Karle Schwarzenbergu, dodržte slovo a skončete v politice!

P.Eichler
Nepřihlášený uživatel

/ #200 Re: Re: Re: Re: Re: P.Eichlere, nastuduj si dějepis

2013-02-14 18:09

#197: Pes - Re: Re: Re: Re: P.Eichlere, nastuduj si dějepis

"...nikoho necejchuju dopředu podle toho, jak mi vyhovují jeho názory". Jak toto koresponduje s dalším obsahem vašeho příspěvku ? Předem víte koho bych jak označil, jaké zákony odmítám a podobně.

Ano svět a život není černobílý a to byste si měl uvědomit především vy. Já vám k tomu dal příkladů dost. Vy zde představuje toho kdo má vše pěkně nalajnované. Kdo je zlý pravičák a kdo hodný levičák. Předem víte kdo si co myslí a myslet bude. Závidím vám takto zjednodušený pohled na svět.

- Já jsem Jana Husa za kacíře neoznačil, jen jsem napsal, že Hus jako katolický kněz spadal pod katolickou církev a protože hlásal kalvínské učení které neodpovídalo oficiálnímu učení, byl svými nadřízenými prohlášen za kacíře. Pro ateistu nebo příslušníka jiné církve toto označení nemá žádnou váhu. To máte jak za komunistů vás šmahem oznašili za revanšistu a revizionistu. Myslíte, že by učitel (totéž co kněz) mohl beztrestně učit něco odlišného od oficiálně schválených norem. No to by moc dlouho neučil. Na to můžete vzít jed.

- Nikde jsem netvrdil, že bych Habermanna znal osobně. Jen jsem psal, že se s ním znal můj dědeček a že ve filmu je ta historie poněkud jinak podaná oproti skutečnosti a ještě jsou pamětníci. Samozřejmě jsem si informace přečetl a mám i dokumentární film. Ostatně něco vzdáleně podobného se týká i mého prastrýce Josefa Mangla. (najdete na internetu)

- Opravdu nevím, že by Drábek nebo kdokoli jiný zavedl něco co popisujete, že by měl někdo pracovat bez nároku na mzdu. Bohužel se mi to najít nepodařilo.

- Co se týká církve. Ano bylo černé období a neomlouvám to. Nikdo to už církvineodpáře. A to i přes spoustu charitativních aktivit. Já se ke křesťanství hlásím a místo do pionýra jsem chodil do nábožrnství. Z pohledu katolické o jsem však špatný katolík protože se nemodlím a do kostela nechodím. Snažím se žít v souladu s desaterem a to považuji za důležitější něž poukazovat "ONI TAKY".

- Nikde jste neviděl, že by voliči M.Z. vyčítali K.S. jeho přístup k větší integraci Evropy ? No tak si projděte třeba tuto nebo podobné diskuse.

- Ad sudeťáci. Víte mojeho dědečka Čecha s českým jménem, nevyhnali z jeho domu sudeťáci v r.1938, ale komunisti po r.1948. Koneckonců jsem ani tak nekritizoval odsun jako takový, ale spíš ty kdo ho prováděli a jakým způsobem. No a zde je možné to srovnávat s vaší kritikou církve. V duchu myšlení doby se cokoli dalo skrýt za bohulibý cíl. Snad mi rozumíte co chci říct. Nechce se mi dlouze rozepisovat.

- IP adresa. Ano, ale některé shody jsou víc než podivné. Taky nepovažuji za důležité toto téma dál rozvíjet.

 

Chtěl bych vám poděkovat za slušně vedenou diskusi přesto, že máme některé názory odlišné.

 




Placená propagace

Tuto petici nabídneme 3000 lidí.

Zjistit více...