namesti_horazdovice

Kontaktujte autora petice

Téma diskuze bylo automaticky vytvořeno namesti_horazdovice


Nepřihlášený uživatel

#1

2013-04-12 08:31

Podporuji petici pro záchranu práva rozhodnutých věcí, pro záchranu krásného prostoru, který ovlivňuje nenápadně každý den každého člověka

Nepřihlášený uživatel

#2 Re:

2013-04-15 06:11

Za moji osobu s peticí nesouhlasím. Horažďovice, mají jedny z mála "jiné" náměstí než ostatní města. Když někde říkám odkud jsem, tak je odpověď skoro vždycky stejná, to je tam, co máte to náměstí s parčíkem. Možná odborná veřejnost namítne, že se nejedná o parčík, ale to mě nevadí. Nejsem totiž architektonický odborník a proto mi tento příměr připadá správný. V ostatních městech jsou jen ostrůvky zeleně a jinak samé betonové, kamenné a jiné plochy. Co je na tom tak hezkého? Měli bychom spíše žít v souladu s přírodou a ne ji vytěsňovat za hranice našich měst a nebo ji dávat malý prostor "jen, aby se neřeklo". A další podle mě hodně důležitou stránkou věci jsou finance. Ví, ti co podepsali petici, na kolik přijde toto přebudování náměstí? Znají vůbec rozpočet města? Ano určitě by bylo krásné zvelebovat, ale dělejme to v rámci našich možností. Nemůžete v malém městě jako jsou Horažďovice plánovat tak vysoké investice a myslet si, že se na ně peníze prostě nějak najdou, to je krátkozraké. Naštěstí, jak vidím, se k petici moc občanů nehlásí a někteří z těch, co jsou podepsaní, zde ani trvale nebydlí. Domnívám se, že kdyby se začalo budovat dle varianty, za kterou je nyní petice, vznikla by okamžitě petice, proti tomuto projektu a věřím, že by obsahovala daleko víc podpisů. Asi jsem konzervativní, ale nechte mi naše zelené náměstí.

Karel Zrůbek

#3

2013-04-16 09:36

Zdravím všechny účastníky i čtenáře petice. Doplňující informace: 1)Pan Ledvina není autorem návrhu Mírového náměstí, ale navrhoval vnitřní uspořádání zelených ploch. 2) Pro zachování parku se v průzkumu veřejného mínění vyslovilo 87% občanů Horažďovic.
Můj osobní názor: Zde nejde o (neodborný) zásah do veřejného prostoru města, protože vyjma dobového pojetí parku zůstává principiálně zachováno historické řešení náměstí (z roku 1941). Podstatným zásahem do veřejného prostoru (tím nezpochybňuji kvalitu studie) byla koncepce pana Kožnara, a právě tento podstatný zásah občané Horažďovic odmítli. Máme tedy dvě různá pojetí, jedno nové, druhé vzniklo před více než sedmdesáti lety. Otázka pro mne nestojí tak, které je umělecky hodnotnější (hodnocení je vždy subjektivní a promítají se do něj často osobní vazby a komerční a politické zájmy), ale které je pocitově bližší budoucím uživatelům prostoru. Jako starosta dávám přednost "hlasu lidu". Karel Zrůbek

Nepřihlášený uživatel

#4

2013-04-17 11:10

Hana Stulíková
Jmenuji se stejně jako jedna z podepsaných na petici. Bydlím také v Horažďovicích ale tuto petici jsem nepodepsala. Myslím, že jde o pouhou shodu jmen, proto uvádím vše na pravou míru:
Já, Hana Stulíková nar. 8. 8. 1961 bytem Horažďovice 1021, jsem svůj podpis k této petici nepřipojila.

Nepřihlášený uživatel

#5 Jana Mráčková

2013-04-17 13:12

#3: Karel Zrůbek -

Zdravím. Díky za reakci. Souhlasím. Celý tento boj o prosazení něčeho, o co většina obyvatel města nestojí, považuji za směšný a k zamyšlení jsou motivace k vyvolávání těchto sporů. Jde-li těmto aktivistům o demokracii, kde participuje na rozhodování občan, proč tedy nerespektují přání občanů. Řečnická otázka. Minulé vedení města se občanský názor ani nenamáhalo zjišťovat, natož respektovat, a to dle mého vedlo pouze k neuváženému zacházení s veřejnými financemi. S pozdravem Jana Mráčková

Hana VLčková

#6 Re: Re:

2013-04-19 05:38

#2: - Re:

Pro úplnost dodávám svoje nacionále: Hana Vlčková, Strakonická 160, Horažďovice

Simča S.

#7 IP adresy....

2013-04-28 19:17

Hmmm, zajímavé - viz statistika: 61 lidí podepsalo tuto petici. Podpisy pochazi z 47 ruzných IP adres.
Simona Sládková, Horažďovice 23

Lucka Šulcová

#8 Re: Jana Mráčková

2013-04-29 19:57

#5: - Jana Mráčková

To je poněkud odvážné srovnání... Pokud je mi známo, uspořádalo minulé vedení města o návrhu náměstí několik diskusí. Ráda bych věděla, kolik jich uspořádalo to současné? Mám pocit, že žádnou. Místo ní zadalo předražený průzkum, o kterém se v Horažďovicích sice dodnes mluví, ale pouze v rámci humorných historek o zoufalosti tazatelek, které se marně snažily ulovit respondenty, kteří jim chyběli v odpovídající sociologické škatulce. Za to rozhodně palec nahoru :).

Pokud se současné vedení města hodlá ohánět demokracií a objektivitou, kterou minulé vedení dle vašeho názoru tak pošlapalo, měl mít šanci vyjádřit se každý, ne jen náhodně vybraný vzorek obyvatel, který se v době průzkumu zrovna vyskytl na náměstí a slečny ho tam nějak našroubovaly, aby už to teda za ty prachy měly z krku. Že znovu měly být důkladně představeny oba návrhy, případě návrhy další, snad není třeba říkat.

To, v jaké tichosti vše proběhlo, zavání minimálně obavami současného vedení města z veřejné debaty.

S pozdravem,

Lucka Šulcová


Nepřihlášený uživatel

#9 Re: IP adresy....

2013-04-30 06:31

#7: Simča S. - IP adresy....

Přpojuji se, je to více než k zamyšlení!!!

Radek Duban, Horažďovice - dubici@seznam.cz

#10 Chceme mrtvé náměstí dle současného vedení města?

2013-05-17 08:04

Souhlasím s návrhem Ing. arch. MgA. Bízy a MgA. Kožnara. Souhlasím s argumenty, které podporují jejich verzi náměstí.
1) Zeleň vytvoří příjemný stín podél chodníků,
2) Rozšířený chodník umožní letní zahrádky pro restaurace a cukrárny a náměstí tak ožije
3) Rozšíření vydlážděné plochy umožní realizování veřejných akcí - koncerty, trhy atd... a umožní vyniknout dominantě náměstí a to staré kašně, která je nesmyslně utopena na okraji parčíku.
4) Zákaz vjezdu pro motorová vozidla do druhé části náměstí udělá z této části opravdovou odpočinkovou zónu bez rizika úrazu pro děti při střetu s auty. K čemu je nám současný parčík, který je obklíčen parkovištěm a odpočívající jsou rušeni hlukem od projíždějích aut a jsou nuceni dýchat exhalace z výfuků startujících aut? Pokud jde zastáncům travnatých ploch na našem náměstí o tyto prostory (o nic jiného než o travnatou ploch nejde, stromů je ve verzi náměstí pana Bízy dostatek), tak i zde se dá udělat ve verzi arch. Bízy ústupek. Travnatá plocha se dá v jeho verzi rozšířit od vodního prvku směrem k zámku. Prostor travnatých ploch, který se osází další zelení, zde bude na úkor dlažby. Zmizela by tak nejčastější výtka k náměstí podle arch. Bízy a to absence parčíku. Byl by sice menší, ale zůstal by zachován.

Nepřihlášený uživatel

#11 Můj komentář k názoru starosty Karla Zrůbka.

2013-05-17 15:34

Pane starosto, ono lidé a to nejen z našeho města neradi příjímají nové věci. Zvláště ty věci, které mění celou věc od základu. Lidé jsou spíše konzervativní a tak z politického hlediska je vždy snažší obhajovat staré a zažité, než se pustit do obhajoby něčeho nového a převratného. Proto ohánět se hlasem lidu v této situaci je poněkud zavádějící.
A pokud máte na mysli hlas lidu v podobě, ve které proběhl v utajené podobě v našem městě, tak to klobouk dolů. Jako hlas lidu bych považoval, pokud by byly obě varianty postaveny vedle sebe, občané by byli s nimi řádně seznámeny a bylo by o celé věci vyhlášeno referendum. Ono kdyby ve vašem sociologickém průzkumu měly občané možnost hlasovat k vašemu návrhu o tom, jestli chtěji z náměstí znovu vytvořit parkoviště i v jeho druhé části, tak byste svoji variantu muset zavrhnout. Právě ponechání dopravy po celém náměstí považuji za nejhorší nápad vašeho návrhu náměstí. Omlouvám se, že píši "vašeho návrhu", on totiž nemá žádného známého autora a tak jsem ho nazval návrh Karla Zrůbka. Váš návrh sice zachovává park v původní podobě, ale jinak má spoustu chyb, které se již nyní projevují na chodu tohoto náměstí. Podívejte se na živá náměstí v okolních městech a pochopíte o čem je řeč. Vašim úkolem starosty není řídit se hlasem lidu, ale dělat rozhodnutí, která budou ku prospěchu většiny obyvatel. Jistě v tom cítíte rozdíl. Pokud cítíte, že návrh Martina Kožnara je ku prospěchu obyvatel města Horažďovice, tak ho podpořte a neschovávejte se za hlas lidu. Možná tím v krátkodobém pohledu moc (politicky) nezískáte, ale Horažďovice budou mít po několik desítek let funkční náměstí. Pokud se domníváte, že je tomu naopak, tak uveďte důvody proč tomu tak je. Nemohu se smířit s tím, že tak vzdělaný člověk jako jste vy, se unáhlil k argumentu "hlasu lidu" místo toho, aby nabídl argumenty z hlediska urbanistického, architektonického a ekonomického.
Možná by byla nejlepší varianta č. 3 a to na návrhu pana Kožnara rozšířit zatravněnou plochu (park) od vodního prvku směrem k zámku a bude spokojena většina obyvatelstva.
S pozdravem
Radek Duban

Nepřihlášený uživatel

#12

2013-05-21 14:18

Za petiční výbor oznamuji, že je platnost petice pro velký zájem prodloužena do 31.5.2013. V papírnictví Karel Lukeš, kde se shromažďuje rukopisná verze petice je k dnešnímu dni tj. 21.5. více jak 140 podpisů. S přátelským pozdravem MgA. Jindřich Šlechta

Tento příspěvek byl odstraněn autorem petice (Zobrazit podrobnosti)

2013-06-06 06:15


MgA. Jindřich Šlechta

#14 Závěr

2013-06-11 16:15

Dovolte, abych tímto uzavřel petiční akci na podporu návrhu podoby náměstí od architektů p. Kožnara a p. Bízy. Po sečtení všech hlasů získala petice (elektronická a písemná verze) podporu celkem 263 občanů. Podporu stávající podobě náměstí, jak ji prosazuje vedení města, mělo na základě průzkumu veřejného mínění z oslovených 316 obyvatel vyjádřit pouze 101 obyvatel Horažďovic a 100 obyvatel jiných obcí, tedy celkem 201 občanů (Horažďovický obzor, srpen 2012). Tímto jsme překonali v počtu hlasů průzkum veřejného mínění a vyvrátili argument pana starosty, že jediným hodnotícím kritériem je "hlas lidu". V tuto chvíli bude záležet na panu starostovi, přehodnotí-li své stanovisko.
Tímto děkujeme všem, kteří podpořili petiční akci. Nyní budou seznamy podporovatelů petice předány na Městský úřad v Horažďovicích.
Za petiční výbor MgA. Jindřich Šlechta

Tento příspěvek byl odstraněn administrátorem webu (Zobrazit podrobnosti)

2013-07-27 12:36


CAONIMA

#16

2013-08-08 09:29

This is http://www.redbottomstyles.us/ nothing more than words, there is no need for words.Had a dream that the actress never. But I set that you've been dreaming. I've done it! You make my first movie. I wrote the story set, I helped in the editing. I made the whole movie, really.Red Bottom Shoes

Nepřihlášený uživatel

#17

2013-08-08 09:30

French designer came with the colorful brand for its brand in January 1992, when he painted a wizard red nail polish on the sole of a shoe that he believed "Lacked energy."Red Bottom ShoesPrices for the last year has seen Victoria Beckham pick up the gong all the more remarkable, Catrice Womenswear Designer Award; This year candidates are Raf Simons for Dior, Phillip Lim for 3.1 Phillip Lim, Guillaume Henry to sculpt, Isabel Marant and Erdem Erdem for 1994.Christian Louboutin Sandals Sale
DGDG

#18

2013-08-08 09:33

one of the most controversial couples Foamposite in recent history and what must be one of the largest ever in collabs Reebok this Kamikaze II Packer. "" "Continue reading pages and pages of information about kobe 7 galaxy the version and then tell us in the comments section that these sneakers releasing in August 2013 is most excited about.Continue reading for watch the video and tell us if this Cheap Jordan 28 is better than LeBron is tenth in your opinion. Also, don't miss Nelly in a gang recently Jordans too.