Zachraňte Kociánku

Kontaktujte autora petice

Téma diskuze bylo automaticky vytvořeno Zachraňte Kociánku

Edita Bartošová

#51 Re: Re: Re: Re: Re: zachrante Kociánku

2014-08-06 22:27

#49: kristian - Re: Re: Re: Re: zachrante Kociánku 

 Vážený pane Kristiáne, děkuji Vám za pěkná slova, ale moje otázka v komentu č. 37 byla určená autorovi/ce komentáře č. 36 - miriam

Roman

#52 Re: NENÍ PTÁČEK JAKO PTÁČEK

2014-08-07 06:05

#4: - NENÍ PTÁČEK JAKO PTÁČEK 

 A kdo je na to zvědavý? - tato petice je pro lidi, kteří s ní souhlasí.

Miroslav

#53 je to opravdu tak?

2014-08-07 07:39

Dobrý den, je až s podivem, kolik lidí je schopno podepsat tuto petici, aniž by opravdu věděli,  zdali je to tak jak uvádí paní Bartošová s paní Volejníčkovou. Ano, zjistit opravdouvou situaci je těžší, zabere pro nezasvěcené více času,  ale je to určitě moudřejší, nežli podepsat něco o čem mám jen povrchní jednostranné informace. V paplamentních intern. listech vyšla na tuto petici tisková zpráva, kterou by si měli všichni podepisující také pročíst a situaci promyslet, zdali je to opravdu tak, jak je uvedeno v petici. Prostě to posoudit z obou stran.   To by pak  totiž mohl každý vytvořit podobnou petici, která bude sepsána účelově na základě doměnek, zavádějících informací, výmyslů, ad. Snad se tento nešvar podepisování neoveřených informací nerozjede dále(nebo už se tak děje?).

 


Nepřihlášený uživatel

#54 Re: Re: Vyjádření ředitele Centra Kociánka Tomáše Komárka k této petici:

2014-08-07 07:50

#11: Edita Bartošová - Re: Vyjádření ředitele Centra Kociánka Tomáše Komárka k této petici: 

 Paní Bartošová, chápu Váš zájem, že chcete aby Kociánka zajišťovala postiženým dětem maximálně možnou péči. To chtějí i všichni na Kociánce a ředitel Komárek na prvním místě.

Rozvojové plány všech MPSV řízených organizací sociálních služeb dosud nebyly schváleny. Pokud máte z jiného zdroje jinou informaci, pak jste se stala obětí omylu, stejně jako v případě informací o zrušení služeb na Kociánce.

Odložte emoce, přestaňte naslouchat našeptávačům. kteří se za Vás schovávají a sledují vlastní zištné cíle.

Sedněte si s lidmi s Kociánky ke společnému stolu jako paní Bartošová a ne zástupkyně neexistujícího sdružení. Věřte, že  názor paní Bartošové, stejně jako každé jiné mámy, co má dítě na Kociánce, vedení Kociánky zajímá.


Nepřihlášený uživatel

#55 Re: Re: NENÍ PTÁČEK JAKO PTÁČEK

2014-08-07 08:35

#52: Roman - Re: NENÍ PTÁČEK JAKO PTÁČEK 

 Ten kdo mě zná a ten, kdo by si snad mohl myslet, že tuto petici podporuji.

 

Nepodporuji.

 

Na Kociánce se vyskytuju již delší dobu, její rozsah je zejména regionálního charakteru, proto se starám o to, jak s touto petici budu spojován.

 

Nevím, jestli si uvědomuješ ty souvislosti, ale dvě totožná jména na tak malém plácku, mohou vést ke špatným závěrům. Už jsem kvůli tomu měl telefonáty.

 

Komentáře jsou snad pro VŠECHNY Romane. Petici jsem nepodepsal, protože s ní nesouhlasím.

 

A nemusíš mi věnovat pozornost o kterou Ti nestojím.

 

Měj se, Michal Ptáček


Nepřihlášený uživatel

#56 Re:

2014-08-07 10:44

#39: -  

 ahoj Katko, srdečně tě zdraví paní vychovatelka "HULI"

Fredie

#57

2014-08-07 18:06

taky souhlasím o zachování ... byl sem tam předloni na den otevřených dveří a hromada práce tam byla vykonána od té doby co sem odcházel 89 roce z Kociánky z učňáku, docela sem i záviděl co tam všechno mají a co sme neměli před rokem 89 ... držím palce ... zachovejte Kociánku dál (y)

Edita Bartošová

#58

2014-08-07 20:38

abcdef abcdef abcdef

 

Dobrý večer Všem,

vedení Centra Kociánka rozesílá emailem dezinformační zprávy, že se objevila petice proti Centru Kociánka. Tato informace se nezakládá na pravdě. Petice je na odvolání Mgr. Tomáše Komárka z funkce ředitele Centra Kociánka a jeho zástupkyně Bc. Andrei Křepelové pro jejich nekompetentnost a jejich zcela zjevnou snahu o likvidaci CK.

Svou tiskovou zprávou opět ukázalo, jak umí jednat s rodiči a uživateli Centra Kociánka ....

níže přikládáme NAŠI tiskovou zprávu :

Tisková zpráva k petici: Zachraňte Kociánku

Vedení Centra Kociánka rozesílá emailem dezinformační zprávy, že se objevila petice proti Centru Kociánka. Tato informace se nezakládá na pravdě. Petice je na odvolání Mgr. Tomáše Komárka z funkce ředitele Centra Kociánka a jeho zástupkyně Bc. Andrei Křepelové pro jejich nekompetentnost a jejich zcela zjevnou snahu o likvidaci CK.

 Dne 12. 7. 2014 jsme členskou schůzí založili Sdružení rodičů a přátel Centra Kociánka, z.s. (dále jen Spolek) a dne 14. 7. 2014 bylo vydáno usnesení o zápisu do spolkového rejstříku. Spolek jsme založili, protože původní poradní orgán ředitele Centra Kociánka(dále jen CK) - Rada rodičů a přátel Kociánky(dále jen RRPK), přestal z důvodu negativního přístupu Mgr. Komárka plnit svou funkci. Nový ředitel CK - Mgr. Tomáš Komárek všechna jednání směroval do úzkého kruhu 3-5 rodičů a striktně odmítal přizvání dalších rodičů. Místo toho zval na jednání RRPK zástupce soukromých poskytovatelů sociálních služeb a přitom přizvání zástupců škol MŠ a ZŠ Kociánka a SŠ F.D.Roosevelta - přímých partnerů CK, proběhlo také teprve až na náš nátlak.

 Mgr. Tomáš Komárek nastoupil do funkce ředitele CK v lednu 2013, na první schůzce RRPK nás UJIŠŤOVAL, že služby CK se v ŽÁDNÉM PŘÍPADĚ NEBUDOU RUŠIT !!! Bude se pouze pracovat na jejich zkvalitnění a efektivitě! Svůj tzv. “Rozvojový plán CK“ (dále jen RPCK) nám předložil až po mnoha urgencích v červnu 2013 se slovy, že je to pracovní verze a MPSV ji dosud neschválilo. A když jsme po prázdninách přivedli děti do školy, dověděli jsme se, že v CK nebudou lékaři a zdravotní péči si máme zajistit MIMO areál CK! Podobným způsobem jsme byli odkazováni i na zajištění si zájmových kroužků, přesně v souladu se změnami, navrženými v RPCK. RPCK dále obsahuje mmj. zrušení místa logopeda a místa psychologa, snížení počtu fyzioterapeutů a ergoterapeutů, snížení kapacity pobytových služeb a poskytování této služby pouze uživatelům se III. a IV. stupněm závislosti, což považujeme za zvlášť diskriminační.

Snižování kapacity pobytových služeb obhajuje nízkým zájmem klientů, ale jeho součinnost se školami a aktivita k pobídce využití této služby je nulová.

Po mnoho let zajišťovali lékařskou péči v CK velmi kvalitní lékaři – kapacity ve svých specializacích, s dlouholetou praxí v poskytování lékařské péče osobám s postižením. Tuto práci vykonávali dohromady (neurolog, stomatolog, ortoped) na 0,95 úvazku – celkový roční mzdový náklad 380.000,-Kč. Bez jakéhokoliv předchozího jednání (nikdo z vedení jim nenabídl možnost pronájmu ordinací) jim Mgr. Komárek už v září 2013 vystavil výpovědi z organizačních důvodů (místa byla tímto zrušena). Přitom sehnat v Brně např. stomatologa je obrovský problém i normálně. Dítě s handicapem rovnou odmítají.

Protože naše intervence nebral Mgr. Komárek na vědomí, nezbylo nám než obrátit se na média ČT, TV Nova, deník Právo a celý problém zveřejnit. Poté se pan ministr Koníček a pracovníci MPSV, kteří měli CK na starost, začali tímto problémem zabývat a Mgr. Komárek dostal PŘÍKAZEM za prvé – zachovat v CK lékařskou péči i za cenu navýšení mzdových nákladů a za druhé - nečinit ŽÁDNÉ změny dle svého neschváleného RPCK 2013-2023. Viz tiskové prohlášení z 27.11.2013

 http://www.mpsv.cz/files/clanky/16782/tz_271113a.pdf

Obnovit lékařskou péči se daří jen velmi těžko a místo původních 3 lékařů se jejich počet (s ohledem na atestace děti x dospělí) vyšplhal na dvojnásobek. Jejich setrvání v CK je podmíněno registrací dostatečného počtu pacientů, ale ordinační doba je stanovená na 2hodiny 1x týdně a o prázdninách se neordinuje. Za takových podmínek klienti a rodiče váhají s přeregistrací od svých stávajících lékařů a tak se celý problém dostává do bludného kruhu.

 Poslední z řady „počinů“ Tomáše Komárka jsou návrhy nových smluv, rozesílané zákonným zástupcům v průběhu letošních prázdnin. V ROZPORU s výsledkem jednání RRPK a v ROZPORU se zřizovací listinou CK, ve které jsou služby určené klientům od 3 do 40let věku, je ve smlouvách nastavená platnost na dobu určitou:  

- denní stacionář do ukončení povinné !!! školní docházky

- pobytové služby na dobu 3 let

A protože ve společnosti nejsou dosud vybudovány žádné navazující komunitní služby, uvádí tím rodiče a uživatele do zoufalé nejistoty.

Jsme spolek, který sdružuje především rodiny s postiženými dětmi a hájí jejich zájmy. K sepsání petice nás vedlo zcela asociální jednání Mgr. Komárka, který propaguje transformaci sociálních služeb a přitom nerespektuje potřeby těch nejslabších členů společnosti, kteří jsou v tíživé životní situaci.

Za velkou podporu děkujeme panu Mgr.Václavu Krásovi z NRZP a všem, kteří nás podporují podpisem petice, ze srdce děkujeme.

Sdružení rodičů a přátel Centra Kociánka, z.s., IČ: 031 96 984, sídlo: Hoblíkova 560/18, Brno-Černá pole, 613 00, zapsáno ve spolkovém rejstříku vedeném u Krajského soudu v Brně v oddíle L, vložce č. 19972

zastoupené: Kamilou Volejníčkovou, Brno

a Editou Bartošovou, Brno

 

 

 


Nepřihlášený uživatel

#59

2014-08-08 07:30

Jako budoucí matka soucítím s obtížemi rodin, kterých se tato záležitost týká.

Nepřihlášený uživatel

#60 Re:

2014-08-08 11:44

#58: Edita Bartošová -  

 Manipulace s fakty a naprostá ignorace ke komunakaci s vedením Kociánky, to je základním rysem paní Volejníčkové a Bartošové, na to žádné sdružení nebude nic platné. Nestačí jen mluvit a mluvit, musíte občas i umět poslouchat, co vám kdo říká.  

 

Když čtu jejich příspěvky, tak se mi vybavuje slavná věta Miloše Kopeckého ze seriálu Nemocnice na kraji města " vy k...o nebeská, kdyby hloupost nadnášela, tak tu budete poletovat jako holubička"


Nepřihlášený uživatel

#61 Re: Re:

2014-08-08 14:56

#60: - Re:  

 tak pravil expert na komunikaci


Nepřihlášený uživatel

#62 Re: Re:

2014-08-08 17:03

#60: - Re:  

 a posilnil se travičkou......

nekdo, kdo pozna nasledky huleni

#63 Re: Re:

2014-08-08 18:21

#60: - Re:  

 Už nehul!!!!!!!!!!!!!!

Jana

#64 Re: Re: Re: Re: zachrante Kociánku

2014-08-08 22:39

#43: - Re: Re: Re: zachrante Kociánku 

 Dobrý den,

chtěla bych Vám tedy popsat, jak skvěle ve skutečnosti funguje péče ředitele CK Mgr. Komárka. Dcera s dětskou mozkovou obrnou je od MŠ po nepovedené integraci klientem CK. Pravidelně využívala vysoce specializované lékařské péče v CK. Dcera potřebuje individuálně zhotovenou ortopedickou obuv s kovovými výztužemi, kterou ji ortoped pravidelně předepisoval ke zhotovení 3x ročně (zimní boty, sandály a vycházková obuv).

Na základě realizování neschváleného RP CK  Mgr. Komárkem dceři po ukončení poskytování lékařské péče po 1. 1. 2014 nezůstala dostupná odpovídající zdravotní péče. V této době dcera měla možnost nosit pouze dva páry obuvy (sandály sloužící jako přezůvky a zimní boty), protože téměř rok staré vycházkové boty jí už byly malé. Dceři není možno koupit obuv v obchodě také i z důvodů rozdílné velikosti nohou (pravá č. 40 a levá č. 38). Tudíž jsme se ihned po odchodu lékaře ortopeda pokoušeli najít jiného, který by dceři mohl ortopedickou obuv předepsat, neboť od vypsání poukazu to může trvat až 2-3 měsíce než bude moci dcera novou obuv nosit. 30 dní má ZP na schválení poukazu revizním lékařem, pak následuje měřění nohou a mininálně jedna zkouška. S firmou, která obuv zhotovuje, je potřeba se na termínech jednotlivých setkání domlouvat, neboť tato nesídlí v Brně a ani nemá v Brně a okolí pobočku. Bohužel jsme nebyli  úspěšní, neboť dětských specialistů, kteří jsou ochotni převzít do péče dítě vyžadující nákladnou péči, není mnoho a většina již má naplněný registr.

Po obnovení poskytování lékařské péče na základě intervence rodičů dětí CK jsme dceru zeregistrovali u nově ordinujícího ortopeda. Jaké bylo ale naše překvapení, když jsme zjistili v březnu po uplynutí čtyř měsíců od předepsání posledního poukazu před odjezdem dcery do lázní na dobu 4 týdnů tj. s předpokládaným návratem dcery v květnu stále nosící zimní obuv jako jedinou vhodnou k venkovnímu nošení, že nově ordinující ortoped nemůže dceři ortopedickou obuv předepsat, neboť CK nebylo schopno provést registraci této nově poskytované služby u ZP, a tudíž by dceři tuto obuv ZP nezaplatily. Na dceru sice pobíráme příspěvek na péči (I. stupeň), který ale stejně náklady spojené s dojížděním do CK (nebydlíme v Brně) po nepovedené integraci nepokryje a nákup bot ve výši 4500 Kč 3x ročně by náš rodinný rozpočet významně zatížil. Na jeden pár ortopedické obuvy individuálně zhotovené přispívají ZP částkou 3000 Kč a zbytek výrobní ceny v rozmezí 1200 - 1500 Kč 3x ročně doplácíme. 

Opět po intervenci rodičů dětí CK se podařilo teprve po 3 měsících tuto registraci provést. Dcera díky takto nově skvěle poskytované péči ještě v květnu chodila v zimních botech.

 


Nepřihlášený uživatel

#65 Re: Re: Re: Re: Re: zachrante Kociánku

2014-08-09 04:47

#64: Jana - Re: Re: Re: Re: zachrante Kociánku 

 my jsme měli stejný problém s invalidním vozíkem, syn během posledního roku hodně vyrostl a potřeboval podle toho upravit vozík, aby se nehrbil a neměl ke všem svým problémům ještě skoliozu páteře - čekání na to, kdy mu nový ortoped CK bude moct vypsat poukaz bylo nekonečné a pak je samozřejmě taky potřeba potřebnou úpravu zaměřit a objednat u výrobce a výroba taky není ze dne na den, takže než bylo všechno hotové uběhlo dobrých pět měsíců.

Pro nás je problém s vyhledáním nového odborného lékaře v Brně spojený nejen s jejich naplněnými registry a dlouhými objednacími termíny, ale i s nutností, aby měl bezbariérový přístup do ordinace.


Nepřihlášený uživatel

#66 Re:

2014-08-09 18:18

#58: Edita Bartošová -  

 Zajímalo by mne, jak maminky Bartošová a Volejníčková se mohli dostat k citlivým a důvěrným údajům, jako jsou mzdy lékařů a jejich úvazky? Viz jejich text - Tuto práci vykonávali dohromady (neurolog, stomatolog, ortoped) na 0,95 úvazku – celkový roční mzdový náklad 380.000,-Kč. 

 

Že by se škodná chytila do pasti? Tento údaj znal jen pro donebevolající nekompetentnost ředitelem Komárkem odvolaný a bývalým ředitelem bez výběrového řízení dosazený ekonom Nekovář!! 

 

Takže, kdo si tady vlastně vyřizuje  svoje účty, manipuluje s rodiči a přáteli Kociánky? Inteligentního člověka to konečně musí trknout.


Nepřihlášený uživatel

#67 Re: Re: Re: Re: Re: Re: zachrante Kociánku

2014-08-09 18:23

#65: - Re: Re: Re: Re: Re: zachrante Kociánku 

 Stačí si přečíst komentáře a víte, že doktorů je na Kociánce dostatek. A dokonce už konečně, díky kompetentnosti ředitele Komárka,  s oprávněním k provozování lékařské péče.


Nepřihlášený uživatel

#68 Re: Re: Re: Re: Re: zachrante Kociánku

2014-08-09 18:26

#64: Jana - Re: Re: Re: Re: zachrante Kociánku 

 To je podnět ke kontrole zdravotní pojišťovně, jak to vlastně s tou zdravotní péčí a předpisy na Kociánce bylo?


Nepřihlášený uživatel

#69

2014-08-09 19:15

Pokud stát nebude striktně kontrolovat kvalitu soc. služeb, včetně toku financí do těchto služeb, tak je dána, špatným systémem a legislativou, možnost různým vypráskaným demokradům, jak se beztrestně napakovat. Na současný prohnilý a smrdutý systém v jakémsi Česku tak doplácí spousta zdravotně postižených osob včetně seniorů.

Nepřihlášený uživatel

#70 Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: zachrante Kociánku

2014-08-09 19:33

#67: - Re: Re: Re: Re: Re: Re: zachrante Kociánku 

Máte ve větě drobnou chybku:

Stačí si přečíst komentáře a víte, že doktorů BEZ PLATNÉ REGISTRACE je bylo na Kociánce dostatek. A dokonce už konečně, díky NEkompetentnosti ředitele Komárka,  s oprávněním k provozování lékařské péče.

Prosím, ověřte si stav lékařské péče ze začátku tohoto roku a pak uvidíte, kde je pravda.

 

Není náhodou Kociánka placená z veřejných zdrojů, já jako daňový poplatník se rád dozvím, kolik péče stojí a kolik je utráceno. 

 

Je s podivem, když zjistím, za jak málo peněz se dá udělat hodně. Jsem rád, že ne všem doktorům jde o kšefty a byly ochotní věnovat svůj čas na úkor svých rodin postiženým dětem.

 

Tento příspěvek byl odstraněn jeho autorem (Zobrazit podrobnosti)

2014-08-09 19:49


Biolit

#72

2014-08-09 21:46

Kdo je Mgr. Komárek a kde se tam vzal ? Kdo ho na Kociánku dosadil , nebo uklidil ? A má za úkol z Kociánky do budoucna udělat VIP sanatorium pro bohaté ? Nebo že by stavební parcely ? Toť otázka, ale podle toho, jak to řídí nebo někdo ho řídí, to tak vypadá, nezdá se Vám? 

Edita Bartošová

#73 Re: Re:

2014-08-10 05:22

#66: - Re:  

 Tuto informaci nám sdělil ředitel CK na jednání RRPK - už toho nechte Martine Mišíku, opravdu nevíte, co všechno předcházelo vašemu "působení" v CK a zbytečně se blamujete

EDITSTAR
Nepřihlášený uživatel

#74

2014-08-10 14:55

JE DŮLEŽITÉ ZACHOVAT KVALITU ZAŘÍZENÍ PRO HENDIKEPOVANÉ. SAMA VYCHOVÁVÁM 28 LETOU TĚŽCE POSTIŽENOU DCERU A PROCHÁZKA ŠKOLSTVÍM NENÍ PROCHÁZKOU V RŮŽOVÉ ZAHRADĚ, NATOŽ TAK ŽIVOTEM.MYSLÍ NĚKDO NA RODIČE? JEJICH DOBROVOLNOU OBĚŤ,KTEROU STÁT BERE JAKO SAMOZDŘEJMOST???MOC UBOHÉ!!!


Nepřihlášený uživatel

#75 Re: Re: Re:

2014-08-10 16:32

#73: Edita Bartošová - Re: Re:  

 Jak dlouho pan Mišík na Kociánce působí? Podle obsahu jeho příspěvků, které fakta ignorují, na mě působí jako prudič neznalý situace. Pokud je placem z mých daní, tak nechť začne pracovat zodpovědně. 

Prosím jeho přímého nadřízeného, aby ho seznámil s rozvojovým plánem a všemu co následovalo a tedy aby si pan Mišík na jeho popud prostudoval zápisy z jednání. Jeho příspěvky za tohoto stavu mají lživý charakter a tak jeho plat je mrháním peněz daňových poplatníků.