Petice za referendum o vystoupení z Evropské unie


Nepřihlášený uživatel

/ #11180 SYRIE ZA OPONOU

2016-09-25 09:13

VICE-Barack Obama 's opakoval tvrzení, že Bashar al-Assad musí odejít z funkce - a že existují "umírněné" povstalecké skupiny v Sýrii, které jsou schopné porážet ho - v posledních letech vyvolal tichý nesouhlas, a dokonce i zjevnou opozici, mezi jedny z nejvýše postaveným důstojníci Pentagonu společného štábu.

Jejich kritika se zaměřila na to, co oni vidí jako fixace administrativy o Asada primární spojence, Vladimirem Putinem.

Podle jejich názoru Obama je zajetí studené války přemýšlet o Rusku a Číně, a nebyl nastaven svůj postoj k Sýrii k tomu obě země sdílejí Washingtonu obavy z šíření terorismu v Sýrii i mimo ni; jako Washingtonu věří, že islámský stát musí být zastaven. Odolnost vojenském sahá až do léta 2013, kdy vysoce utajované posouzení, dát dohromady podle Defense Intelligence Agency ( DIA ) a náčelníků štábu ( JCS ), poté vedená generálem Martin Dempsey , předvídají, že pád režimu Assad by vedlo k chaosu a potenciálně i na Sýrii převzetí džihádských extremisty, podobně jako se pak děje v Libyi. 

Bývalý vysoký poradce náčelníků mi řekl, že dokument byl "all-source" posouzení opírající se o informace od signálů, satelit a lidskou inteligencí, a vzal matný pohled na naléhání Obamovy administrativy na pokračování financování a vyzbrojit takzvané umírněné povstalecké skupiny.

Do té doby, CIA byl konspirovat po dobu delší než jeden rok se spojenci ve Velké Británii, Saúdskou Arábií a Katarem k přepravě zbraní a zboží -, které mají být použity pro svržení Asada - od Libye, přes Turecko do Sýrie.

Nový odhad inteligence vybrala Turecko jako hlavní překážka Obamově politice Sýrii.

Tento dokument ukázal, poradce řekl,

"Že to, co začalo jako tajného amerického programu na paži a podpořit umírněné povstalce bojující Assad byl kooptován Tureckem a se proměnil v plošném snížení všech individuálních nastoupit na technické, zbraně a logistické program pro všechny opozice, včetně Jabhat al-Nusra a islámský stát.

Takzvané mírní se vypařila a Svobodné syrské armády byl zadek skupina umístěný u letecké základny v Turecku. "

Posouzení bylo bezútěšná: nebylo únosné "umírněný" opozice vůči Asada, a USA se vyzbrojuje extremisty. GenerálporučíkMichael Flynn , ředitel DIA mezi 2012 a 2014, potvrdil, že jeho úřad poslal konstantní proud klasifikovaných varování pro civilní vedení o neblahé následky svržení Asada. VICE-Military k vojenskému