Zachraňte Kociánku

Kontaktujte autora petice

Téma diskuze bylo automaticky vytvořeno Zachraňte Kociánku

kamzík

#76 Re: Re: Re: Re:

2014-08-10 17:41

#75: - Re: Re: Re:  

Bohužel pan Mišík přímého nadřízeného nemá, on je fyzická osoba ( OSVČ ), která svoje skvělé a velkolepé služby fakturuje Centru Kociánka. Možná by Vás částka, kterou CK vyfakturoval například za měsíc březen zlomila v kolenou. Podotýkám, že je placen z peněz určených na provoz CK, které je ve správě MPSV.

Asi by nás všechny zajímalo, jakou odměnu si nafakturuje za velmi inteligentní diskuzi, kterou provádí pod touto peticí.


Nepřihlášený uživatel

#77 Re: Re: Re: Re: Re:

2014-08-11 03:46

#76: kamzík - Re: Re: Re: Re:  

 Tak to je smutný příběh........


Nepřihlášený uživatel

#78 Re: Re: Re: Re: Re:

2014-08-11 13:53

#76: kamzík - Re: Re: Re: Re:  

 To by mne zajímalo, kdo má z venčí a díky komu přístup k ekonomickým údajům, kolik se platí zaměstnancům na Kociánce? Asi zase ten bývalý ekonom... No ještě, že je pryč, tohle si přece nemůže žádný zaměstnanec dovolit, nebo snad ano????


Nepřihlášený uživatel

#79 Re: Re: Re: Re:

2014-08-11 14:04

#75: - Re: Re: Re:  

 Paní Bartošová, kdybyste si alespoň četla příspěvky pod svojí peticí, tak byste musela vědět, že žádný rozvojový plán přeci není.

Edita Bartošová

#80 Re: Re: Re: Re: Re:

2014-08-11 16:21

#79: - Re: Re: Re: Re:  

 Ale no tak ... p./pí. nepodepsaný/á - nechcete přece tvrdit, že Rozvojový plán CK neexistuje? To že nebyl NIKDY schválený je jiná věc a to že se podle něho postupovalo i přesto, že NEBYL schválený je další věc. A návrhy nových smluv, ve kterých je nesmyslně zadaná délka na dobu určitou - což opět koresponduje se záměry RPCK, je třetí věc a že mám zprávy od několika nových zájemců o služby CK, že je jim sdělováno, že není jisté, jestli bude možné jim služby poskytovat, je čtvrtá věc.

Tento příspěvek byl odstraněn autorem petice (Zobrazit podrobnosti)

2014-08-11 16:51


BABIŠKA

#82 Re: Re: Re: Re: Re: Re:

2014-08-11 19:13

#78: - Re: Re: Re: Re: Re:  

aniž by mne zajímalo kolik kdo na Kociance bere peněz,zdá se mi poněkud zvláštní, že ministerstvo nechává plynout peněžní prostředky např. na placení tiskového mluvčího - v době, kdy se v naší zemi hledá každá koruna, zejména v sociální a zdravotní oblasti. Což takhle udělat kontrolu čerpání finančních prostředků a celkového hospodaření CENTRA? 

Edita Bartošová
Autor této petice

#83

2014-08-11 20:29

komentář  81 - neznámému příznivci děkujeme za snahu, ale je třeba, aby Rozvojový plán zveřejnilo vedení CK

Tonda

#84 Re: Re: Re: Re: Re:

2014-08-12 08:23

#79: - Re: Re: Re: Re:  

 Každá organizace, která chce fungovat musí mít nějakou koncepci - nějaký "rozvojový" plán - jak může centrum existovat bez koncepce - bez rozvojového plánu a ještě se tím chlubí? Co vlastně ten pan ředitel v centru dělá - jen se hádá s rodiči? A kde zůstalo nějaké koncepční řízení? žijeme ze dne na den? Když je původní rozvojový plán špatný měl by být nahrazen dobrým - a když na to nemáme - tak raději jít někam, kde na to budeme stačit. K tomu Vám pane řediteli přeji hodně štěstí a hlavně dobré odborníky a dobré lidi kolem sebe, kteří Vás podpoří a nebudou Vám jen pochlebovat. A nejvíce je potřeba - nepochlebovat sám sobě.  Mějte se!   

Tento příspěvek byl odstraněn jeho autorem (Zobrazit podrobnosti)

2014-08-12 09:29


Martin Mišík

#86 Re: Re: Re: Re:

2014-08-12 09:48

#75: - Re: Re: Re:  

 Paní Bartošová a Volejníčková, bohužel mne podezíráte z něčeho, co nedělám. Pokud zde něco píši, je to vždy pod mým jménem, osobně to považuji za slušné. Nemohu za to, že se lidé znalí situace postavili proti Vám a píší Vám zde komentáře, které bych já oficiálně ani ven nevydal. 

Vydávám vždy pouze oficiální prohlášení za Centrum Kociánka a informace, které máme podložené fakty. Dokazatelnost mého tvrzení může být prokazatelné po rozklíčování IP adres, ze ktrých byly psány příspěvky, které jste pokládala za moje.

Žádám Vás, aby jste již tyto příspěvky za mé neoznačovala.

 

Děkuji

 

Martin Mišík 

Edita Bartošová

#87 Re: Re: Re: Re: Re:

2014-08-12 12:49

#86: Martin Mišík - Re: Re: Re: Re:  

 To je dost slabý pokus p. Mišíku, IP adresy sice mohou sloužit jako určité vodítko, ale nedokazují nic a potom byste neměl zapomínat, že jsme spolu před časem vedli poměrně intenzivní komunikaci na FCB, takže znám váš projev a slovní obraty a hlavně jisté rádoby "konspirační teorie", které jsem od nikoho jiného než od vás neslyšela a jsou promítnuté do určitých nepodepsaných komentářů i tady. Pak je také možné ještě jedno vysvětlení, ale to byste tady veřejně určitě probírat nechtěl.


Nepřihlášený uživatel

#88 Re: Re: Re: Re: Re:

2014-08-12 12:54

#86: Martin Mišík - Re: Re: Re: Re:  

Nejen  it zaměstnanec přes anonymizátor dokáže z jednoho počítače poslat příspěvky z celého světa. Jestliže jste profesionál přes PR a Centrum Kociánka si vás externě platí(podle příspěvků si asi přijdete na více než doktoři), tak zamaskování IP adres budete mít podchycené jiż od prvního příspěvku.

Za co by vás jinak platili.

Jen je škoda, že peníze ze státního rozpočtu plynou na reputaci familije Komárků a jim podobných, a ne na správnou věc.

Ti doktoři skutečně několik měsíců na CK neměli registraci a odnesli to jen děti, které se ani v budoucnu v plnoletosti nebudou schopny bránit.

Nikdo jiný přes prsty za to nedostane.

 

Jarda

#89 Re:

2014-08-13 07:59

#72: Biolit -  

 Zajímalo by mne, kdo šíří ty nesmyslnosti o sanatoriu pro bohaté a VIP parcelách. Komu se takový nesmysl může hodit?  Někdo by si na ty pomluvy a poplašné zprávy  měl už konečně posvítit, možná i Policie! Pomůže a ochrání ty, co nelžou?


Nepřihlášený uživatel

#90 Tisková zpráva

2014-08-13 10:36

#58: Edita Bartošová -  

 Dobrý den, paní Bartošová,

 

prošel jsem si Vaši tiskovou zprávu a pozastavil jsem se nad níže uvedeným odstavcem:

 

"Protože naše intervence nebral Mgr. Komárek na vědomí, nezbylo nám než obrátit se na média ČT, TV Nova, deník Právo a celý problém zveřejnit. Poté se pan ministr Koníček a pracovníci MPSV, kteří měli CK na starost, začali tímto problémem zabývat a Mgr. Komárek dostal PŘÍKAZEM za prvé – zachovat v CK lékařskou péči i za cenu navýšení mzdových nákladů a za druhé - nečinit ŽÁDNÉ změny dle svého neschváleného RPCK 2013-2023. Viz tiskové prohlášení z 27.11.2013

 http://www.mpsv.cz/files/clanky/16782/tz_271113a.pdf"

 

V uvedené tiskové zprávě jsem se nedočetl o žádném přímém příkazu Tomáši Komárkovi a už vůbec ne, o zachování lékařské péče i za cenu navýšení mzdových nákladů....

 

Naopak " To znamená, že by zdravotní služby měly být, a to platí 

zejména u rehabilitací, poskytovány a hrazeny na základě veřejného zdravotního 

pojištění. Podle MPSV není možné poskytovat a financovat takové služby z jakýchkoli 

jiných zdrojů a nahrazovat takto celou škálu služeb dostupných v běžném prostředí. "

 

Nečiní tak snad Tomáš Komárek?

 

Další věcí je, že žádáte MPSV, aby odvolalo, jak Tomáše Komárka, tak paní Křepelovou. To však není možné, na to MPSV nemá právo.

 

Ještě by mě zajímalo, jakým způsobem, jak často probíhaly schůzky s Tomášem Komárkem?

 

A také, co je poslaním Vašeho klubu, jestli máte nějaký vlastní "rozvojový plán". jakou činnost ku prospěchu centra vyvíjíte, kolik máte členů, kdo Vás podporuje?

 

Jestli máte třeba webovou či fc stránku.

 

Také by mě zajímalo, jakým způsobem jste ovlivňovali "život na Kociánce" v minulosti? Kdy Kociánka mimo jiné procházela "podobnými turbulencemi"

 

Budu vděčný za Vaši odpověď-

 

S pozdravem

 

Michal Ptáček


Nepřihlášený uživatel

#91 Re: Tisková zpráva

2014-08-13 13:40

#90: - Tisková zpráva 

Co to je běžné prostředí?

Jak legislativa rozlišuje dítě po úrazu a s DMO?

Bude mít dítě s DMO v běžném prostředí předepsáno12 rehabilitací na 4 týdny? 

Pokud ano, dejte zde odkaz na patřičnou výjimku.

 Podle aktuální legislativy v běžném prostředí postiženému dítěti nestačí rehabilitace ani na 3 týdny v roce.

Co ten zbytek roku?

Edita Bartošová
Autor této petice

#92 Re: Tisková zpráva

2014-08-13 14:29

#90: - Tisková zpráva 

 

Dobrý den p.Ptáčku,

- tisková zpráva MPSV z 27.11.2013 je výsledkem jednání, které proběhlo 19.11.2013 přímo na ministerstvu. Zápis z tohoto jednání přikládám níže.
- MPSV je zřizovatel CK a kdo jiný, než zřizovatel může odvolat ředitele, kterého do funkce jmenoval?
- schůzek RRPK s Mgr. Komárkem, po jeho nástupu do funkce, bylo těžké se domoci, konaly se náš nátlak cca 5x. Teprve po jednání z 19.11.2013 se začaly konat pravidelně 1x za měsíc. Opět viz zápis z jednání.
 - Rada rodičů a přátel Kociánky (v tiskové zprávě nesprávně uvedená jako klub) vznikla v roce 2010 a měla původně za úkol setkávat se s ředitelem CK k obousměrnému předávání informací a projednávání záležitostí kolem Centra a jeho klientů.
Kdy a proč jsme založili Sdružení rodičů a přátel CK, z.s. je uvedené v naší tiskové zprávě .
Dne 12. 7. 2014 jsme členskou schůzí založili Sdružení rodičů a přátel Centra Kociánka, z.s. (dále jen Spolek) a dne 14. 7. 2014 bylo vydáno usnesení o zápisu do spolkového rejstříku. Spolek jsme založili, protože původní poradní orgán ředitele Centra Kociánka(dále jen CK) - Rada rodičů a přátel Kociánky(dále jen RRPK), přestal z důvodu negativního přístupu Mgr. Komárka plnit svou funkci. 

Vzniklo především kvůli získání právní subjektivity, kterou RRPK nemá - což nám Mgr. Komárek opakovaně zdůrazňoval.Členy sdružení jsou rodiče a přátelé Kociánky.

Nevím, jakou podporu máte na mysli. Finančně nás nepodporuje nikdo, naší motivací a cílem, je hájit zájmy našich postižených dětí. Morálně nás podporují všichni, kteří chápou,  jak důležitou roli pro děti a mládež s postižením Centrum Kociánka má.

Členy jsou rodiče a přátelé CK.

- naše předchozí činnost v CK byla zaměřená na volnočasové aktivity dětí (mikulášské besídky, tenisové dny v Lužánkách apod.), při ZŠ na Kociánce pořádáme 3x ročně dobročinný bazar, jehož výtěžek jde na financování výletů, dárků do soutěží a tombol pro děti z CK.

 - nevím, jaké "podobné turbulence" máte na mysli - domnívám se, že myslíte petici jedné uživatelky z roku 2010 - v té době RRPK teprve vznikla. A před příchodem nového vedení nedocházelo k omezování nebo neposkytování služeb.

Sdružení rodičů a přátel Centra Kociánka, z.s.
zastoupené Kamilou Volejníčkovou a Editou Bartošovou
 

Zápis z jednání na Ministerstvu práce a sociálních věcí v Praze

 Jednání proběhlo  dne 19.11.2013 od 12:00 hod.

Přítomni:

Ministr práce a sociálních věcí Ing. František Koníček

PhDr. Pavel Čáslava, náměstek ministra MPSV

Mgr. Václav Krása, předseda NRZP ČR

Mgr. Monika Válková, vedoucí odd. poradců ministra

Mgr. Petr Hanuš, ředitel odboru sociálních služeb a sociální práce

Mgr. Tomáš Komárek, ředitel Centra Kociánka

Martina Pospíšilová, vrchní sestra Centrum Kociánka

Kamila Volejníčková, předsedkyně Rady rodičů a přátel Centra Kociánka

Pavel Vala, zástupce uživatele Centra Kociánka

zástupkyně ministerstva zdravotnictví

Po vzájemném představení a přivítání se slova ujal Mgr. Krása, který toto setkání zorganizoval.

Zástupci rodičů Centra Kociánka poukázali na rozpor mezi Národním plánem vytváření rovných příležitostí pro osoby se zdravotním postižením na období 2010 – 2014 a Rozvojovým plánem Centra Kociánka 2013 – 2023.

Z Národního plánu se konkrétně hovořilo o opatřeních jako zlepšovat kvalitu poskytované logopedické péče, aby se osobám se zdravotním postižením zajistil přístup ke zdravotním službám i léčebné rehabilitaci. Zdravotní služby se pokud možno poskytují co nejblíže místu bydliště dané osoby. Podporování specializovaných center a zdravotnických zařízení pro osoby se zdravotním postižením a prosazování nezbytné provázanosti těchto zařízení se systémem sociálních služeb. Státy této úmluvy posilují a rozšiřují komplexní habilitační a rehabilitační služby a programy, především v oblasti zdravotní péče, zaměstnanosti, vzdělávání a sociálních služeb. Ucelenost v rehabilitaci znamená především časnost, návaznost jednotlivých složek rehabilitace (léčebné, sociální, pedagogické a pracovní) na sebe a také komplexnost. Ucelené provádění rehabilitace je důležité nejen pro samotnou osobu se zdravotním postižením, ale je výhodné i pro stát a celou společnost.

Naproti tomu v Rozvojovém plánu Centra Kociánka 2013 – 2023 se píše o omezení rehabilitační péče, postupném snižování počtu fyzioterapeutů a ergoterapeutů, omezení zdravotních služeb v Centru Kociánka: zrušení stomatologické, ortopedické a neurologické péče, zrušení místa jednoho psychologa a jednoho logopeda.

Pan ministr k tomuto sdělil, že citovaný rozvojový plán není schválený, tudíž není platný a proto se podle něj nemůže postupovat. Vznesl dotaz, zda již byly lékařům předány výpovědi.

Pan ředitel Komárek odpověděl, že výpovědi lékařům již byly předány.

Pan ministr sdělil, že je nutné zachovat stávající služby včetně poskytované zdravotní péče i za cenu navýšení finančních prostředků pro tyto lékaře o 10 až 15 tisíc Kč. Z toho důvodu pověřil pana ředitele Komárka, aby podnikl kroky (včetně zrušení výpovědí lékařům) k zachování stávajících služeb tím, že do konce března 2014 budou i nadále zdravotní služby na Kociánce hrazeny z prostředků MPSV a do této doby je nutno provést takové legislativní procesy, aby bylo možné tyto služby platit z prostředků Ministerstva zdravotnictví tak, aby všechny stávající služby nepřetržitě pokračovaly. Ministerstva budou nápomocna při řešení změny financování zdravotních služeb z MPSV na Ministerstvo zdravotnictví.

Zástupci rodičů vznesli požadavek na lepší informovanost.

Pan ministr reagoval, že pan ředitel Centra Kociánka musí zlepšit komunikaci a informovanost rodičů, uživatelů i personálu tak, aby všichni měli včas dostatek informací a dále zůstal zachován funkční tým pracovníků na Kociánce. Jestliže výše uvedené nezvládne, bude muset post ředitele opustit.

Dále se hovořilo o poplatcích za sociální služby v Centru Kociánka. Ke změně ceny služeb bude moci dojít až na základě oboustranně podepsaných smluv zástupců uživatelů a zástupců Centra Kociánka.

Zástupci ministerstva projevili zájem o dění v Centru Kociánka. Oznámili nám, že se přijedou na  Kociánku podívat. Z celého jednání byl patrný velmi pozitivní přístup ministerstva k řešení problematiky k maximální spokojenosti klientů Centra Kociánka. 

Na závěr pan ministr poděkoval všem zúčastněným za účast.

Žofie

#93 Doktoři - reportáže

2014-08-13 20:56

Dobrý den všem,

pro připomenutí zde jsou odkazy na reportáže o Kociánce, jak to s těmi lékaři bylo, pro ty co už zapomněli...

http://www.youtube.com/watch?v=rSxLaFXJp7w

http://www.youtube.com/watch?v=oLWPaeMfIDQ

 

Edita Bartošová
Autor této petice

#94 Podpora petice

2014-08-14 07:22

                    Svaz tělesně postižených v České republice z.s. podporuje petici Sdružení rodičů a přátel Centra Kociánka z.s. Vzhledem ke skutečnosti, že STP v ČR z.s. má svůj objekt v dětském středisku Březejc, kdy od nástupu Mgr. Tomáše Komárka do funkce ředitele Centra Kociánky v lednu 2013 neprojevil žádný zájem se s naší organizací zkontaktovat v rámci zlepšení pobytů zdravotně postižených dětí. Asi neměl zájem, středisko Březejc jde jaksi mimo něj - škoda.


Helena Klasnová, předsedkyně STP v ČR, z.s.

Edita Bartošová
Autor této petice

#95 Vyjádření p. ředitelky MŠ a ZŠ pro TP na Kociánce

2014-08-14 07:43

Vážení,

     prohlášení MPSV, že rozšiřuje spektrum služeb např. zřízením třídy MŠ pro děti s PAS je zavádějící a nepravdivé. Tuto třídu zřizuje MŠ a ZŠ pro tělesně postižené, Brno, Kociánka 6, ve spolupráci se zřizovatelem školy, kterým je Jihomoravský kraj. Škola hradí veškeré náklady spojené se zřízením a následným provozem této třídy - nájem Centru Kociánka, energie, speciální vybavení MŠ i personální zabezpečení. Centrum Kociánka pouze pronajalo škole prostory pro zřízení třídy a to po dlouhodobém dohadování, doprošování a urgencích, které trvaly skoro třičtvrtě roku. MPSV dokonce odmítlo poskytnout dětem s PAS, které budou v této třídě umístěny, pracovníka v sociálních službách! Všechno tedy zajišťuje škola, MPSV se opravdu nijak na existenci této třídy nepodílí. 

 Dále autorovi vyjádření MPSV k petici rodičů doporučuji, aby se zdokonalil v českém pravopisu a nedopouštěl se v textu hrubých chyb.

 PaedDr. Jana Kadlecová - ředitelka MŠ a ZŠ pro tělesně postižené, Brno, Kociánka 6


Nepřihlášený uživatel

#96

2014-08-15 14:48

Proč je v tomto státě snaha rušit vše fungující, užitečné a osvědčené?

Nepřihlášený uživatel

#97 Re:

2014-08-15 15:58

#96: -  

 Protože se k veslu dostali pitomci co nic neví o životě. A konkrétně o opravdovém životě handicapovaných jen četli a ve skutečnosti se s problémy co tyto lidi trápí vůbec reálně nesetkali. 


Nepřihlášený uživatel

#98

2014-08-20 09:02

Tzv postižení mají mnohdy dar být učiteli nás tak
zvaně zdravých ...

Nepřihlášený uživatel

#99 Re:

2014-08-21 12:53

#98: -  

 Ano, máte pravdu.

V rámci odkonzervovaní dětí měli postižené děti absolvovat zdravotní péči mimo CK, aby prý přišli do kontaktu se zdravími lidmi. Takže místo kroužků a vzdělávání měli děti trajdat MHDéčkem po Brně.

Jak praktické a rodiče to nepochopili. Proč by měli chodit do práce a vydělávat na živobytí, když mohou s dětmi cestovat odpoledním zasekaným Brnem.

 


Nepřihlášený uživatel

#100

2014-08-21 15:51

Svůj podpis jsem připojil proto,že souhlasím s popisem poslání CK. Nevýhodou téměř každé petice je,
neobsahuje stanovisko protistrany.