Karle Schwarzenbergu, dodržte slovo a skončete v politice!

Pes

/ #206 Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: P.Eichlere, nastuduj si dějepis

2013-02-15 15:36

#204: - Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: P.Eichlere, nastuduj si dějepis

O práci zadarmo: částečně se dá s vámi souhlasit, jenže jde o tu hranici (jako vždy). Lidé, kteří jsou na úřadu práce několik měsíců a hned jsou posláni na práci zadarmo, to žádný smysl nedává (oni žádné pracovní návyky upevňovat nepotřebují). Nakonec se to píše i v tom článku. Stejně tak ponižování lidí při této práci (odkazy lze dohledat) k tomu nepatří. Jak vidno, pravičáci ve Velké Británii to taky přehnali, za čož je odsoudil soud. U nás to dopadlo stejně. S lidmi nelze jednat jako s hadry. To vede jen k revoluci. Navíc tahle práce zadarmo velmi deformuje pracovní trh.

Co se týká korupce, tato vláda udělala malé kroky, ale ty podstatné ne. Navíc je namočena hned v několika korupčních skandálech. Když Švýcaři vyšetří MUS, tak naše protikorupční vláda dělá jen obstrukce. Kauzy Drábkova software, sKarty, 2. penzijního pilíře, to vše jsou projekty, kde byla korupce nebo které byly navrženy zcela hloupě.

Co se týká levice, mě se spíš líbí ten rovnostářský přístup. Když volební právo, tak pro všechny. Když zdravotní pojištění, tak pro všechny. Protože ti opravdu bohatí tyhle sociální vymoženosti nepotřebují, ti si zaplatí třeba malou armádu aby je chránila místo policie a celá společnosti jim může být ukradená. Ale ti ostatní potřebují žít ve společnosti, kde jsou garantovány určité základní jistoty, která drží alespoň trochu sociálně při sobě. Země, kde se každý druhý den stávkuje není výhodná ani pro investory. Nakonec ze stabilního prostředí těží všichni, i podnikatelé atd. Nechci skončit v zemi, kde volební právo mají jen ti, co projdou testy (jak to zkoušeli v USA), nebo ti, co zaplatí dost daní. Nechci žít v zemi, kde mají všichni právo platit si komerční zdravotní pojištění, ale protože na to většina nemá, tak je to jen teoretická svoboda (jako v USA). Máme velmi levný a funkční sociální stát. Místo abysme ho udržovali a rozvíjeli, tak ho stále někdo chce zprivatizovat. Stačí porovnat výkon a náklady např. zdravotnictví v evropských zemích a v USA. Navíc za těmihle privatizacemi stejně stojí jen snaha vybraných skupinek namastit si kapsu a politiků, kteří jim k tomu pomáhají.




Placená propagace

Tuto petici nabídneme 3000 lidí.

Zjistit více...