Praha 7 bez hazardu a heren

Quoted post

Hanick

#3

2013-07-21 18:40

Občanské sdružení "Občané proti hazardu" vede Martin Svoboda alias Freedom - člověk, který prý prošel kůrou napravující sklon k maniohraní. Prohrál prý milóny v době, kdy v čemsi neúspěšně podnikal. Na první pohled - pokud se šikovně zveřejní jeho "boj se závislostí" - hrdina. Prý závislost překonal. Napsal o tom knihu, kterou nabízí a prodává na severu "Občané proti hazardu" způsobem, že prý část výtěžku jde na podporu "boje proti hazardu". To je tak vše o člověku slabochovi, který si ze své slabosti vytvořil veřejný podnik. Jezdí přednášet do škol a seznamuje se svým "příběhem" školní mládež. Předpokládám, že zdarma.
Nalejme si čistého vína. Dospělý člověk chodí od herny k herně s cílem odejít z ní s výhrou. Pozor - hovořím o normálním občanovi, který není nesvéprávný, ne nevzdělaný, ne také pravděpodobně omezený v intelektu, když je schopen (doufám, že bez cizí pomoci) napsat knihu. Opakuji - cílem je odejít z herny s výhrou. Protože i žák 8. třídy si umí spočítat trojčlenkou, že při výhernosti ve Sportce 50% a u hracích strojů s možností výhry 72 - 92 % pro hráče se musí jednat vždy o ještě další parametr. Štěstí. Pokud budu sázet pravidelně Sportku s cílem, že letos potřebuji milion, takže není možné, aby mi to na těch 50% nevyšlo a řeknu o tom psychiatrovi - ihned mne zbalí do sanity a hurá se mnou na kliniku. Proto dávat si Sportku - i pomocí rozpisů a velkých částek bez předpokládaného parametru ŠTĚSTÍ je absolutní šílenost. Národ vidí v jackpotu Sportky 330 000 000 Kč - nu tak si vsadí pár sloupečků s dovětkem - co kdyby? Když nevyhraje - neběží po několika měsících sázení za MUDr. Nešporem, nepřivádí k němu skupinku nenakrmených dětí a plačící manželku, nelomí tam rukama. To je v pořádku.
Druhá strana problému: Martin Svoboda alias Freedom v úvodu reklamy na svou knihu popisuje, jak v herních systémech mu mizí desítky tisíc a jak na jedno protočení herních válců sází i tisícovky. Dospělý člověk si neumí poradit s faktem, že těch 72 - 92 % výher pro zákazníka - hráče sice opravdu na každý herní stroj připadá, ale program řeší herní křivky zjednodušeně řečeno podle generátoru náhodných čísel a sám si rozhoduje, kdy vyplácí jak zběsilý, kdy padne jackpot nebo kdy se zatne a jenom inkasuje. Pro srovnání těch procent počítač a program potřebují jistý základ, a to aby strojem prošla určitá suma vložených peněz. Proto profesionální hráči - to jsou ti rozumní na rozdíl od Martina Svobody - si vytypovávají herny a zařízení podle matice známé jen jim - a vyhrávají. Osazenstvo herny je pozitivně nakloněno vyhrávajícímu hráči - a víte proč? Přece to je jasné - když vyhrál, tak opět někdy přijde! Osazenstvo heren je také na druhé straně zoufalé z lidí, kteří bezmyšlenkovitě házejí peníze do vybraného VLT nebo VHP i když vidí, že jim nepustí ani chlup. Není to potěšující jev - hráčovy sprosté nadávky a mlácení do stroje je frustrující a nejvíce pak výrok: "Máte to tu všechno seštelované, kurvy zlodějské!!" Chudák - vůbec netuší a nedá si vymluvit, že programy jsou pevné a pohyb výhernosti je zevně neovlivnitelný. Z těchto chudáků s posunutým vědomím se rekrutují t. zv. gambleři. Pitomci s utkvělou představou, že do herny se vstupuje pro výhru a ne si zahrát se vzrušujícím pocitem rizika a třeba štěstím a výhrou.
O Martinovi Svobodovi alias Freedom mohu závěrem prohlásit pouze to, že i dnes se chová jako zbabělec a slaboch. Všechny příspěvky, které mu nevyhovují a nejsou v souladu s jeho mánií proti hernímu podnikání smazává. Je hrubý a posměšný k pisatelům, kteří mu posílají příspěvky na jeho diskusní server, facebook a stránky o. s. Udivuje mne pouze skutečnost, že se ještě najde řada těch, kteří mu na jeho ambiciózní zviditelňování skočí a nechají se nalákat na jakési odmítání peněz z hazardu. Vykřikují o těch penězích, že jsou špinavé. Vážení - vytáhněte si z peněženky stovku nebo tisícovku a očichejte ji. Určitě je na ni nějaké procento z hráčské vášně a přesto to nikdo nepozná, že by páchly jinak. Je to pouze jeden z triků těchto neúspěšných hochštaplerů, jak zapůsobit na veřejnost.
Zajímalo by mne, co Martin Svoboda, Matěj Hollan a další dají náhradou paní Tereze Maxové za sprostý zmanipulovaný obrázek s fotomontáží Terezy Maxové a dětí posazených v herně u strojů, která uvedli na svých stránkách a facebooku?? Za tohle by oba a další měli jít k soudu a mají štěstí pouze v tom, že Tereze Maxové jde doopravdy o charitu a chrání svou nadaci před nepopulárními kroky. Pokud bych byl na jejím místě, tak už alespoň ti dva sedí za katrem, nebo by měli návštěvu s basebalovou pálkou. Vážený občane - ono je to všechno trochu jinak a výsledkem jakéhosi lidumilného "boje proti hazardu" mohou být desetitisíce nezaměstnaných a vášniví hráči u obrazovek počítačů a internetového sázení. Bez kontroly státu, obce a měst.

Odpovědi


Nepřihlášený uživatel

#5 Re:

2019-11-16 13:03:47


Nepřihlášený uživatel

#6 Re: to musí být idiot ten Svoboda

2019-12-22 19:01:18