Praha 7 bez hazardu a heren

Kontaktujte autora petice

Téma diskuze bylo automaticky vytvořeno Praha 7 bez hazardu a heren

hanick

#1 Bohužel - další, kteří se nechali zmanipulovat Hollanem nebo Svobodou

2013-07-21 06:59

Tak jako Tereza Maxová podlehla tlaku lidí, kteří si z jakéhosi boje proti hazardu vytvořili živnost a vytloukají z něj ve svůj prospěch - někteří politický kapitál a další popularitu (pan Holland nebo pan Böm, senátor Novotný). Přitom se oni i jim podobní opírají o obecné a zkreslené, někdy i lživé údaje. Lživé natolik, že uveřejnili fotomontáž Terezy Maxové s dětmi u hracích automatů - svinstvo, které dobročinné nadaci TM může zlomit krk. Jestli tyto mafiánské praktiky patří do fungování o. s. si nechte na uváženou !
Namířili svůj boj proti softwaru - obyčejnému programu, který herní terminály nebo stroje obsahují. Navíc mi z jejich křečovitých výpadů proti hazardu úplně vypadl ten rozhodující článek. Člověk, který si chce zahrát. V počínání těchto hochštaplerů vlastního ega mi chybí profesionální rozbor, nestranný pohled. Nesnáším tyto pseudobojovníky, kterým se v rodině vyskytne pitomec závislý na blikajícím strojku, zruinuje se a oni spustí masovou hysterii proti hazardu. Toho slabovolního jedince je třeba seřezat na náměstí, zabránit mu v přístupu k podobným zařízením a nedělat z toho do vesmíru díru. Je pravdou, že na "gamblerech" si kromě exhibicionistů, říkajících si bojovníci proti hazardu, také založili kšeft lékaři a psychologové. Sice o herních systémech nic nevědí, ale hlavně kolem toho hodně nakecají - a naženou si "pacienty". Rovněž je chybou, že o hracích strojích nebo terminálech se píše jako o "výherních automatech" - což je katastrofální dezinformace. Jsou to pouze "hrací stroje s možností výhry !!" – toto je jejich správné označení. Ve jménu "boje proti hazardu" se na dezinformaci, která o herních systémech mezi občany panuje, nabaluje řada příživníků popularity a některé jsem jmenoval. Chtějí občanovi odebrat mocí jeho hravost. Jeho zábavu s mírou hazardu, když si to přeje. Tohle je demokratické? Neuvědomují si, že ho omezují v jeho právech. Jestli chtějí argumentovat ohranými poučkami o rozvrácených rodinách, nenakrmených dětech, zruinovaných existencích – měli by se pokusit zahrnout do celého procesu toho rozhodujícího elementa. Slabocha, který si troufá o sobě říkat Homo sapiens. Tento tvor se má totiž vyznačovat specifickou vlastností. Rozumem. Hráč je u nás obvykle civilizovaným a vzdělaným člověkem, není to domorodec někde z Amazonie. Přitom cíl boje proti "hazardu" se zaměňuje s bojem proti softwaru nainstalovaného do stroje. Běžný občan do herny vstupuje s touhou si zahrát a třeba mít i možnost výhry. Pitomec tam vstupuje pro peníze - výhru. Na druhé straně si herny přísně a nekompromisně hlídají, aby tam nevstoupil nikdo nezletilý (jsou za to neskutečně vysoké pokuty) a také by si měly hlídat vstup jistých person, které tam nemají co dělat, ruší veřejný pořádek a hosty. Pokud to tak dělají, běžný občan ani nepozná, že je herna v okolí. Pokud ne, měla by být herna z místa odstraněna. Mluvím tady o rozumu, ne o vendetě. Výraz "nulová tolerance" je vendeta a hrubý zásah do svobodného podnikání v této zemi a omezování svobody jedince. Uvědomte si to a nenechte se zmátořit hochštaplery a lháři !!
jarka n.

#2 Re: Bohužel - další, kteří se nechali zmanipulovat Hollanem nebo Svobodou

2013-07-21 12:08

#1: hanick - Bohužel - další, kteří se nechali zmanipulovat Hollanem nebo Svobodou

K Vašemu příspěvku lze stěží, co ještě dodat. Máte naprostou pravdu...od A do Z. A pokud bych se měla někam podepsat, tak pod Váš příspěvek. Potíž je v tom, že většině občanů na žádné herně nezáleží a většina nikdy ani v žádné nebyla. Berou jako fakt, co jim aktivisté "protihazardní" aliance předkádají, zvlášť, když se zaštiťují známými jmény a vůbec je ani nenapadne, o jak lživou a nenávistnou kampaň ve skutečnosti jde. Jenže ono ve skutečnosti už doopravdy nejde jen o herny,ale o princip a o svobodu podnikání. Není přeci možné měnit pravidla za pochodu a bezdůvodně  plošně zavírat legální a bezproblémové podniky s transparentním hospodařením. Jenže to je asi ten hlavní problém - transparentnost! Aktivisté si snadno zjistili objem peněz, které herny odvádí eráru na správních poplatcích a dalších daních a začali mít "velké oči". Nemohou vědět, že většina drobných provozovatelů heren z této podnikatelské aktivity dotuje další provozy. (Můj šéf např. kavárnu a kadeřnictví, jiný zase drogerii a prodejnu a opravu obuvi, další prodejnu a půjčovnu rybářského náčiní...) A není to tím, že by byli neschopní podnikatelé, jak se aktivisté snaží tvrdit, ale ceny nájmů a služeb jsou tak vysoké, že to v podstatě ani jinak nejde. S podivem pak je, že hollanovcům vůbec nevadí zanikající české obchůdky a provozy na jejichž místech vznikají vietnamské a ruské. Ale jak jste říkal, jedni se chtějí zviditelnit, druzí sbírají politické body a další jen bohapustě závidí... Přitom vůbec nemají co, zdaleka ne každá herna je prosperující a nebo se z ní mohou dokonce dotovat další aktivity. Pokud je špatně vedená a personál do ní vpouští problémové osoby, je předem odsouzena k zániku i bez zásahu úřadů a hollanovců, protože slušní lidé, pro které je hra pouze zábavou a relaxem, tam chodit nebudou. A to jsou ti, z kterých herny profituj! Pokud se tak strašlivá nespravedlnost, jako je nulová tolerance podaří prosadit, jediným výsledkem bude spousta (ne vlastní vinou) nezaměstnaných a nešťastných lidí a jejich rodin. Patologičtí hráči pojedou hrát jinam nebo zůstanou v klídku doma a budou ruinovat rodinné rozpočty přes internet. Když už jsou aktivisté proti hazardu tak aktivní a výmluvní, proč se zatím NIKDE neobjevila objektivní a fundovaná studie o tom, jak v místech, kde s jim to zvěrstvo s názvem "nulová tolerance" již povedla prosadit, jako mávnutím kouzelného proutku poklesla kriminalita, gambleři se vydali na správnou cestu a pochopili, že zbohatnou pouze poctivou prací, nikoli hrou a jejich rodiny jsou šťastné a spokojené. Propuštění zaměstnanci heren a závislých provozů si našli ihned práci a nezatěžují státní rozpočet o dávky pobírané v nezaměstnanosti a finance plynoucí ze správních poplatků v obecních kasách vůbec nechybí... Až toto dokáží a doloží, pak teprve mají právo něco podobného prosazovat, a já sama se zamyslím nad přehodnocením vlastního názoru.

Hanick

#3

2013-07-21 18:40

Občanské sdružení "Občané proti hazardu" vede Martin Svoboda alias Freedom - člověk, který prý prošel kůrou napravující sklon k maniohraní. Prohrál prý milóny v době, kdy v čemsi neúspěšně podnikal. Na první pohled - pokud se šikovně zveřejní jeho "boj se závislostí" - hrdina. Prý závislost překonal. Napsal o tom knihu, kterou nabízí a prodává na severu "Občané proti hazardu" způsobem, že prý část výtěžku jde na podporu "boje proti hazardu". To je tak vše o člověku slabochovi, který si ze své slabosti vytvořil veřejný podnik. Jezdí přednášet do škol a seznamuje se svým "příběhem" školní mládež. Předpokládám, že zdarma.
Nalejme si čistého vína. Dospělý člověk chodí od herny k herně s cílem odejít z ní s výhrou. Pozor - hovořím o normálním občanovi, který není nesvéprávný, ne nevzdělaný, ne také pravděpodobně omezený v intelektu, když je schopen (doufám, že bez cizí pomoci) napsat knihu. Opakuji - cílem je odejít z herny s výhrou. Protože i žák 8. třídy si umí spočítat trojčlenkou, že při výhernosti ve Sportce 50% a u hracích strojů s možností výhry 72 - 92 % pro hráče se musí jednat vždy o ještě další parametr. Štěstí. Pokud budu sázet pravidelně Sportku s cílem, že letos potřebuji milion, takže není možné, aby mi to na těch 50% nevyšlo a řeknu o tom psychiatrovi - ihned mne zbalí do sanity a hurá se mnou na kliniku. Proto dávat si Sportku - i pomocí rozpisů a velkých částek bez předpokládaného parametru ŠTĚSTÍ je absolutní šílenost. Národ vidí v jackpotu Sportky 330 000 000 Kč - nu tak si vsadí pár sloupečků s dovětkem - co kdyby? Když nevyhraje - neběží po několika měsících sázení za MUDr. Nešporem, nepřivádí k němu skupinku nenakrmených dětí a plačící manželku, nelomí tam rukama. To je v pořádku.
Druhá strana problému: Martin Svoboda alias Freedom v úvodu reklamy na svou knihu popisuje, jak v herních systémech mu mizí desítky tisíc a jak na jedno protočení herních válců sází i tisícovky. Dospělý člověk si neumí poradit s faktem, že těch 72 - 92 % výher pro zákazníka - hráče sice opravdu na každý herní stroj připadá, ale program řeší herní křivky zjednodušeně řečeno podle generátoru náhodných čísel a sám si rozhoduje, kdy vyplácí jak zběsilý, kdy padne jackpot nebo kdy se zatne a jenom inkasuje. Pro srovnání těch procent počítač a program potřebují jistý základ, a to aby strojem prošla určitá suma vložených peněz. Proto profesionální hráči - to jsou ti rozumní na rozdíl od Martina Svobody - si vytypovávají herny a zařízení podle matice známé jen jim - a vyhrávají. Osazenstvo herny je pozitivně nakloněno vyhrávajícímu hráči - a víte proč? Přece to je jasné - když vyhrál, tak opět někdy přijde! Osazenstvo heren je také na druhé straně zoufalé z lidí, kteří bezmyšlenkovitě házejí peníze do vybraného VLT nebo VHP i když vidí, že jim nepustí ani chlup. Není to potěšující jev - hráčovy sprosté nadávky a mlácení do stroje je frustrující a nejvíce pak výrok: "Máte to tu všechno seštelované, kurvy zlodějské!!" Chudák - vůbec netuší a nedá si vymluvit, že programy jsou pevné a pohyb výhernosti je zevně neovlivnitelný. Z těchto chudáků s posunutým vědomím se rekrutují t. zv. gambleři. Pitomci s utkvělou představou, že do herny se vstupuje pro výhru a ne si zahrát se vzrušujícím pocitem rizika a třeba štěstím a výhrou.
O Martinovi Svobodovi alias Freedom mohu závěrem prohlásit pouze to, že i dnes se chová jako zbabělec a slaboch. Všechny příspěvky, které mu nevyhovují a nejsou v souladu s jeho mánií proti hernímu podnikání smazává. Je hrubý a posměšný k pisatelům, kteří mu posílají příspěvky na jeho diskusní server, facebook a stránky o. s. Udivuje mne pouze skutečnost, že se ještě najde řada těch, kteří mu na jeho ambiciózní zviditelňování skočí a nechají se nalákat na jakési odmítání peněz z hazardu. Vykřikují o těch penězích, že jsou špinavé. Vážení - vytáhněte si z peněženky stovku nebo tisícovku a očichejte ji. Určitě je na ni nějaké procento z hráčské vášně a přesto to nikdo nepozná, že by páchly jinak. Je to pouze jeden z triků těchto neúspěšných hochštaplerů, jak zapůsobit na veřejnost.
Zajímalo by mne, co Martin Svoboda, Matěj Hollan a další dají náhradou paní Tereze Maxové za sprostý zmanipulovaný obrázek s fotomontáží Terezy Maxové a dětí posazených v herně u strojů, která uvedli na svých stránkách a facebooku?? Za tohle by oba a další měli jít k soudu a mají štěstí pouze v tom, že Tereze Maxové jde doopravdy o charitu a chrání svou nadaci před nepopulárními kroky. Pokud bych byl na jejím místě, tak už alespoň ti dva sedí za katrem, nebo by měli návštěvu s basebalovou pálkou. Vážený občane - ono je to všechno trochu jinak a výsledkem jakéhosi lidumilného "boje proti hazardu" mohou být desetitisíce nezaměstnaných a vášniví hráči u obrazovek počítačů a internetového sázení. Bez kontroly státu, obce a měst.

Nepřihlášený uživatel

#4

2013-08-09 07:54

Muj dojem z Holesovic,
po delsi dobe jsem zase stravil nekolik dni na Ortenove namesti. Prestavba tohoto namesti na super moderni a hezkou lokalitu neni jiste spatny napad.
Ovsem, vezmuli v uvahu cenu teto prestavby a zivotnost tohoto jednou dokonceneho dila, mam velke pochybnosti o efektivnim vynalozeni techto financnich prostredku.
Muj nazor, (od roku 1947 bydlim na tomto namesti) vzhledem k socialnimu slozeni a s tim sovisejici infrastrukturou teto oblasti (nebo obracene) bude vyse zminena investice v kratke dobe znehodnocena, poskozena, rozkradena.
Daleko smysluplnejsi a vzhledem k celkove zadluzenosti mesta Prahy uvazlivejsi ve vynakladani verejnych prostredku bych povazoval rekultivaci, opravu a udrzbu puvodniho stavu Ortenova namesti za zlomek toho co se dnes na Ortenove namesi buduje. Ovsem na to je uz pozde.
Dojem, ktery na me udelal stav teto lokality neni povzbuzujici. Podnik hazardu primo v obytne lokalite a v besprostredni vzdalenosti tak velke skoly jako je skola Masarykova. Tento "zabavny podnik" na sebe soustreduje vsechna mozna individua, ktere si nikdo s "normalnich" lidi nepreje mit ve svem okoli.
Toulajici se cikani, predevim mlade generace na sirokych chodnicich kolem skoly, nebo posedavajici na zabradli u zaparkovanych aut. Nekonecne proudy osob bez domova, tlacici kocarky nebo povozy ruzneho druhu nalozene starym zelezem ci ostatnim sbernym matrialem smerujicim do ulice Vahulikove, kdy tyto spenezi, aby posleze mohli "zakotvit" u nektere prodejny Vietnamcu a v klidu uhasit svoji zizen.
Kratce receno, uz jsem zazil na tomto namesti lepsi casy a to i po roce 1989. Nedovedu si predstavit, jak tento "obrazek" zapadne do jednou vybudovaneho skoro luxusniho namesti.
To jsou me postrehy ze srpna 2013, doufam ze Vam poslouzi v dalsi orientaci lokality Ortenova namesti.
S pozdravem
Jiri Kucera








Nepřihlášený uživatel

#5 Re:

2019-11-16 13:03


Nepřihlášený uživatel

#6 Re: to musí být idiot ten Svoboda

2019-12-22 19:01