Karle Schwarzenbergu, dodržte slovo a skončete v politice!


Nepřihlášený uživatel

/ #204 Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: P.Eichlere, nastuduj si dějepis

2013-02-15 13:48

#202: Pes - Re: Re: Re: Re: Re: Re: P.Eichlere, nastuduj si dějepis

Pomstychtivý určitě nejsem a nějaké to rýpnutí snad přestojíte poté co jste mne označoval za nácka a fašistu :-)

- Pokud napíšete "Jan Hus byl kacíř protože byl za kacíře prohlášen" Kdybyste si to přečetl až do konce pochopíte jak jsem to myslel. Nic ve zlém. Já byl např. za komunistů označen za politicky nespolehlivou osobu. Z pohledu té doby a těch kdo tehdy určovali směr a učení jsem politicky nespolehlivou osobou bezpochyby byl. Už proto, že jsem odmítal vstoupit do pionýra a následně do SSM i doporučení požádat o členství v KSČ. Takže Jan Hus byl SVÝMI NADŘÍZENÝMI označen za kacíře PROTOŽE HLÁSAL UČENÍ ODLIŠNÉ OD OFICIÁLNÍHO. Z pohledu jiné víry a jiné doby za kacíře považován není. Nevidím na tom nic nesrozumitelného. Kristus byl též označen  (jinými slovy) za kacíře a jak dopadl.


- Alespoň jeden odkaz ohledně Drábka (samozřejmě starý): http://zpravy.idnes.cz/verejna-prace-zadarmo-lidem-nevoni-odhlasuji-se-z-uradu-prace-pt1-/domaci.aspx?c=A120222_205557_domaci_brm

Najděte si prohlášení M.Zemana a jeho předvolební debaty kde zastává přesně tentýž názor. Tady nejde o nějakou práci zadarmo, ale jestliže někteří lidé žijí a mnohdy dlouhodobě díky solidaritě ostatní společnosti nevidím na tom nic špatného když pro tu společnost občas něco udělají. Ale někteří to odmítli i když jim byla odměna nabízena. Netvrdím a nikdy bych si nedovolil tvrdit, že jsou to vyžírky. Nebo aspoň ne všichni i když jsou mezi nimi takoví kteří si to označení určitě zaslouží.

Moderní společnost musí mít solidaritu se slabšími, nemocnými i stěmi kdo zrovna mají tu smůlu, že přišli o práci. Zároveň však je třeba pokud možno omezit zneužívání této solidarity. A v této souvislosti jen chci říct. Ocitnu-li se v pozici nezaměstnaného můžu se vyprdnout na všechny označení levice nebo pravice a budu hledět, abych tu práci našel. Příkald jste viděl i u nás za vlády levice kdy v době ekonomického růstu byla nezaměstnanost prakticky stejná jako dnes v období krize. +- cca2%.

-např. boj proti korupci a dojení státu by mělo být bezkonfliktní téma pro oba tábory. bohužel mnoho lidí dávalo naději, že s tím něco udělají levicové vlády už v devadesátých letech a jak do dopadlo všichni víme. Jen se něktaří vystřídali u koryta. Současná vláda se mi sice líbit nemusí, ale podpora boje proti korupci z její strany je. Možná ne tak dostatečná jak by být měla, ale je.

Ještě se vrátím k těm levičákům a pravičákům. Dovolte mi jeden citát u něhož se ztotožňuji především s první částí.

Brát na vědomí povinnost pomáhat slabším, protože jsme silnější, je
princip pravicový a jmenuje se šlechetnost. Pěstuje v nás svobodu,
demokracii, mír, laskavost, píli, prosperitu a radost ze života.

Domáhat se automatického práva na pomoc od silnějších, protože jsme slabší, je
princip levicový a jmenuje se závist. Pěstuje v nás závislost, totalitní
myšlení, nevraživost, vydírání, zločinnost, vzpoury, revoluce,
glajchšalt, lenost, bídu a mrzutost. [Benjamin Kuras]




Placená propagace

Tuto petici nabídneme 3000 lidí.

Zjistit více...