MANIFESTAČNÍ PETICE ZA ODSTOUPENÍ PREZIDENTA MILOŠE ZEMANA

Quoted post


Nepřihlášený uživatel

#26128 Re: Re: Re: Re: Re: Re: R: Zeman to je lepsi nez mit prezdivku CERNA RUKA.

2014-12-20 11:13

#26110: Roman Skácel - Re: Re: Re: Re: Re: R: Zeman to je lepsi nez mit prezdivku CERNA RUKA. 

 Když budeme chtít dohnat západní sousedy, museli bychom se spoléhat na to, že oni na nějakou dobu začnou úplně stagnovat a počkají až je milostivě doženeme. Myslím, že to se nikdy nestane a že to je a byla vždy laciná politická vějička. Měli bychom si najít jako národ nějaký vlastní směr a cíl, v němž po čase získáme prvenství. 

Pojmy jako: prosperita, rostoucí HDP a podobné věci, z toho se stávají vyprázdněné pojmové slupky a motat se pouze v nich nesvědčí o nějakém svobodném myšlení.

Jsme v monetárním systému a dluhy se v takovém systému dělat musí. Kdyby se splatily všechny dluhy, zmizely by z oběhu skoro veškeré peníze. Musel by se změnit celý finanční systém, aby v něm dluhy nevznikaly a není státu na světě, kterej by je nedělal.

Kam ty ouřady chcete věčně přesouvat?  (Vždy se pro ně najde tympl a statisticky se to na ministersvech vždy nějak sešvindluje, pro nás pro voliče je to jenom uhozená fasáda, že se něco někde ušetří) Ti ořadové se nikam neztrácejí a nekončívaj na pracáku. Ani nejdou skenovat zboží do sámošky, ani nepomáhaj ukrajincům na stavbě. Nikdy to ani dělat nebudou.

Co mi tedy vlastně chcete nabídnout vy, jako příklad nějakého svobodného názoru?

Odpovědi

Roman Skácel
Hodonín

#26190 Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: R: Zeman to je lepsi nez mit prezdivku CERNA RUKA.

2014-12-20 18:18:45

#26128: - Re: Re: Re: Re: Re: Re: R: Zeman to je lepsi nez mit prezdivku CERNA RUKA. 

Vítejte na této planetě mimozemšťane. Jako doma, jen žádné zbraně, prosím.

Pokud můžeme někoho v rámci svojí dočasné ideologické zaostalosti dohnat, pak jedině tak, že se ideologií vzdáme ve prospěch jejich úrovně svobody jednotlivce, DOSLOVA.

Nás totiž nespoutává hmota, my jsme spoutáni uvnitř, což je horší. Otrokovi a poddanému ve feudalismu se přesekla pouta a přerazily okovy, a bylo to, v našem případě je problém sofistikovanjší (když žijeme rovnou v demokracii), je třeba léčit postižené dlouhodobě, a to směrem k podstatě lidskosti. Podstatou lidskosti je garantovaná svoboda lidskosti, něčeho, co si je samo sebe vědomí. Tedy vědomí sebe sama svobodného a na ničem a nikom nezávislého. Na ničem, takže pokud cítíte, že něco Vaše směřování k absolutní svobodě neumožňuje, je to potíž. Vaše potíž... :-)

Oddělení se osobně od ideologického působení ani někteří nepřežijí a mnozí rovnou odmítnou, většina se bude nejméně významně bránit vší svojí silou. Idea není nebezpečná, je kladná stejně, jako záporná, ovšem ideologie je dokonalý zabiják, více viru podobná, než naše lidská podstata, v tomhle se Smith (z Metrixu) mýlil. My se virům nepodobáme, to naše souhrnné potřeby a naše vnitřní ideologie, my se jen jako viry chováme, se stejnou intenzitou a stejným smyslem i logikou.

Stejně zabijácky, stejně cílíme na smysl i podstatu racionality i logiky, bohužel vždy jen jedovatými šípy. A co trefíme, nám už neodpoví, že...

Nejdříve střílet ostrými a až potom uvažovat logicky, je tak špatně. Přesto stílíme vším co máme i nemáme. 

Co nejdříve uvažovat, až potom sdělit svůj názor. I zde na diskuzi by to bylo obráceně, hloučky by zde diskutovali filozofii, ekonomii, ekonomiku, finance, politiku, sociologii, psychologii atd. Místo toho zde máme "fekalismus" a "dehonestaci lidství" v jednom jediném příspěvku, jednom jako druhém i tisícím i desetitisícím...

Nás potkat opravdoví Mimozemšťané, mimozemšťane, tak zase uletí nejvyšší rychlostí jinam, kde to bude dávat aspoň logicky smysl. Budou dál právě v tom, co je podstatou problému, tedy vše kolem absolutní Pravdy, Logiky a Racionálna. Budou moudří, na rozdíl od nás, Opic, všemi ideologickými mastmi mazaných...

P.S. I šimpanz je moudřejší než Člověk, dokonce i delfín, přitom nemá ani jeden druh jaderné zbraně k mnohonásobnému zničení světa, jako celku, světa se všemi krásami, světa s tak dokonale rozmanitým životem, na této překrásné planetě.

Života tak jedinečného a tak dokonalého, že držet prst na spoušti k jeho likvidaci by měla spíše Příroda (pro mnohé Bůh), než sám Člověk (pro své přízemní cíle).