Karle Schwarzenbergu, dodržte slovo a skončete v politice!

P.Eichler

/ #213 Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: P.Eichlere, nastuduj si dějepis

2013-02-19 09:09

#211: Pes - Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: P.Eichlere, nastuduj si dějepis

Asi mte pravdu. Asi si neporozumíme.

- Ohledně práce "zadarmo". Ta práce zadarmo není. A nebyly tyto práce přijaty i když se za ně nabízela odměna. Je to opět o normálním lidském vzájemném soužití. Jestliže je společnost solidární s těmi kdo mají tu smůlu a přišli o zaměstnání. Je problém pomoci této společnosti když je to třeba ? Pro mne by to takový problém nebyl. To spíš pro někoho, pro koho je "práce" sprosté slovo. Je to můj názor, soud nesoud.

- S-karta je jen jedna z možností jak zabránit zneužívání peněz nás všech. Neboť my všichni se můžeme ocitnout v situaci kdy pomoc společnosti můžeme potřebovat. Netvrdím, že nejsou i jiné možnosti. A že přinesla komplikace i někomu jinému než měla je sice nepříjemné, leč pochopitelné. Ostatně to, co "vytrubují pravičáci", vytrubuje i Zeman. Totiž, že se musí omezit zneužívání společných peněz a to přímo v této souvislosti. (Zajímavé, že přesně víte, že čtu "jen to vytrubování našich pravičáků")

- 2. důchodový pilíř považuji za možnost si přispořit na důchod. A měl by být dobrovolný. To je vše. Opět je zajímavé jak přesně víte co měla pan Sobotka na mysli a že jsem ho nepochopil i když jsem neuvedl co mi (prostřednictvím své mluvčí) napsal. Můj dotaz zněl: "Za přepokladu, že ČSSD vyhraje příští parlamentní volby a bude sestavovat vládu, co bude dělat s 2. důchodovým pilířem a penězi do něj střadateli vloženými protože bych se do něj chtěl zapojit." Odpověď byla asi taková: "V současné době vám na vaši otázku ohledně zachování 2. důchodového pilíře nemohu "závazně" odpovědět, neboť tato problematika bude důkladně analyzována. Z těchto důvodů Vám tedy nemůžeme „závazně“ sdělit, jaký bude náš budoucí postup s penzijní reformou, která v podobné nebo identické podobě propadla v okolních zemích. Rovněž nevíme, zda bude vláda schopná vládnout i ve své druhé polovině volebního období. Nevíme, zda budou řádné či předčasné volby. S přátelským pozdravem PhDr. Běla Hejná vedoucí sekretariátu předsedy ČSSD." Následovala pozvánka do klubu přátel ČSSD a nabídka členství. Za pár dnů později jsem v Tv slyšel pana Sobotku hřímat jak 2. pilíř okamžitě zruší.

- O Drábkových smlouvách. Opravdu jsem nevěděl co máte na mysli protože jste to neuvedl. Nicméně v odkazu se nehovoří ani o kamarádech ani o korupčnících. V každém případě pokud zde to podezření je, musí být prošetěno a pokud se prokáže něco nezákonného, viníci by měli být potrestáni. Dnes tomu už nic nebrání. "Zlá zkorumpovaná pravice" prosadila omezení poslanecké imunity i přes mnohaletý odpor "hodné, křišťálově čisté levice" (viz. předchozí hlasování). Opět narážíte na "mé pravicové myšlení" No, víte "my pravičáci" nejsme takoví kovaní psychologové, že předem víme co si kdo myslí a bude myslet. To je výsadou levičáků.

- Volební právo u nás je všeobecné, ale existují pravičáci..... K takové hlouposti asi nemyslíte, že se budu nějak vyjadřovat. Nevím, že by se vůbec uvažovalo o nějaké změně volebního práva na odpovídající úrovni. VOLEBNÍ PRÁVO JE U NÁS VŠEOBECNÉ. Tak je to v Ústavě a tak to platí a nic jiného ať si někteří pravičáci nebo někteří levičáci myslí co chtějí TEČKA.

- K privatizacím: Pokud narážíte na ČEZ... OPĚT DOPŘEDU VÍTE NA CO NARÁŽÍM. VY JSTE OBDIVUHODNÝ JASNOVIDEC. Ale na ČEZ jsem nemyslel. Bylo to myšleno obecně. Jsem pro to, aby některé podniky, Pošta, železnice, dálnice a podobně zůstaly ve vlastnictví státu, ale provozovaly je soukromé firmy za jasně stanovených podmínek tak, aby to bylo ku prospěchu nás všech. Tak je to i v jiných zemích a podívejte se například na srovnání naší D1 s dálnicemi v jiných zemích. Mám projetou téměř celou Evropu a nejen ji, ale tak katasrofální dálnice snad nikde není. Příkladně Pošta. Státní podnik jehož zaměstnanci jsou odměňováni podle toho, kolik smluv uzavřou pro soukromé subjekty. Pojišťovny, stav. spořitelny atd. To se mi teda nezdá správné.

- Státní správa má občanům sloužit. V tom se shodneme určitě. Jde o to v jakém rozsahu si kdo státní správu představuje.

Už sem chodit nebudu. Bylo mi ctí s vámi diskutovat i přes rozdílné názory. Mějte se hezky.




Placená propagace

Tuto petici nabídneme 3000 lidí.

Zjistit více...