namesti_horazdovice

Quoted post


Nepřihlášený uživatel

#5 Jana Mráčková

2013-04-17 13:12

#3: Karel Zrůbek -

Zdravím. Díky za reakci. Souhlasím. Celý tento boj o prosazení něčeho, o co většina obyvatel města nestojí, považuji za směšný a k zamyšlení jsou motivace k vyvolávání těchto sporů. Jde-li těmto aktivistům o demokracii, kde participuje na rozhodování občan, proč tedy nerespektují přání občanů. Řečnická otázka. Minulé vedení města se občanský názor ani nenamáhalo zjišťovat, natož respektovat, a to dle mého vedlo pouze k neuváženému zacházení s veřejnými financemi. S pozdravem Jana Mráčková

Odpovědi

Lucka Šulcová

#8 Re: Jana Mráčková

2013-04-29 19:57:04

#5: - Jana Mráčková

To je poněkud odvážné srovnání... Pokud je mi známo, uspořádalo minulé vedení města o návrhu náměstí několik diskusí. Ráda bych věděla, kolik jich uspořádalo to současné? Mám pocit, že žádnou. Místo ní zadalo předražený průzkum, o kterém se v Horažďovicích sice dodnes mluví, ale pouze v rámci humorných historek o zoufalosti tazatelek, které se marně snažily ulovit respondenty, kteří jim chyběli v odpovídající sociologické škatulce. Za to rozhodně palec nahoru :).

Pokud se současné vedení města hodlá ohánět demokracií a objektivitou, kterou minulé vedení dle vašeho názoru tak pošlapalo, měl mít šanci vyjádřit se každý, ne jen náhodně vybraný vzorek obyvatel, který se v době průzkumu zrovna vyskytl na náměstí a slečny ho tam nějak našroubovaly, aby už to teda za ty prachy měly z krku. Že znovu měly být důkladně představeny oba návrhy, případě návrhy další, snad není třeba říkat.

To, v jaké tichosti vše proběhlo, zavání minimálně obavami současného vedení města z veřejné debaty.

S pozdravem,

Lucka Šulcová