Podpora demolice havířovské haly

Quoted post

don-tom

#25 Re: jsem pro zbourání ČD

2014-10-06 05:53

#20: Michal - Re: Re: Re: jsem pro zbourání ČD 

 Prohlášení za kulturní památku zablokuje zateplení střehy? Z čeho prosím vycházíte pro své tvrzení?

Zajeďte si na (česko) těšínské nádraží. Kvůli prohlášení za kulturní památku tam obyvatelé nesmí pod hrozbou pokuty vyměnit okna svých domů.

-----------------------------------

"že neexistuje přímá souvislost se stavbou nádraží a bouráním budov, které jste našel na mapě z 50 roku. 

toto je lživé tvrzení. Sovětší poradci Verigin a Remezov prosazovali plán města Havířova ve třech bodech:

mikrorajony

malometrážní byty

žádné rodinné domy

Tedy všechny stávající rodinné domy musely být sbourány. Ironií je, že sovětský přístup prolomil až v letech sedmdesátých právě Hrejsemnou výstavbou na bludovickém kopci. 

------------------------------------

Co se týká daní tak akce nyní nepodporuje Česká republika a i kdyby, pokud má někdo projekt, na který získá peníze, má to být špatně? 

Tedy profesoři a vedoucí diplomových prací pracovali zadarmo a pouze ve svém volném čase.. Myslím si, že ne. Je zarážející, kolik "architektů" si už udělalo titul na imaginárním vytváření projektů havířovského nádraží.  A je s podivem, že obsahují tolik zásadních chyb. 

Odpovědi

Michal

#29 Re: Re: jsem pro zbourání ČD

2014-10-06 09:52:09

#25: don-tom - Re: jsem pro zbourání ČD 

Namítal jsem Vám okna? Zrovna na těšínské nádraží (česko) jsem se ptal. Problém není, že jim nedovolí vyměnit okna, ale nedovolí jim vyměnit okna za okna, které budou vypadat jako kíč.

To je ta vaše přímá souvislost. Souvětští poradci se rozhodli, že budou stavět dle tohoto vzoru. Takže přímá souvislost? Stavbu rodinných domů nepodporovali, možná tedy i bourali. Bourali bez ohledu na stavbu budoucího nádraží. Dle mého stále není rovnítko mezi zbouráním rodinných domů a stavbou nádraží. Za další význam veřejné budovy proti rodinným domům jsem snad napsal minule.

Opět, to že se někdo učí na reálném podkladu a nesedí jenom ve škole je špatně. To je dobře, že jsou v terénu a volí k pracem havířovské nádraží. Ti profesoři jsou placeni tak jak tak, i kdyby si student vybral téma stavění šachty.

Víte, co je s podivem. Kolik polopravd a smyšlenek obsahují argumenty lidí, kteří podporují demolici. To, že budova je v zanedbaném stavu a neudržovaná, že je potřeba opravit nástupiště, podchod a další, o tom není pře. Ovšem nejsou to důvody ke zbourání.