Petice na ochranu chodců před neukázněnými cyklisty v centru Prahy


Nepřihlášený uživatel

#1

2014-08-05 04:46

Bydlím v Nerudově ulici a mimořádně mne obtěžují cyklisté a skupiny lidí na segwayích. Uvítal bych naprostý zákaz vjezdu cyklistů a lidí na segwayích do této ulice. Na jiných místech Prahy 1 by měli dodržovat platné dopravní předpisy.
Petr Kučera
Praha 1

#2 Re:

2014-08-05 08:42

#1: -  

Chodím Nerudovou velmi často a velmi mě obtěžují parkující auta, zúžující už tak velmi úzký prostor. Neohleduplní řidiči aut jsou též velmi nepříjemní. Nakonec v tak úzkém prostoru je nepříjemný každý neohleduplný člověk, jezdec nebo cyklista, dokonce i chodec blokující úzký průchod. Ovšem kdo překáží nejvíce, jsou jednoznačně automobily.

Nepovažuji za rozumné psát petici proti cyklistům, když hlavním problémem jsou automobily. Nepovažuji za rozumné směšovat problematiku cyklistů a segway vozítek. A obecně nepovažuji za rozumné začínat občanskou aktivitu peticí, když lze použít i jednodušší prostředky, jak na věc upozornit a řešit ji. Mobilizace občanů je vhodná v situaci, kdy jiné prostředky jednání selhaly nebo nejsou dostupné.

Přeji hezký den

chodec

#3 Re: Re:

2014-08-05 10:44

#2: Petr Kučera - Re:  

 Petice slouží k tomu, aby pomohla, když ostatní prostředky selhávají. Cyklisté jsou čím dál bezohlednější a arogantnější, čerpají miliardy z veřejných rozpočtů pro pár stovek pseudosportovců, kteří se baví jízdou po chodnících a pěších zónách.

Policie městská ani republiková nekoná!!! Stížnosti občanů jsou marné!!! 

Neohrazujte se auty a jejich řidiči, ti na rozdíl od vás aspon respektují dopravní předpisy. Cyklisté jezdí bezohledně a často pod vlivem omamných látek, bez nutnosti mít oprávnění, bez respektů k předpisům a hlavně ostatním, zejména chodcům!!!

 

občan

#4 fakta místo emocí

2014-08-05 14:53

Pane chodče, rozčilujete se hodně, ale zcela nesmyslně. Cyklisté nečerpají miliardy, ale desítky milionů na stavby, které neslouží "stovkám pseudosportovců" ale desítkám tisíc lidí, kteří se na kole dopravují - to jsou fakta.

Bezohledně se nechovají cyklisté, ale bezohlední lidé a ti se tak projevují v každém dopravním prostředku.

chodec

#5 Re: fakta místo emocí

2014-08-05 18:02

#4: občan - fakta místo emocí 

 občane! já žádné bezohledné lidi, plošně, houfně a sborově páchající bezohledno, neznám a nepotkávám. zato na kampě, v šeříkové, říční, vítězné, mostě legií, národní, smetanově nábřeží stovky arogantních a agresívních hulvátů, kteří jezdí po chodníku, v protisměru, přes nástupní prostory MHD a přechody, přičemž na lidi, které permanentně ohrožují a kteří se ohradi proti jejich protiprávnímu a hovadskému jednání ohradí, útočí slovně i fyzicky. 

a přečtěte si údaje, které uvádí předsedkyně cyklokomise, investováno je za 1 rok cca 600 milionů, a to nepočítáme peníze z EU a peníze, které vykukové schrastili jinak (mj. milion na zábor Smetanova nábřeží, výdělek z pronájmu zabraného nábřeží prodejcům alkoholu a jiným hokynářům, sbírky, platby za "studie", "projekty" a další vykutáleniny).

a ty počty? jen k úvaze: když se běží maraton ze staromáku, je tam 10 000 běžců a město je ochromené, doprava zastavena, trasy uzavřeny. a výsledky "výzkumu" GfK? dlouho se ta ctihodná firma tak neztrapnila, jako propagandistickou spoluprací s cyklisty.

kde jsou ty vaše statisíce nadšených cyklistů? nebýt darebáků na chodnících, o těch pár slušných, kteří jedou řádně ve vozovce, nikdo ani neví. ale to nic nevynáší, být slušný a pokorný, že.

 

fakta místo emocí, občáku!


Nepřihlášený uživatel

#6 Re: Re:

2014-08-05 18:36

#2: Petr Kučera - Re:  

  Petře , doporučuji přečíst si petici celou a pozorně. Myslím , že " jiné prostředky " už selhaly . Mimo jiné , která auta překážejí ? Auta rezidentů ? Stojící auto ale nikoho neohrožuje na rozdíl od rychle jedoucího cyklisty. V tom já  vidím zásadní rozdíl .

Pravdu máte v jednom, je zcela jedno kdo je neohleduplný . Zda řidič auta , cyklista či chodec.  Chodec  je bohužel nejmíň chráňený. Nejzranitelnější. Za příklad vemte dnešní ranní smrtelnou nehodu na Smíchově. Tam je alespoň přes číslo auta , pachové zkoušky atd pachatel dohledatelný. Cyklista bez čísla,v přilbě a černých brýlích je naprostý anonym. A nechcete mi tvrdit , že od kolizí cyklisté neujíždějí, že ne . Sám jsem toho byl několikrát svědkem. Bohužel nejsem Bolt a cyklistu nedoběhnu.  Cílem petice je snaha o ochranu chodce a jeho zdraví !!!

Pokuste se si to přečíst ještě jednou . Třeba změníte názor.  Zdravím.  René

Filip Ježek

#7 Já jsem cyklista

2014-08-06 13:34

Jakožto častý cyklista jsem nucen občas využít i chodník a to pro to, že zejména v úzkých uličkách se nepromotám mezi zaparkovanými a jedoucími auty a zejména ono občas ani přes kočiičí hlavy jet nejde - narážím na "rekonstruovanou" vodičkovu ulici. Dejte mi pás hladkých dlaždic, tak jak je to běžné například ve Vídni a jistotu, že když pojedu svým tempem po silnici, nebude mi chtít spěchající řidič za mnou ublížit a na chodník si ani nevzdechnu. 

Podotýkám ještě, že cyklista když už je na chodníku, tak musí chodce respektovat jakožto pána prostoru - to cyklista má uhýbat. Ale to je nakonec všude o vzájemném respektu.

Obecně vidím hierarchii důležitosti následovně sanitka - mhd - chodec - cyklista - motorka - auto. Ano, běžný automobil je na posledním místě. A s tím mi nikdo nehne


Nepřihlášený uživatel

#8 Volební kampaň

2014-08-07 07:31

Účel této peticie je v tom, že pan René Pavlů, dříve ODS, nyní Hlavu vzhůru, si tím připravuje téma do kampaně pro komunální volby. Proto je veškerá argumentace zbytečná, jde akorát o vyvolání pocitu naštvanosti, stejně jako to dělá např. Tomio Okamura.


Nepřihlášený uživatel

#9

2014-08-07 11:17

Vadí mi všichni neukáznění a neslušní, nejen cyklisté, ale i bezohlední telefonisté v metru, ve vlaku, v tramvaji, bezohlední lidé vždy.
dick

#10 Re: Volební kampaň

2014-08-07 11:32

#8: - Volební kampaň 

 Milý příteli, nikdy jsem ODS nevolil a dá Bůh, že tak bude až do konce mého života. Vzhledem k tomu, že autor petice se zastal (a zdůvodnil své zastání!!!) těch, kteří si na chodníku v centru Prahy nutně připadají jako vetřelci, ač jsou ze zákona jeho nejoprávněnější uživatelé, je mi jedno za kterou partaj tento člověk někdy působil na jakémkoliv stupni politiky, a s ohledem na rozumnost jeho snahy jej v této věci plně podpořím. Ona totiž arogance některých cyklistů - ne všech, ale bohužel hlavně 99% těch, kteří si chodník pletou s cyklistickým oválem - ve své podstatě  nutně způsobuje i takové návrhy řešení, které jsem si přečetl v Reflexu, vřele doporučuji si přečíst a zamyslet se.  

chodec

#11 Re: Já jsem cyklista

2014-08-07 18:19

#7: Filip Ježek - Já jsem cyklista 

 tady se nevede debata o hierarchii, ale o tom, že podle zákona 361/2000Sb., § 53, nemáte vy a oastatní cyklisté NA CHODNÍKU co dělat.

vaše výroky - dejte mi pás... hladké kostky... a další "požadavky" jsou právě dokladem této arogance. co ještě - budeme vás tlačit do kopečka?

kolo je sportovní náčiní, což dokazují pestře a neoprénově odění, upocení a zatuchlí šiřitelé dopravní spásy právě v centru Prahy, kde nemají co dělat už vůbec.

chodců je 99%, a mají absolutní prioritu. bezohlednost, arogance a zbabělé skuhrání při vymlouvání se na záludné řidiče, to jsou hlavní znaky cyklistů v centru Prahy.

dodržujte předpisy a zákony, pak budete přijímáni jako normální dopravní minorita. takhle jste prostě drzí, nevychovaní prevíti a burani. v normálním světě je strakatej cykloneoprén na chodníku za pár vteřin odvezen na psychiatrii.


Nepřihlášený uživatel

#12 Re: Volební kampaň

2014-08-07 18:58

#8: - Volební kampaň 

 Nejsem clenem Hlavy vzhuru. Chybna informace. Proti aroganci cyklisu bojuji velmi dlouho. Jako obyvatel centra Prahy. A jako tema do voleb si to beru. Protoze s tim hodlam neco delat. Ale diky za reakci pane anonyme. R. Pavlu


Nepřihlášený uživatel

#13 Re: Re: Volební kampaň

2014-08-07 19:31

#12: - Re: Volební kampaň 

 Konečně se někdo zastane Pražáků !!!

jefuk z jaké politické strany,kdo je nakole na chodníku je snad výhradně z topky? že ho nestíhá ředitel MP?


Nepřihlášený uživatel

#14 Re:

2014-08-20 10:50

#1: -  

 Na bandy ohelmovanejch blbečků na segwayích jsem už alergickej. Doufám, že je u nás zakážou jako v Londýně. 

jedle

#15 Chodce ohrozuji predevsim Segwaye

2014-08-22 15:42

Copak tech zranench chodcu segwyii jeste nebylo malo? Nici chodniky, nici zpomalovaci vlny na vozovkach, ohrozuji chodce i silnici dopravu. A jsou ze zakona zakazany.

Jedle

#16 Re: Já jsem cyklista

2014-08-22 15:44


Nepřihlášený uživatel

#17

2014-08-25 17:20

Bydlím u Karlova mostu.Jezdím autem a dodržuji vyhlášku.To se nedá říci o cyklistech,který nejenže jezdí po chodnících,ale jednosměrkami a samozřejmě v protisměru.Tyto jednosměrky nejsou označený,že by tam byla cyklistická stezka.Třeba Prokopská ulice z Karmelitský na Maltézké náměstí si to jela cyklistka v protisměru uprostřed silnice,když proti ní vyjelo tranzitní auto,tak to vzala honem na chodník kde jsem šla já s pejsky a najela do nás.Další příklad neukázněných cyklistů je ulice U Lužického semináře,kde jezdí v protisměru kolem Vojanových sadů a když je upozorníte,že jedou v protisměru,tak jsou velice vulgární.Na Kampě byli umístěny dopravní značky-Cyklisto zesedni z kola a  Zákaz chodců-platí jen pro segwaje.Smysl tyto značky nemají,protože cyklisti i segwaje jezdí vesele dál nejen po asfaltu,ale ničí i trávník a cizinci na kolech a segwajích česky neumí. Také jsem alergická na tupce na segwajích a neukázněné cyklisty.


Nepřihlášený uživatel

#18

2014-08-25 19:50

Vážení autoři petice, prosím o rozšíření petice vhodně formulovaným zákazem nebo výzvou, aby cyklisté přestali používat za jízdy sluchátka. Ucpané uši nebo dokonce přímo do nich puštěná hudba je totálně odděluje od reálného světa kolem a jsem přesvědčená, že hazardují se svým zdravím a životem a mohou velmi snadno zapříčinit nehodu!
Děkuji Eva Svobodová, Praha 1

Nepřihlášený uživatel

#19 Re: Já jsem cyklista

2014-08-29 13:00

#7: Filip Ježek - Já jsem cyklista 

 "...cyklista když už je na chodníku, tak musí chodce respektovat jakožto pána prostoru..."

Si děláte srandu? Cyklista nemá jakožto účastník silničního provozu na chodníku co dělat! Smí na něj pouze pokud jde a kolo vede.


Nepřihlášený uživatel

#20

2014-09-06 10:52

Prosím o rozšíření petice o postihování stání aut na chodnících a v prostoru blíže než 5 před přechody pro chodce. Praha 1 je zcela přehlcená auty a je potřeba s tím něco dělat.


Nepřihlášený uživatel

#21 Re:

2014-09-06 10:55

#20: -  

 Jistě jste si vědom/a, že jde o jiné téma. Rozšiřte tuto petici mezi své známé a problémů ubude!


Nepřihlášený uživatel

#22

2014-09-06 20:24

Namačká se vás milion do Prahe ke korejtku - a pak se tam můžete vzájemně sežrat  :-)))


Nepřihlášený uživatel

#23 Re:

2014-09-08 08:27

#22: -  

 Chci petici proti neohleduplným politikum.


Nepřihlášený uživatel

#24

2015-08-31 10:16

Chodec se stává zejména v Praze naprosto méněcenným elementem, ztrácí požitek z procházky městem a dokonce i z možnosti přemýšlet si v klidu: musí být neustále ve střehu před většinou bezohlednými cyklisty a v poslední době ještě více jezdci na segwayích. Jako chodec cítím často už jen strach a vztek. Problém, jako ve většině záležitostí u nás není v tom, že chybí příslušné zákony, atd., ale v tom, že není vůle je dodržovat. Výsledkem je diktatura bezohledných, v jejichž čele podle mě nestojí ani tak auta: řidiči respektují zákony aspoň částečně, nýbrž cyklisté a "segwayáři" Ekologové spatřují v kolech alternativu aut, Mně připadá cykloturistika spíše jako varianta téhož agresivního životního stylu.
Vlastimil Hála