Petice za udržení pouťových tradic v Lukách nad Jihlavou

Quoted post


Nepřihlášený uživatel

#9 Re: Re: Re: petice

2013-08-27 04:52

#8: - Re: Re: petice

Dobrý den, víte mě šlo spíš o to, že ta atmosféra, která na tom městečku byla, je pryč. Vím, že se to nevrátí, ale pamatuji, jak ženský pekly koláče, chodily do pekárny, kde se předváděly, která je má lepší atd. Přijeli příbuzní a v neděli se každý oblékl do svátečního, ženský si kupovaly nové věci, aby se předvedly, popovídalo se se známými a celkově to bylo o takové slavnostní náladě. Vůbec mi nejde o prodej levného, kýčovitého zboží. Je to věcí obecního úřadu, jaké nastaví pravidla prodeje a budu jen rád, když se bude na těchto akcích prodávat české řemeslně zpracované zboží. Opravdu mi jde o ztrátu atmosféry a tím i tradice.

Jaroslav Novák

Odpovědi

Jenda

#14 Re: Re: Re: Re: petice

2013-08-27 12:12:55

#9: - Re: Re: Re: petice

No ono toho českého řemeslného zboží vidíme již zřídka. Když tam není 5 stánků s perníčky, tak je tam zase několik stání s oblečením nebo ponožkami.

Mně se pouť u řeky líbí, náměstí je čisté nebo skoro čisté, nejsou odpadky v kontejnerech na kytky, u silnice a prostě všude, může se projíždět přes náměstí, nejsou omezováni obchodníci. A lidi, co na náměstí bydlí, alespoň mají větší klid a mají možnost vůbec o pouti existovat. Jinak je to pro ně šílené (nepořádek, řvaní pod okny, omezování přistupu do domu, parkování ....). A myslím si, že i provozovatelé atrakcí mají u řeky větší prostor, takže víc "kolotočů" a tím větší výdělek.

Nejde přece o to, kde je pouť, ale že vůbec je. Takhle je to ideální.