Zábavní pyrotechnika pouze na Silvestra

Quoted post


Nepřihlášený uživatel

#13 Re: Re: Re: Re:

2013-12-28 12:37

#12: - Re: Re: Re:

Pane Gardelko, co se týká zábavní pyrotechniky ve vztahu ke zvířatům - a tím mám na mysli všechna zvířata - psy, koně, kočky, ostatní hospodářská zvířata, lesní zvěř....v tom máme názor společný.

Myslím, že díky svým zájmům nějaké zkušenosti s ochranou psů a jiných zvířat mám.....stejně tak mám díky svým zájmům a zaměstnání nějaký ten přehled v zákonech.

Proto stále tvrdím že Vaše petice je nepropracovaná, jen jakýsi výkřik do tmy který nic nevyřeší. Samozřejmě že Vám to podepíše mnoho lidí, protože je to velice aktuální téma a každý kdo má zvíře s tím bude souhlasit. Ale minimum lidí se zamyslí nad tím KDE vaše petice skončí, jak s ní naložíte, komu konkrétně a jmenovitě ji předáte - ani tohle zde totiž nikde není uvedeno...

Jak jsem psala výše - petice nenabízí žádný návrh řešení, nerozlišuje zda se jedná o petardu, ohňostroj či jen obyčejnou prskavku. Vy sice píšete "o prskavkách nikdo nehovoří, ale o dělbuších a ohňostrojích" - ale KDE ve Vaší petici je toto vyspecifikováno? Nikde jsem to totiž nenašla, proto vycházím ze znění čl. I. odstavce 2) Přílohy č. 1-Klasifikace pyrotechnických výrobků k vyhlášce č. 174/1992Sb. Českého báňského úřadu ve kterém se uvádí "Charakteristickými pyrotechnickými předměty této třídy jsou pyrotechnické hračky, zejména: PRSKAVKY, pistolové kapsle, třaskavé bonbony a proužky,.....atd. atd." Jedná se o třídu č. I. jejíž výrobky mohou být prodávány i nezletilým....

Píšete o zákazu používání motorových a okružních pil a křovinořezů o víkendech...toto ale neřeší žádný zákon, toto upravuje obecní vyhláška každé jednotlivé obce - u nás např. toto nařízení platí jen v neděli. Proto jsem již v prvním svém příspěvku psala že by bylo vhodnější posílit pravomoce obcí - spíše jako volič donutíte starostu aby vydal vyhlášku týkající se používání zábavní pyrotechniky než vládu aby kvůli pár stovkám, možná pár tisícům hlasů petice o třech větách změnila zákon...

Tím vším chci jen říct - využijte potenciálu který Vám lidé svým hlasem dávají a petici více propracujte, navrhněte jak by měl být zákon postaven, resp. jaké změny a kterého zákona požadujete, napište kam a komu jmenovitě bude petice předána... Tohle všechno totiž v této petici postrádám a mám z ní jen pocit že je v duchu "Milí zákonodárci, tady máte seznam lidí kteří požadují aby kromě 31.12. byl vydán zákaz používání petard a ohňostroje - tak s tím něco udělejte a změňte nějaký zákon!"

Mohu Vás ujistit pane Gardelko, že v této podobě jak je petice postavena to zákonodárci smetou ze stolu a všechny hlasy přijdou vniveč - TOTO je můj názor a důvod proč se Vám to snažím vysvětlit - nebojuji proti Vám.

 

 

 

Odpovědi


Nepřihlášený uživatel

#14 Re: Re: Re: Re: Re:

2013-12-28 17:21:39

#13: - Re: Re: Re: Re:

i já jsem v zákonech trošku zběhlý, navíc nechovám jen psy, ale i koně. Petice byla poslána jak starostovi našeho města, tak i p.Tomiu Okamurovi, který je poslancem za náš kraj. Příklad omezení používání motorových pil a křovinořezů jsem uvedl proto, že obce dokáží omezit či zakázat jen to co jim vyhovuje a co je dle mého názoru v dané lokalitě populární. Problémem zábavní pyrotechniky se zabývat nebudou, protože to populární neni. Pokud se nastřádá dostatek hlasů, tak vás mohu ujistit, že tento počin nebude dán k ledu. jak jsem již napsal petice bude předána T.Okamurovi, popřípadě p.senátorce Gajdůškové. Znovu ale opakuji, nejsem zákonodárce a tudíž nemohu navrhovat nějaké změny zákony či znění zákona. v takovém případě bych si musel najmout odbornou právní pomoc. právní klišé tomu musí dát právě zákonodárce, který na to má svůj odborný tým.


Nepřihlášený uživatel

#103 Re: Re: Re: Re: Re:

2014-01-05 20:14:21