sítě

2016-09-13 17:55

Facebook a sociální sítě

V roce 2012,VICE-megality známý jako Facebook udělal něco docela ošklivý ke svým následovníkům.

700.000 bezděčné Uživatelé byli v podstatě využity jako morče v gigantické sociální experiment, který umožnil Facebook manipulovat emoce a emocionální reakce, aniž by komukoli to bylo tím.

Facebook datové vědci nastavit, aby se zjistilo, zda by mohli mít vliv na emoční stav uživatele webu a vyzve je, aby po více kladnou nebo zápornou více obsahu.

Pomocí algoritmu, který automaticky vynechané určitý obsah, který byl buď pozitivní, nebo negativní, Facebook vědci manipulovat uživatele po dobu jednoho týdne, poté zveřejnily své údaje v březnovém čísle ( VICE-Game-Powered Machine Learning - PNAS 2012 109 (17), 6411-6416; zveřejněn dopředu tisku 28. března 2012, doi: 10,1073 / pnas.1014748109) z Proceedings of the National Academy of Sciences .

Ale jakmile tajný experiment dostal ven, lidé křičeli o nehorázné invazi do soukromí a manipulativní, klamnými taktice experimentu, dokonce působit někteří z vědců za studii se omluvit za své méně než etické metodologie.

Soukromí právníci a organizace se přihlásily, napomínat Facebook za porušování práv uživatelů, kteří byli o výzkumu nikdy neřekl. Problém je, že Facebook dělali tyhlety věci po celá léta, změny funkce a vzhled stránek, aby lépe sloužit jejich uživatelé, a dát jim větší přístup k osobním informacím ve stejnou dobu.

Uživatelé prostě nevěděl, že byli manipulováni , dokud tento konkrétní studie dostal pozornost. Síly za Facebook pochopili, jak snadné to bylo ovlivňovat emoce uživatelů s velmi málo práce, a to vše pod radarem uživatelů.

Podvědomě, tito uživatelé byli kymácel, i když nebyli vědomi ničeho jiného na místě během týdne studie.

Sociální Programování

Jsme bytí "naprogramován" stejným způsobem budeme programu Naši DVR pro záznam své oblíbené pořady?

 

Také známý jako "sociální inženýrství", tuto taktiku politiky, náboženství a firemní konzumu, dokonce i vzdělání a akademické obce, zahrnuje doslova Engineering chování, postoje a touhy velkých skupin lidí.

 

Skutečný sociální inženýrství se provádí pomocí specifických vědeckých metod analýzy a rozhodování, často pro více akademické účely. Ale sociální programování pokračuje každý den v cestách, které nejsou nutně určeny pro lepší pochopení lidstva. Podobně jako propagandu, sociální programování je druh vztahů s veřejností, které se vznáší velké skupiny přijmout, popřít, podporu, vzdorovat, nebo něco mezi tím ,

Jeden z průkopníků veřejné propagandy, známý jako "otec public relations", byl Rakušan-americký synovec Sigmunda Freuda, Edward Bernays .

 

I když měl vysokoškolské vzdělání v oboru zemědělství, byl fascinován použití propagandy během války, a uvažoval, jestli by mohla být použita stejná pravidla a metody v době míru stejně.

 

Skočil po hlavě do světa psychologie a public relations, spojující dva navrhnout své vlastní představy o přesvědčování veřejnosti a to, co nazval,

 

"Inženýrství souhlasu."Tím, pochopení toho, jak "skupina mysl" pracoval, Bernays věřil masy by mohly být kontrolováni a manipulováni, aniž by si toho byli vědomi.

 

Použil hodně teorií jeho slavného strýce v jeho snaze posunout vnímání veřejnosti a podporovat konkrétní chování, včetně jeho vlastní touhou pomoct velký byznys zpracováním rozložení hmotnosti nápadů stejným způsobem by společnost zacházet s masovou výrobu materiálů.

 

Jeho 1928 kniha VICE-Propaganda zůstává velmi vlivný zkoumání jeho díla dokumentující vztah mezi tím, co se nazývá "neviditelná vláda, skutečný vládnoucí moc v zemi" a veřejností, který byl vládl, něco Bernays považovala za nezbytné udržet pořádek přes chaotické masy. Tento druh sociální kontroly je opravdu o regulaci chování jednotlivců i skupin lidí ve společnosti, s vlivem propagandy jako jeden z nástrojů kontroly.