Petice na ochranu chodců před neukázněnými cyklisty v centru Prahy

Quoted post

Petr Kučera
Praha 1

#2 Re:

2014-08-05 08:42

#1: -  

Chodím Nerudovou velmi často a velmi mě obtěžují parkující auta, zúžující už tak velmi úzký prostor. Neohleduplní řidiči aut jsou též velmi nepříjemní. Nakonec v tak úzkém prostoru je nepříjemný každý neohleduplný člověk, jezdec nebo cyklista, dokonce i chodec blokující úzký průchod. Ovšem kdo překáží nejvíce, jsou jednoznačně automobily.

Nepovažuji za rozumné psát petici proti cyklistům, když hlavním problémem jsou automobily. Nepovažuji za rozumné směšovat problematiku cyklistů a segway vozítek. A obecně nepovažuji za rozumné začínat občanskou aktivitu peticí, když lze použít i jednodušší prostředky, jak na věc upozornit a řešit ji. Mobilizace občanů je vhodná v situaci, kdy jiné prostředky jednání selhaly nebo nejsou dostupné.

Přeji hezký den

Odpovědi

chodec

#3 Re: Re:

2014-08-05 10:44:47

#2: Petr Kučera - Re:  

 Petice slouží k tomu, aby pomohla, když ostatní prostředky selhávají. Cyklisté jsou čím dál bezohlednější a arogantnější, čerpají miliardy z veřejných rozpočtů pro pár stovek pseudosportovců, kteří se baví jízdou po chodnících a pěších zónách.

Policie městská ani republiková nekoná!!! Stížnosti občanů jsou marné!!! 

Neohrazujte se auty a jejich řidiči, ti na rozdíl od vás aspon respektují dopravní předpisy. Cyklisté jezdí bezohledně a často pod vlivem omamných látek, bez nutnosti mít oprávnění, bez respektů k předpisům a hlavně ostatním, zejména chodcům!!!

 


Nepřihlášený uživatel

#6 Re: Re:

2014-08-05 18:36:12

#2: Petr Kučera - Re:  

  Petře , doporučuji přečíst si petici celou a pozorně. Myslím , že " jiné prostředky " už selhaly . Mimo jiné , která auta překážejí ? Auta rezidentů ? Stojící auto ale nikoho neohrožuje na rozdíl od rychle jedoucího cyklisty. V tom já  vidím zásadní rozdíl .

Pravdu máte v jednom, je zcela jedno kdo je neohleduplný . Zda řidič auta , cyklista či chodec.  Chodec  je bohužel nejmíň chráňený. Nejzranitelnější. Za příklad vemte dnešní ranní smrtelnou nehodu na Smíchově. Tam je alespoň přes číslo auta , pachové zkoušky atd pachatel dohledatelný. Cyklista bez čísla,v přilbě a černých brýlích je naprostý anonym. A nechcete mi tvrdit , že od kolizí cyklisté neujíždějí, že ne . Sám jsem toho byl několikrát svědkem. Bohužel nejsem Bolt a cyklistu nedoběhnu.  Cílem petice je snaha o ochranu chodce a jeho zdraví !!!

Pokuste se si to přečíst ještě jednou . Třeba změníte názor.  Zdravím.  René