Karle Schwarzenbergu, dodržte slovo a skončete v politice!

P.Eichler

/ #210 Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: P.Eichlere, nastuduj si dějepis

2013-02-17 17:43

#206: Pes - Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: P.Eichlere, nastuduj si dějepis

Ještě k té práci "zadarmo." Opravdu nevidím důvod proč by napžíklad v případě sněhové kalamity nebo v případě povodní a podobně nemohli dlouhodobě nezaměstnaní jít pomoci. Nepředpokládám, že by bylo tolik veřejně prospěšných prací, aby byli využíváni všichni nezaměstnaní na plný úvazek. Práce a to jakákoli není ponižování lidí. Každá práce je někomu prospěšná a já žádnou nepovažuji za ponižující. Divím se, že s tímto operují lidé s tzv. levicovým smýšlením. Utvrzujre mne to jen v pravdivosti onoho citátu výše.

Co se týká korupce, je možné, že tato vláda udělala malé kroky. Ale předchozí, včetně levicových, neudělaly ani takové. Ostatně MUS je právě jejich máčka.

S-karta bohužel díky populismu především opozice naprosto ztratila svůj původní smysl kvůli kterému byla zavedena. Totiž ten, aby se omezila možnost zneužívání sociálních dávek některými spoluobčany které pak končily v hracích automatech a v hospodách. Určitě znáte případy i ze svého okolí.

2. pilíř penzijní reformy nepovažuji ve svém principu za špatný. Ale zkuste např. vznést dotaz na pana B.Sobotku jak si představuje penzijní reformu ČSSD. Já tak učinil. Zjistíte, že žádný protinávrh hotový nemají. Jen neustále opakují něco o úpravě paranetrů a vycházejí z údajů 10 let starých.

Drábkův software ? Nevím co máte na mysli, ale není to podstatné. Ale připomeňme si IZIP. Proč nefunguje ? Od jeho začátku mne a ostatné mé spolupracovníky "povinně" zaregistrovala paní doktorka. Do dnešního dne nemám v mé kartě ani čárku. A ostatní taky ne. Když jsem se kdysi ptal jiného lékaře proč chce výpis z karty když mám IZIP, řekl, že to nepoužívá. Takže i když jednozačně považuji elektronickou zdrav. kartu za výborný nápad, není k ničemu pokud v ní nejsou žádné záznamy. Předpokládám (ale nevím to), že lékaři pobrali nějhakou provizi a tím to pro ně ve valné většině skončilo.

- Když volební právo, tak pro všechny ? Copak u nás neplatí volební právo pro všechny ???????

- Zdravotní pojištění pro všechny ? Copak všichni neplatí zdravotní pojištění ? Teda s výjimkou právě těch sociálně slabých a nezaměstnaných za které toto hradí stát ? A ti bohatí snad zdravotní pojštění neplatí ? A mnohem víc než ti "chudí. "

- Země, kde se každý druhý den stávkuje není výhodná ani pro investory. Tak to máte pravdu. Naštěstí jsme stále považováni za stabilní demokratickou zemi. To "stávkování" se též děje nějak "počesku" a narovinu říkám, že s těmi vůdci kteří nejsou ani schopni zformulovat své požadavky bych stávkovat nešel. O tom, že někteří to považují spíš za placený výlet do Prahy ani nemluvě. Styděl bych se.

- Máme velmi levný a funkční sociální stát. Dejž Bůh, aby tomu tak bylo. Já jsem mnohdy přesvědčen o opaku. Viz co jsem psal u S-karet ke zneužívání dávek. Konkrétní příklad. Jeden "známý" se mi svěříl, no on to hulákal, aby ho všichni slyšeli, že ON se může na práci za 12 000Kč vy... protože má na dávkách 15 000Kč a když chodí 4 dny v týdnu pracovat "načerno" má měsíčně dalších 15 000Kč na ruku. A tedy počítejme 15 000Kč mu platí stát na dávkách. Dalších cca 17 000Kč odvodů nezaplatí státu jeho "zaměstnavatel." Takže to máme měsíčně 32 000Kč. Ročně to činí 384 000Kč. Do toho ještě není započítána případná lékařská péče atd. A takových "chudáků" je nespočet.

K těm privatizacím. Opravdu si myslíte, že si lépe vedou státní či polostátní firmy řízené všelijakými kamarádíčky a příbuznými stylem "ze státního krev neteče" ?




Placená propagace

Tuto petici nabídneme 3000 lidí.

Zjistit více...