Zachraňte Kociánku

Quoted post

Jana

#64 Re: Re: Re: Re: zachrante Kociánku

2014-08-08 22:39

#43: - Re: Re: Re: zachrante Kociánku 

 Dobrý den,

chtěla bych Vám tedy popsat, jak skvěle ve skutečnosti funguje péče ředitele CK Mgr. Komárka. Dcera s dětskou mozkovou obrnou je od MŠ po nepovedené integraci klientem CK. Pravidelně využívala vysoce specializované lékařské péče v CK. Dcera potřebuje individuálně zhotovenou ortopedickou obuv s kovovými výztužemi, kterou ji ortoped pravidelně předepisoval ke zhotovení 3x ročně (zimní boty, sandály a vycházková obuv).

Na základě realizování neschváleného RP CK  Mgr. Komárkem dceři po ukončení poskytování lékařské péče po 1. 1. 2014 nezůstala dostupná odpovídající zdravotní péče. V této době dcera měla možnost nosit pouze dva páry obuvy (sandály sloužící jako přezůvky a zimní boty), protože téměř rok staré vycházkové boty jí už byly malé. Dceři není možno koupit obuv v obchodě také i z důvodů rozdílné velikosti nohou (pravá č. 40 a levá č. 38). Tudíž jsme se ihned po odchodu lékaře ortopeda pokoušeli najít jiného, který by dceři mohl ortopedickou obuv předepsat, neboť od vypsání poukazu to může trvat až 2-3 měsíce než bude moci dcera novou obuv nosit. 30 dní má ZP na schválení poukazu revizním lékařem, pak následuje měřění nohou a mininálně jedna zkouška. S firmou, která obuv zhotovuje, je potřeba se na termínech jednotlivých setkání domlouvat, neboť tato nesídlí v Brně a ani nemá v Brně a okolí pobočku. Bohužel jsme nebyli  úspěšní, neboť dětských specialistů, kteří jsou ochotni převzít do péče dítě vyžadující nákladnou péči, není mnoho a většina již má naplněný registr.

Po obnovení poskytování lékařské péče na základě intervence rodičů dětí CK jsme dceru zeregistrovali u nově ordinujícího ortopeda. Jaké bylo ale naše překvapení, když jsme zjistili v březnu po uplynutí čtyř měsíců od předepsání posledního poukazu před odjezdem dcery do lázní na dobu 4 týdnů tj. s předpokládaným návratem dcery v květnu stále nosící zimní obuv jako jedinou vhodnou k venkovnímu nošení, že nově ordinující ortoped nemůže dceři ortopedickou obuv předepsat, neboť CK nebylo schopno provést registraci této nově poskytované služby u ZP, a tudíž by dceři tuto obuv ZP nezaplatily. Na dceru sice pobíráme příspěvek na péči (I. stupeň), který ale stejně náklady spojené s dojížděním do CK (nebydlíme v Brně) po nepovedené integraci nepokryje a nákup bot ve výši 4500 Kč 3x ročně by náš rodinný rozpočet významně zatížil. Na jeden pár ortopedické obuvy individuálně zhotovené přispívají ZP částkou 3000 Kč a zbytek výrobní ceny v rozmezí 1200 - 1500 Kč 3x ročně doplácíme. 

Opět po intervenci rodičů dětí CK se podařilo teprve po 3 měsících tuto registraci provést. Dcera díky takto nově skvěle poskytované péči ještě v květnu chodila v zimních botech.

 

Odpovědi


Nepřihlášený uživatel

#65 Re: Re: Re: Re: Re: zachrante Kociánku

2014-08-09 04:47:02

#64: Jana - Re: Re: Re: Re: zachrante Kociánku 

 my jsme měli stejný problém s invalidním vozíkem, syn během posledního roku hodně vyrostl a potřeboval podle toho upravit vozík, aby se nehrbil a neměl ke všem svým problémům ještě skoliozu páteře - čekání na to, kdy mu nový ortoped CK bude moct vypsat poukaz bylo nekonečné a pak je samozřejmě taky potřeba potřebnou úpravu zaměřit a objednat u výrobce a výroba taky není ze dne na den, takže než bylo všechno hotové uběhlo dobrých pět měsíců.

Pro nás je problém s vyhledáním nového odborného lékaře v Brně spojený nejen s jejich naplněnými registry a dlouhými objednacími termíny, ale i s nutností, aby měl bezbariérový přístup do ordinace.


Nepřihlášený uživatel

#68 Re: Re: Re: Re: Re: zachrante Kociánku

2014-08-09 18:26:26

#64: Jana - Re: Re: Re: Re: zachrante Kociánku 

 To je podnět ke kontrole zdravotní pojišťovně, jak to vlastně s tou zdravotní péčí a předpisy na Kociánce bylo?