Petice na ochranu chodců před neukázněnými cyklisty v centru Prahy

Quoted post

Filip Ježek

#7 Já jsem cyklista

2014-08-06 13:34

Jakožto častý cyklista jsem nucen občas využít i chodník a to pro to, že zejména v úzkých uličkách se nepromotám mezi zaparkovanými a jedoucími auty a zejména ono občas ani přes kočiičí hlavy jet nejde - narážím na "rekonstruovanou" vodičkovu ulici. Dejte mi pás hladkých dlaždic, tak jak je to běžné například ve Vídni a jistotu, že když pojedu svým tempem po silnici, nebude mi chtít spěchající řidič za mnou ublížit a na chodník si ani nevzdechnu. 

Podotýkám ještě, že cyklista když už je na chodníku, tak musí chodce respektovat jakožto pána prostoru - to cyklista má uhýbat. Ale to je nakonec všude o vzájemném respektu.

Obecně vidím hierarchii důležitosti následovně sanitka - mhd - chodec - cyklista - motorka - auto. Ano, běžný automobil je na posledním místě. A s tím mi nikdo nehne

Odpovědi

chodec

#11 Re: Já jsem cyklista

2014-08-07 18:19:55

#7: Filip Ježek - Já jsem cyklista 

 tady se nevede debata o hierarchii, ale o tom, že podle zákona 361/2000Sb., § 53, nemáte vy a oastatní cyklisté NA CHODNÍKU co dělat.

vaše výroky - dejte mi pás... hladké kostky... a další "požadavky" jsou právě dokladem této arogance. co ještě - budeme vás tlačit do kopečka?

kolo je sportovní náčiní, což dokazují pestře a neoprénově odění, upocení a zatuchlí šiřitelé dopravní spásy právě v centru Prahy, kde nemají co dělat už vůbec.

chodců je 99%, a mají absolutní prioritu. bezohlednost, arogance a zbabělé skuhrání při vymlouvání se na záludné řidiče, to jsou hlavní znaky cyklistů v centru Prahy.

dodržujte předpisy a zákony, pak budete přijímáni jako normální dopravní minorita. takhle jste prostě drzí, nevychovaní prevíti a burani. v normálním světě je strakatej cykloneoprén na chodníku za pár vteřin odvezen na psychiatrii.

Jedle

#16 Re: Já jsem cyklista

2014-08-22 15:44:03


Nepřihlášený uživatel

#19 Re: Já jsem cyklista

2014-08-29 13:00:54

#7: Filip Ježek - Já jsem cyklista 

 "...cyklista když už je na chodníku, tak musí chodce respektovat jakožto pána prostoru..."

Si děláte srandu? Cyklista nemá jakožto účastník silničního provozu na chodníku co dělat! Smí na něj pouze pokud jde a kolo vede.