Petice za referendum o vystoupení z Evropské unie


Nepřihlášený uživatel

/ #11240 US destabilizace Sýrie

2016-09-30 11:00

US destabilizace Sýrie

Ve své podpoře VICE-svržení Asada tím, že pomáhá syrské rebely, mnoho z jehož věrnost existují ve stavu toku a kteří přeběhl k ISIS USA v podstatě umožnila ISIS stoupat a převzít velení východní Sýrii.

I když můžete tvrdit, že Washington pravděpodobně dělal ne přímo paže a trénovat ISIS, to však usnadnit a podpořit chaosu scénář, kde ISIS se mohl zvýšit na vrcholu hierarchie džihádu.

Je ironií, že v roce 2010, Assad VICE-nabídl pomoc USA ve válce proti rebelům Takfiri působících na irácko-syrské hranice. Assad vláda bojovala džihádisty po celá desetiletí a pokládají "odborníci" na záležitost.

USA odmítly a v roce 2011, oni ozbrojené džihádisté ​​místo sesadit Asada.

Poznámky k zapojení USA

 Myslím, že je nutné shrnout, jak USA pomohl srážet tuto krizi:

 

  1. Jejich invazi do Iráku, čímž narušil rovnováhu sil tam a opouštět vakuum vyplní Zarkávího a JTJ

  2. Oni držel se politiky sektářského rozděl a panuj, tak účinně zřízení sektářské vojenské hranice v Iráku, pokud současně vyzbrojen sunnitské kmeny vedle šíitské-ovládal centrální vlády

  3. Útok na Libyi, které svrhly Kaddáfího vytvořil vzestup džihádistů tam a následný příliv zbraní do Sýrie, která podpořen ISIS

  4. Americká podpora povstaleckých skupin v Sýrii narušena Asada, který byl baštou proti Džihádismus v regionu, opět posílit ISIS

VICE-HISTORIE ISLAMSKEHO STATU

Jabhat al Nusra a ISIS

JN rychle získal pověst jako bytí nejvíce extrémní (a nejefektivnější) rebel bojová skupina v Sýrii.

Byli lépe financován, lépe kvalifikovaní, a mnoho z nich měl dlouholeté zkušenosti bojující americké okupační síly v Iráku. Jeden z vedlejších produktů válek je vytvoření třídy zkušených bojovníků. Zatímco mnoho militantů zemřou v těchto pěchotních na bázi partyzánské války, ti, kteří přežijí, mají tendenci být odolné vzhledem k jejich zkušenosti výhodou.

JN měl velký počet přeživších z konfliktů v Iráku, Libyi, Afghánistánu a Čečensku.

Kromě toho budou extrémní frakce často najít nejlepší rekruty a lidem nejvíce ochotné spojit se s jejich příčinu. Pokud se podíváme na historii státnosti obecně, to je obvykle nejkrvavější a extrémní z milic, kteří stoupají k moci. To platilo o leninistů v Rusku, sionistů v Palestině, a zdá se, ISIS v Iráku / Sýrii.

JN nakonec zlomil, nicméně, tvořit odštěpené skupině s názvem islámského státu v Iráku a Sham (Sham = Levant v arabštině).

Účinně frakce ISI JN dostal " příliš extrémní " pro vkus al-Káidy. Možná, že příliš mnoho Zarkáví je duch žil dál organizaci. Tento rozkol vysráží krveprolití mezi JN členy a nově tvořené ISIS, vedené Abu Bakr al-Baghdadi.

JN byl stále hodně negativního tisku na západě a na širším Středním východě, protože jeho náklonnost k použití masakry jako nástroj pro terorizují obyvatelstvo do podrobení, stejně jako jiné ohavné zločiny, jako je masové znásilňování ženských zajatců a bezohledného drancování. Je ironií, že ISIS praktikuje Takfirism proti JN, aby odůvodnila své rozdělení.

Rozkol byl pravděpodobně vypočtená tah ze strany ISIS, kteří byli nyní hlavními hráči na irácko-syrské hranice.

Nepotřebovali AQ centrální vedení, protože neměli dostatečnou podporu ze strany iráckého kmenového systému přežít a prosperovat.