Podpora Mgr. Vítězslavě Baborové, radní Jihočeského kraje za KSČM

Bernie

/ #780

2012-11-29 16:10

776: komunisté na severu.
Situace na severu je horší v mnoha ohledech než jinde. ŽP (životní prostředí), velká nezaměstnanost, doprava, drzí a přemnožení cikáni, nevlastnictví průmyslu, který patří cizincům. Tato část republiky spolu s ostravskou aglomerací měla největší podíl na tom, že jsme za socialismu měli to, co jsme měli. Určitý blahobyt dostupný všem i těm, kteří o něj neusilovali. Jsem chemik a studoval jsem v Ústí na Střekově průmyslovku, vím o čem mluvím. Ne Praha, nadnárodní firmy a intelektuálové žvanící o všem a o ničem.
V Jirkově jsou "ekologové", kteří hází klacky pod nohy každému, kdo se o něco snaží.
Já nejsem příznivec těžby uhlí, ale komunisté jsou pro prolomení proto, že: to přinese lidem zaměstnanost a zlepší ekonomickou situaci. Trvají při tom na velmi přísné kontrole ŽP a dodržování šetrného postupu.
Není to ideální, ale mnohem lepší než neprolomit.

Ještě tolik: jsem z Liberce a dlouho jsem pracoval v Uranu ve Stráži pod Ralskem. Dneska je v módě na uran nadávat. Jako tehdejší dělník vím, že to zdaleka nebylo ideální. Ale také vím, že naše republika je vyrabovaná a prakticky nic nevlastníme. Proto mi připadají úvahy koaličního partnera na Lbc kraji "Změna" s potrhlými ekology v čele, velmi nebezpečné. Zvlášť, když jeden z nich je mluvčí těch co trvají na zákazu zahájení těžby (ta je v současnosti v útlumovém programu) a je zastupitelem. Ten čudla totiž hájí jen pár obcí, kde bydlí, nebo kde má chalupu. Zájmy tohoto státu jsou mu zcela ukradený. Typický přístup.

Závěr: nebylo by lepší nechat tyto aktivity běžet a "dotírat" tehdy, kdyby docházelo ke škodám na krajině životního prostředí? A také se starat o to, aby výnos z uhlí či uranové rudy nešel do rukou "horním deseti tisícůmů, nebo spíš "horním deseti stům", ale lidem, kteří pracují? Od toho snad tu tolik opěvovanou demokracii máme, nebo ne?
Nebo a to se vracím k tématu této diskuze a k tolika primitivům, kteří sem píší: Budeme raději vykřikovat něco o komunistické svini, atd??? Anonymně a od počítače a urážet a špinit? A skutečné zlodějny se schovají pod stůl a likvidace tohoto státu, bez přehánění, která se veze s tím? Jak pohodlné.
Kdybych byl Harry Potrem - asi bych zakázal českým lidem kupovat třeboňského kapra na vánoce a zakázal jim léčit se v tamních lázních. Přišla by bída ne na kozáky, ale na tamní takyštudáky. A byl by klid.
Toť můj soukromý názor.



Placená propagace

Tuto petici nabídneme 3000 lidí.

Zjistit více...