Petice za referendum o vystoupení z Evropské unie

Vladimir Putin prohlásil, že Rusko neuzná status KLDR jako jaderné mocnosti.

/ #14428 Vladimir Putin prohlásil, že Rusko neuzná status KLDR jako jaderné mocnosti.

2017-09-08 18:11

Vladimir Putin prohlásil, že Rusko neuzná status KLDR jako jaderné mocnosti. Nukleární program Pchjongjangu prý podkopává bezpečnost v regionu. A ty americké letadlové lodě, mohutná cvičení Pentagonu s Jižní Koreou a Trumpovy hrozby jsou OK?

V ruském Vladivostoku probíhá již třetí Východní ekonomické fórum [1] a dnes na něm zazněly velmi zvláštní výroky ze strany ruského prezidenta Vladimira Putina. Jak uvedl ruský portál Sputnik, Vladimir Putin prohlásil a ujistil jihokorejského prezidenta Mun Če-ina, že Rusko neuzná status KLDR jako jaderné mocnosti [2]. Podle Putina prý Pchjongjang hrubě narušuje úmluvu Rady bezpečnosti OSN, podkopává režim nešíření jaderných zbraní a vytváří bezpečnostní hrozbu v severovýchodní Asii. Tento výrok nepochází od Nikki Haley, americké zástupkyně v OSN, ani od amerických generálů, od kterých jsem zvyklí na takovou rétoriku, ale jde o stanovisko Vladimira Putina. Několik čtenářů AE News nás do redakce upozornilo, co si o tom myslíme, jestli Vladimir Putin neměl spolu s tím vyzvat i k ukončení právě probíhajícího vojenského cvičení americké a jihokorejské armády v těsné blízkosti severokorejského pobřeží, které eskaluje situaci a provokuje armádu KLDR. Jižní Korea navíc reagovala na víkendovou severokorejskou zkoušku vodíkové bomby svým vlastním vojenským raketovým cvičením. Z úst Vladimira Putina nezazněla výzva k obou stranám konfliktu, aby se zdržely eskalace, Vladimir Putin kritizoval pouze Pchjongjang.

Bez jaderného programu by KLDR už neexistovala

Kdo proboha neustále uvaluje sankce na KLDR? Američané. Kde potom získává KLDR zboží a kam může Pchjongjang exportovat svoji produkci? Pouze do Číny. Tato izolace způsobuje, že na politiku KLDR má páku zase jenom Peking. Pokud by došlo ke zrušení sankcí, do země by přišly zahraniční investice, firmy, KLDR by se začala otevírat světu a protože by šlo o objektivní proces, tyto obchodní styky a provázání se světem by mělo stejný efekt, jako kdysi nastalo otevření Číny světu. Dokud bude trvat izolace KLDR, budou se v zemi prohlubovat obranné a defenzivní mechanismy a horečné zbrojení. Vedení země bude o to více utvrzováno v přesvědčení, že proti KLDR stojí v nepřátelské pozici celý svět, kromě Číny. Jedinou cestou k normalizaci situace na Korejském poloostrově je zrušení veškerých sankcí na KLDR a ukončení ekonomického embarga na tuto zemi. Američanům nesmí být dovoleno, aby měnili režimy podle toho, jak kde ve světě zrovna potřebují. Tuhle si kladou podmínky, že pro mír v Sýrii musí odejít Bašár Asad od moci. Před válkou v Iráku si kladli podmínku, že musí od moci odejít Saddám Hussein, jinak vypukne válka. Během Arabského jara tlačili na Muamara Kaddáfího, aby odešel v Libyi od moci. V tomto tlaku je podporovali i politici z EU.

http://www.aeronet.cz