Sportovní hala České Budějovice

Quoted post

Tomas Zdvihal

#52 Re: Re: Diskuze

2013-02-25 17:01

#51: Stanislav Rataj - Re: Diskuze

Já vůbec nepopírám, že by se měla dělat ověřovací studie, ideové soutěže, naopak to dlouhodobě propagujeme a dělali jsme to i před vypsáním soutěže. Teď to dělat nebudeme, protože rada udělala nějaké rozhodnutí a musí si ho obhájit, stejně jako autoři návrhů a porota. Nedokážu posoudit, zda existuje lepší, nebo horší varianta, protože k tomu nemám relevantní data. Vy ale rezolutně tvrdíte: "Určitě existuje lepší varianta než zbourat a postavit ten samý prostor" a já pořád nevím, jak jste se k tomuto názoru dopracoval, pokud nepočítám vaši zálibu v dopravní dostupnosti a parkovištích. Právě proto, že jsem ještě pořád možná "mladý a perspektivní" architekt, tak si myslím, že se nemáme rozhodovat na základě počtu parkovacích míst... Já se například sám sebe ptám, kam půjdu ve čtyráku po volejbalovém extraligovém zápase, florbalovém mači s kamarády, nebo koncertě na pivko, nebo na večeři? Proč by nemohlo být parkování řešeno pro všechny sportovní zařízení dohromady (fotbalový stadion, budvar arena, plavecký stadion, sokolovna, sportovka), když jsou pár set metrů od sebe?

Mimochodem, doporučuji náš článek z dubna loňského roku, včetně znění emailu, který přišel všem zastupitelům, čili i Vám. Na tento email neodpověděl ani jeden zastupitel. http://www.cbarchitektura.cz/2012/04/volejbalova-nebo-architektonicka-soutez.html


Odpovědi

Jura

#56 Re: Re: Re: Diskuze

2013-02-26 00:22:08

#52: Tomas Zdvihal - Re: Re: Diskuze

Dobrý den, pane Zdvihale,

 

líbí se mi Vaše řečnická otázka "Já se například sám sebe ptám, kam půjdu ve čtyráku po volejbalovém extraligovém zápase, florbalovém mači s kamarády, nebo koncertě na pivko, nebo na večeři?" Myslím, že je to správné uvažování. Bohužel, situace je takové, že v současné chvíli si florbalisté říkají: Kam půjdeme po domácím zápase v Třeboni/Strakonicích/Týně/Kaplici na pivko? České Budějovice jsou amatérskému sportu zapovězené a pokud teď sportovní halu nahradí nová volejbalová + (možná) jedna tréninková, tak to není žádné řešení kritické situace, ale pouhé utrácení stovek milionů korun.


Nepřihlášený uživatel

#77 Re: Re: Re: Diskuze

2013-02-26 13:38:54

#52: Tomas Zdvihal - Re: Re: Diskuze

Co to postavit vedle hřbitova ? Takové poetické místo, klid. Sportovci tam nebudou nikoho rušit. Těm mrtvým je to šumák. Já jsem se rozhodl od zítřka operovat . To nevadí, že tomu nerozumím, ale viděl jsem to v televizi , když dávali Nemocnici na kraji města a myslím , že mi to půjde. Nebo vykácíme Stromovku viz. předchozí příspěvek.  To se musí Střítecký obracet v hrobě. Budějovice si chtějí koupit BMW a budou ho parkovat u někde na sídlišti u  popelnice.  Oni ho nechtějí vystavit na odiv, raději ho před všemi ukryjí.  Souhlasím s p. Zdvihalem. , vaše záliba pane Rataji v dopravních řešeních je pro mě trestním činem. Vaše slavná podpora petice na Maláku a vymýšlení dopravních hlouposti před měsícem málem připravili o život jedno z nejlepších stavebních inženýrů ve městě.

Z petice by měli být smazáni lidé bydlící mimo ČB. Těch se investiční akce ČB nedotýká. Z jejich peněz to  nejde.

Dívám -li se na to z více stran, víc a víc se domnívám, že za vámi někdo stojí a že tady nejde o halu jako takovou. Podobnou situaci jsme tady již měli.