MANIFESTAČNÍ PETICE ZA ODSTOUPENÍ PREZIDENTA MILOŠE ZEMANA

Quoted post


Nepřihlášený uživatel

#26566 Re: O KSČ.....

2014-12-23 08:04

#26557: - O KSČ..... 

 Komunistické strany - napriek tomu, že nie som a nebol som nikdy členom KS, čo Vy alebo rodina, v ktorej Vás vychovali, možno aj áno - nie sú zločinné organizácie, boli na strane pokroku a dobra, keď šlo o hospodárske a sociálne práva, ktoré máte aj vďaka nim zakotvené vo Všeobecnej deklarácii ľudských práv alebo v Európskej sociálnej charte. Nebyť strán zastávajúcich sa práv pracujúcich, nikdy by nebolo nijakej demokracie, žili by sme v tvrdom otrokárskom systéme, ku ktorému ostatne tento globálny kapitalizmus a korporatokracia smeruje. KS boli tie, ktoré bojovali proti nacizmu a ktoré vyzývali na obranu pred ním, jediné v dobách, keď sa fašizmus vďaka dôsledkom svetovej hospodárskej krízy, vyvolanej nenažranosťou kapitálistických imperialistov, ujímal moci. Komunisti boli na čele odboja voči nacistom v mnohých krajinách. Napr. Juhosláviu oslobodila komunistami vedená partizánska armáda sama ! 

Ideológia komunistov nemá byť prečo zločinná - nesmiete si to pliesť s jej vulgárnou podobou, ktorá nemá s pôvodnými ideami komunizmu nič spoločného. Ten má korene v ranom kresťanstve. A to snáď nechcete tvrdiť, že by raní kresťania boli nositeľmi zločinnej ideológie! Je to síce utópia, ale mnohé ideály komunizmu (socializmu) sú vysoko humánne. Vulgárny krajný liberalizmus, smerujúci k boju každého s každým, homo homini lupus, má oveľa bližšie k fašistickej ideológii, ako by sa Vám zdalo:-). 

KS má právo na existenciu, pretože nevyzýva tak ako Vy k obmedzovaniu práv iných, k nenávisti a k nerešpektovaniu/ potláčaniu iných; a to, čo pôsobilo v Československu po väčšinu existencie ČSSR, neboli komunisti, ale za komunistov prezlečení VY - ľudia Vášho razenia!

Áno, je mi v istých bodoch sympatický neomarxizmus. A som za slobodu myslenia, vierovyznania, presvedčenia názoru, prejavu a za pluralitu politických strán, s výnimkou tých zoskupení, ktoré majú v programe nenávisť a výzvy k zničeniu im nepohodlných a oponentov.

Odpovědi


Nepřihlášený uživatel

#26568 Re: Re: O KSČ.....

2014-12-23 08:18:50

#26566: - Re: O KSČ..... 

 Soudruhu, zaváděj si komunizmus na slovensku a nepropaguj zločince u nás!