Petice proti zavezení Propadliny na Žebračce

Quoted post

Surikata CM

#43 Re: Fakta

2011-08-24 16:51

#36: Fakta - Fakta

Ja nijak nezpochybňuju právo OBU vydávat závazné příkazy. Samozřejmě jsem dalek toho, abych věřil, že jsou ta rozhodnutí a nařízení či příkazy objektivní a nesledují žádné postranní cíle. Úřady vyprodukují neskutečné množství naprostých nesmyslů, které pak následně ruší, či novelizují.

Vadí mi ale, že  rozhodnutí znepřístupnit kulturní památku zásypem je podloženo "argumentem" - lezou tam lidi. Protože podobnou pokřivenou logikou může pak úředník zdůvodnit cokoliv.  Lezou tam lidi - tedy likvidace musí bý okamžitá a definitivní.

To, že se na jedné kapitole válí peníze - a nemohou se použít nikde jinde a radši se "nasypou do země" i když to není potřeba, je sice pro většinu lidí těžko pochopitelné, ale je to tak - k tomu lze říci pouze to, že je to tristní.

Já také nedávám téhle petici šanci - je pouze emotivní, bez návrhu alternativy a napadá to, co je podle pitomých platných zákonů zcela legální, což asi povede k jejímu zamítnutí z formálních důvodů. A pak je tu samozřejmě zájem lobbistů, kteří prosadí daleko větší zvěrstva. Nicméně, nevím, proč bych ji přesto neměl podepsat - když si myslím, že zasypat Žebračku je prostě prasárna

Odpovědi

Fakta

#44 Fakta

2011-08-24 17:30:46

V zásadě souhlasím.

Veřejnou zakázku nevypsal OBÚ Ostrava, ale Ministerstvo financí.
OBÚ vydal závazný příkaz, který přes s.p.Diamo o.z Geam a MPO dorazil na MF, které vyhlásilo veřejnou zakázku.

Střet se zákonem 20/1987 o státní památkové péči vysvětluje OBÚ takto:
"Odstranění nebezpečného stavu ohrožující život a zdraví lidí definitivní likvidací propadu je přednější než ochrana propadu jako kulturního dědictví ČR."

Bohužel tato petice diskreditovala sama sebe zfalšováním textu petice, a to je ve své podstatě výrazně a mnohem větší zlo než zasypání propadliny Žebračka.

Nesouhlasím s nehospodárným nakládáním s penězi z fondu "Revitalizace MS kraje", nesouhlasím s likvidací kulturní památky Žebračka, ale nejvíce nesouhlasím s petičním podvodem který se zde odehrál. Ten relativizuje a diskedituje mnohem vyšší hodnoty než podivně nehospodárná státní zakázka. Falšování petice těžce poškozuje snahy o změnu nedobrého rozhodnutí ve věci Žebračka.

Osobní názor: Kdybych měl vážit - raději zasypaná Žebračka než aby někomu beztrestně prošlo podobné falšování peticí.