MANIFESTAČNÍ PETICE ZA ODSTOUPENÍ PREZIDENTA MILOŠE ZEMANA

Quoted post

Roman Skácel
Hodonín

#15705 Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re:Zblblý Slovač

2014-11-21 15:20

#15612: - Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re:Zblblý Slovač 

Obávám se, že si nerozumíme, ale rozumím tomu co píšete Vy, člověk si připadá jako když si povídá s "Vaším celonárodním povědomím" o tom, co jsou "Česi", tedy spíš s všeobecnou ideologií, kterou jste přebrali od Mečiarů a jiných, než běžným člověkem, který je svobodný a může se tedy svobodně vyjadřovat na základě svého skutečného poznání jiných, historie a hlavně, všech souvislostí roku 1918 až 1989.

Vaše reakce je sice očekávaná, přesto u nás ještě chvíli překvapeně uvažujeme o tom, že se fakt nic za řekou Moravou nezměnilo (a že ji mám pár set metrů daleko a jsem u ní skoro denně). A doufám, že se někdy v budoucnu změní, protože pokud takto uvažuje více z Vás (a je to asi většina), je vlastně moc dobře, že jsme dva státy a Vy v budoucnu zjistíte, že jdete už dávno jinudy, než my, přestože bázi máme stejnou v obou státech.

Vaše cesta je objektivně jinudy, než naše, to jsem chtěl říci svým předchozím příspěvkem, aniž bych srovnával Mečiara se Zemanem a Slotu s Žirinovským, nebo Sládkem...

Chtělo to jen tu nuanci, k níž jsem dal návod a kterou jste pochopil přesně tak, jak se obvykle u Vás chápe. Co už.

Klišé jsem nepotřeboval, o tom si můžete povídat mezi sebou na Slovensku a není nezbytné ani chodit diskutovat na naše diskuze k vážným věcem.

P.S. Kulturní a sociální rozdíly mezi námi, s tím jak kulturnost a sociální oblast vnímáte Vy i my, se nikdy nevyrovnaly a v dohledené době opravdu ani nevyrovnají. Dokonce to aní není účelem, máme úplně jiné historické kořeny a v tom to celé vězí.

P.P.S. Česko se po roce 1989 zbavilo komunismu a Slovensko toliko Čechů, nic jiného se zas tak moc v podstatě nestalo, a to až do důsledku samotné naší a Vaší demokracie.

My jen stěží můžeme strpět "podivnou" auto autoritu (třeba Zemana), Vy bez nějaké "té" autority ani téměř nejste schoní fungovat (stačí jen slíbit sociální ráj i kdyby byl slib už předem nesplnitelný), a její potřeba je u Vás prostě bytostná, to je patrně zásadní odraz zrcadla demokracie, který objektivně odráží nás a Vás. Jinými slovy je to tak trochu o politické naivitě a tedy i politickému odporu proti viditelné neupřímnosti politiků.

Píšu to jen proto, aby bylo jasno, když náznaky nejsou ten nejlepší nápad...

Odpovědi


Nepřihlášený uživatel

#15709 Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re:Zblblý Slovač

2014-11-21 15:29:07

#15705: Roman Skácel - Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re:Zblblý Slovač 

 Lidé s takovým názorem jak mát Vy se nikdy nedomluví.


Nepřihlášený uživatel

#15711 Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re:Zblblý Slovač

2014-11-21 15:30:31

#15705: Roman Skácel - Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re:Zblblý Slovač 

 Vy ste taký ten povrchný český "ukecánek" s myslením poznačeným rigidnými nevyvrátiteľnými stereotypmi, ktoré sú typické pre nepremýšľajúcich dogmatikov. Ak ste autorom či spoluautorom tejto hlúpej petície, potom mi neostáva nič iného, len zaželať stádu, ktoré sa Vám podarilo nahnať do košiara, úprimnú sústrasť, pretože tie úbohé ovečky netušia, že sú len nádejnou potravou pre vlčiu svorku, číhajúcu za ohradou.