Týdny občanského neklidu


Nepřihlášený uživatel

/ #2198

2017-03-26 14:33

Odin’s Eye: Víme, jak odposlouchávali Donalda Trumpa! Procesory INTEL mají na úrovni hardwaru backdoor instalovaný přímo výrobcem ve spolupráci se CIA. Firewally i antiviry jsou ze hry ven. Kauza větší než Pizza Gate?

Organizace Wikileaks včera uveřejnila novou sérii uniklých dokumentů Vault 7 a nově s názvem Dark Matter. O kauze Vault 7 jsme na AE News psali a toto je pokračování postupného publikování dokumentů, které odhalují praktiky CIA. Média si všímají hlavně toho, že CIA infikovala přímo ve výrobní továrně v Číně firmwary telefonů iPhone, a to již od roku 2008 a pokračuje to dodnes [1]. Přímo z továrny odcházejí iPhony infikované malwarem a nelze jej z telefonu smazat ani aktualizací novou verzí iOS. Koupíte rovnou iPhone s předinstalovaným špionážním malwarem od CIA. No, nekupte to!

Ghost mode v procesorech INTEL

Uvnitř zkompilovaných kódů a programů Windows 10 jsou zdánlivě liché segmenty se zdánlivě zakryptovaným obsahem. Pokud si program spustíte v debuggeru a budete sledovat jeho práci, program tato místa přeskakuje. Zdánlivě jde o smetí. Vstupní body do programů jsou nastavené tak, že programy spuštěné zevnitř Windows 10 přeskakují zakryptované úseky, které se nikdy nedostanou do výkonného cyklu. Když ale program běží na úrovni procesoru, IME detekuje nefunkční zakryptované části v paměti přes full DMA, provede vnitřní přerušení, dekryptuje úseky, vykoná úsek a poté vrátí řízení běhu původnímu úseku programu poslaného do mateřského CPU z vyšší vrstvy (WinAPI/HAL). Debuggerem ve Windows nemá analytik šanci nic poznat, protože IME pracuje ve vnitřním přerušení a běží na odděleném vnitřním procesoru chipsetu IME mimo mateřský procesor CPU bez asistence OS Windows. Tomuto skrytému běhu se mezi programátory říká „ghost mode“ a za normálních okolností takový běh umí virtuální stroj s interpreterem vlastních zakódovaných instrukcí, což používají např. počítačové ochrany VM Protect nebo Denuvo, ovšem ty běží transparentně na CPU. IME však běží mimo režii mateřského CPU. Nedá se debugovat, protože neexistuje pro vyšší vrstvy systému.

VICE-Odin’s Eye: Víme, jak odposlouchávali Donalda Trumpa! Procesory INTEL mají na úrovni hardwaru backdoor instalovaný přímo výrobcem ve spolupráci se CIA. Firewally i antiviry jsou ze hry ven. Kauza větší než Pizza Gate?

VICE-No to snad ne? Zvláštní zmocněnec OSN pro migraci vyzval EU, aby podkopávala etnickou stejnorodost evropských zemí a nahrazovala ji multikulturní diverzitou! Sionista s kariérou v Goldman Sachs a Světové obchodní organizaci chce prosadit Kalergiho plán za každou cenu!