Petice na podporu Ferdinanda Porsche

Quoted post

Aleš Reiner

#23

2013-11-30 09:29

18 - Nerad měním svoje postoje, takže pustil.
19 - Nikdy jsem nevlastnil, v současné době nevlastním a ani nehodlám vlastnik jakýkoliv vůz Porsche nebo VW Brouk. To si jako myslíte že podporovat F. Porche může jen podle Vás "zaslepený" majitel těchto vozů? To je teda opravdu brilantní dedukce.

K tomu článku na wiki můžu říct jen toto....Ferdinand Porsche byl po válce stejně jako drtivá většina ostatních vysokých členů nacistických organizací UVĚZNĚN A SOUZEN, příčemž byl OSVOBOZEN, protože se nedopustil žádných VÁLEČNÝCH ZLOČINŮ. No je to logické, protože z konstrukční kanceláře se ty válečné zločiny páchají dost špatně. Vy snad zpochybňujete rozhodnutí tribunálu, který ho propustil na svobodu?
víte on Wernher von Braun byl také v NSDAP a SS. A plivají snad Američané po něm? Ne.To se může stát jen tady. No a na závěr...zkuste se zamyslet kolik toho oproti Vám dokázal? :)

Odpovědi

Josef Jeništa

#208 Re:

2014-01-09 11:20:33

#23: Aleš Reiner - Ferdinand Porsche byl konstruktér a za války se prostě vždy vyrábějí zbraně, které zabíjejí. Nemůžete ho za to ale odsuzovat. To by jste musel odsoudit i Škodovku a jiné automobilky za to, že vyrábějí auta, která zabíjejí lidi na silnici. A to je mír. Jemu nic jiného nezbývalo, než poslechnout Hitlera, jinak by neskončil jako světově známý vývojář automobilů, ale jen jako jedno z čísel statistiky obětí 2. světové války.