MANIFESTAČNÍ PETICE ZA ODSTOUPENÍ PREZIDENTA MILOŠE ZEMANA

Quoted post


Nepřihlášený uživatel

#27130 Re: Re: Re: Re: Platim v rublech

2014-12-27 06:37

#27125: - Re: Re: Re: Platim v rublech 

 A kvůli takovým Slovákům jsem rád, že jsme se nakonecrozdělili na dva samostatné státy.

Odpovědi


Nepřihlášený uživatel

#27133 Re: Re: Re: Re: Re: Platim v rublech

2014-12-27 07:39:44

#27130: - Re: Re: Re: Re: Platim v rublech 

 Si rád, pretože si idiot:-). V každom národe je nejaké percento podobných idiotov. Bohužiaľ, idioti Tvojho druhu a úrovne myslenia spôsobili, že predovšetkým Česi uverili v potrebu rozdelenia Československa - teda v potrebu zániku štátu, ktorý vznikol akosi po rozpade Rakúsko - Uhorska nie veľmi vhodne a navyše. Ak by si si spomenul, keby si teda mal čím spomínať:-), už v dobe Mníchovskej zrady a následnej Viedenskej arbitráže bol pre Tvojich západných priateľov celkom nepodstatný. Hodili ho Hiterovi a okolitým záujemcom o jeho územia ako špekačku. Nate, nažerte sa, a dajte pokoj! Ty si myslíš, že niekto v zahraničí bral vážne nejakého Masaryka alebo Beneša? Možno Štefánika mali radi nejakí významní Francúzi a Taliani. Ale ten v 19. ani nedoletel na potupné miesto ministra "vojny". Asi by sa bol pozvracal z toho, ako sa po vzniku štátu rozmohla korupcia, politikárčenie a bitka o korytá - nebol to človek do takej špinavej hry, drahý blbečku:-).

Tým, že si sa s ľahkým srdcom vzdal Československa v nádeji, že už zajtra sa budeš mať bez neho ako v Rakúsku, vzdal si sa veľkej časti vlastnej suverenity. Si ešte menší a bezvýznamnejší:-). Nevedel si sa dohodnúť s bratom, ako sa dohodneš s nevlastnými príbuznými?

Ešte niečo od toho talianskeho novinára, politika a komunistu-konšpirátora:-). Nemusí mať vo všetkom pravdu, ale v mnohom napodiv má: 

 Európanom celkom chýbajú spoľahlivé informácie o ukrajinskej kríze. Prakticky všetky kanály, súdim podľa talianskych staníc, ale aj v ostatnej Európe je to v podstate to isté, ponúkajú jednoducho lož. V ich interpretácii sa všetko odohráva preto, že Rusko akoby okupuje Ukrajinu. No Ukrajina akože chce byť nezávislou, slobodne sa stať členom Európskej únie. Rusko jej v tom vraj bráni, preto je vinné, Putin je vinný, je to diktátor. Všetko sa podáva v tomto duchu.

A ako je možné čokoľvek pochopiť, ak nikto nepozná dokonca ani národnostné zloženie v rámci Ukrajiny? Mám internetovú televíziu, na ktorej som na kanále „Pandora TV“ denne zverejňoval niekoľko komentárov, pretože bol jediným alternatívnym informačným zdrojom v Taliansku. A tam som povedal, že v Donbase sa niektorí ruskí ľudia bránia pred fašistickým režimom so sídlom v Kyjeve. Niekoľko kolegov novinárov na mňa zaútočilo cez médiá: „Pozrite! Pán Chiesa, žoldnier, pripustil, že Rusko okupuje Ukrajinu pretože povedal, že ruskí ľudia na Ukrajine sa bránia. A čo robia Rusi na Ukrajine?“ To znamená, že dokonca ani žurnalisti zaoberajúci sa touto témou nevedia, že okolo 10 miliónov občanov Ukrajiny sú ruskej národnosti. Oni tam žijú rovnako ako celé generácie ich predkov. Prebieha kompletné systematické skresľovanie reality. A ak je ťažko celkom zamlčať napríklad operáciu v Odese, podajú informáciu tak, že je ťažko zrozumiteľná. „Došlo tam k zrážke. Bol požiar. Zomreli ľudia. Treba vykonať vyšetrovanie“. Nie je jasné, kto boli súperiace strany. Koľko je obetí? A takto podaná informácia nemá alternatívu, takže ľudia nepoznajú pravdivý obraz. Mám dojem, že ho nepoznajú dokonca ani vedúci predstavitelia. Vlastne, nie je to proste len dojem.

NATO štrngá šabľami a je pripravené uskutočniť intervenciu. Sú schopní do toho ísť. Sú to ľudia bez svedomia, čistí fanatici. Pán Obama – to je plytký človek, fanatik. A, mimochodom, nemá veľký vplyv na chod udalostí. Vedú to všetko tajné služby. Nedá sa od nich očakávať rozumné riešenie.

Sú to nebezpeční ľudia, a je potrebné postupovať rozumne, využívať ich slabosti. No v žiadnom prípade sa nedá počítať s rozumným krokom z ich strany. Ak by oni boli zdravého myslenia, neboli by vyvolali túto krízu. Oni sami ju vyvolali a uskutočnili všetko vlastnými rukami. Nie je to náhoda, nie je to chyba, je to cieľavedomý premyslený útok na Rusko.

Vari oni nepoznali situáciu, ktorá sa vyvinula medzi Východnou a Západnou Ukrajinou? Poznali. Nepoznal ju veľvyslanec na Ukrajine? Dobre ju poznal. A predseda vlády Poľska ju nepoznal? Poznal. Všetko robili systematicky, postupne a vedome, všetko bolo organizované.

Neustále sa pýtam sám seba i ostatných: prečo to urobili vo februári 2014? Ukrajina už bola v ich rukách. Mohli počkať rok do nových volieb, Janukovič by bol odstránený, dosadili by Porošenka, Porubija – koho by sa im len zachcelo. Mali vo svojich rukách silové štruktúry, všetky páky: ministerstvo obrany, tajné služby. Tak prečo teraz? Prečo ten zhon?

Je očividné, že sa veľmi ponáhľali. Vidíme, že situácia v Amerike je absolútne turbulentná, kríza, osobitne finančná. Finančná kríza – to je výbušná nálož, ktorá môže vybuchnúť v ľubovoľnom momente. Som presvedčený, že situácia je omnoho vážnejšia, než ako vyzerá. Spojené štáty sú vo veľmi zlom stave. Ono tvrdia, že zažívajú rast, ale nie je to pravda. Rastú vzhľadom k emisii umelých peňazí, ktoré nie sú kryté ničím.

Dlh Američanov je príliš veľký. Kríza Ameriky a Západu všeobecne narastá. A Washington by chcel uskutočniť operáciu, ktorou by súčasne zaútočil na Rusko i na Európu. Ak postavia Rusko proti Európe, tá sa ocitne úplne a neodvratne v americkom tábore. Podarí sa? Nepodarí? Môj názor je, že sa to nepodarí. Američania stále hrajú vabank. Myslím, že budú tak hrať aj ďalej. Preto je situácia veľmi, veľmi vážna. To nie je regionálna kríza. Je to kríza, ktorá bola umelo vyvolaná proti Rusku, aby bolo možné udrieť na Rusko a osobitne podčiarkujem -  aby bolo možné zaútočiť osobitne proti Putinovi. Oni si myslia, že keď odstránia Putina, budú mať rozviazané ruky na to, aby mohli pôsobiť vo vnútri Ruska, použijúc Piatu kolónu a ostatných.

Treba sledovať, či sa podarí operácia, ktorú Putin vedie, aby ukázal Európanom, že nie je v ich záujme postupovať takýmto spôsobom a tak ďalej. Je takáto možnosť? Je, pretože ak sa pozorne pozrieme, tak nie je to Európa, ktorá prijala takéto rozhodnutie. Bola to len časť Európy – Poľsko a tri pobaltské republiky s pomocou Nemecka. No s pomocou menovite pani Merkelovej, pretože mnoho ľudí je nespokojných  s takými akciami. Podnikatelia sú nešťastní. To isté je v taliansku a iných štátoch. Napríklad, s Talianskom, gréckom, Španielskom sa nikto neradil. Znamená to, že sa o tom nerozhodovalo v Európe. Akási kooperácia vo vnútri Európy potom vyzerá tak: Amerika plus časť Európy. Preto je tu pokus objasniť, že nie všetko ide ako treba, nie všetko má zmysel. To môže priniesť výsledok. Verím, že sa tak stane. No mnohé závisí od správania sa amerických činiteľov.

....Po páde ZSSR Rusi na Ukrajine to prijali ako normálny jav. Sám sa pamätám, že bolo veľa Rusov, ktorí vítali túto udalosť. Nezávislosť! No pozrite sa, aký je to dnes rozdiel. Prvý raz po páde ZSSR ruský národ, bez rozdielu kde sa nachádza, pocítil svoju identitu. Po prevrate vznikla vlna: Krym, Východná a Juhovýchodná Ukrajina, po celom Rusku.

Domnievam sa, že je to obrat. Nečakaný pre Američanov a – možno – neočakávaný pre oligarchistické štruktúry v Rusku. Teraz sa tieto nachádzajú vo veľmi odlišnej situácii, než napríklad na konci roku 2013. A musíme vziať do úvahy novú nepredvídanú situáciu, treba zmeniť myslenie. Ustupovanie Ruska sa skončilo. Prvý krát za posledných 30 rokov si Rusko začína uvedomovať, že nemôže ďalej ustupovať, že je Ruskom. A Putin toto pochopil. 

... Tento útok bol od samotného začiatku proti Rusom. Menovite proti Rusom. Je to, iste, chyba týchto činiteľov. Veď prvé ich rozhodnutie bolo zakázať ruský jazyk.  Tak jasne a otvorene to vyhlásili! A ľudia sa v takejto chvíli cítia v nebezpečenstve. A samoorganizujú sa, aby sa mohli brániť. Je to jeden nový faktor, ktorý v podstate môže silno vplývať na medzinárodné vzťahy.

Žiaľ, hlas Ruska nie je na Západe počuť. Je to najslabšie miesto: uhol pohľadu Ruska na Západe neexistuje, nemá tam zastúpenie.

... ja chápem správanie Putina a Lavrova, že oni sa správajú tak, ako keby pravidlá ešte platili. Je to správny postoj. Je to jediný spôsob na urovnanie situácie, inak skoro vypukne vojna. Neustále ich provokujú. Rusko odpovedá: zvolať radu bezpečnosti OSN, hoci je celkom očividné, že oni tam zopakujú tie isté postupy. No kroky tohto druhu sú v každom prípade nutné.

 

A útoky proti Putinovi? Sankcie proti jeho celému okoliu? To je bezprecedentné! Dokonca neslušné, ako sa títo útočníci správajú.