MANIFESTAČNÍ PETICE ZA ODSTOUPENÍ PREZIDENTA MILOŠE ZEMANA

Quoted post


Nepřihlášený uživatel

#27148 Vy jste gigantický blázen.....

2014-12-27 08:11

#27126: - Re: Re:  

 ...nic takového jako výroba peněz počítači neexistuje, je to naprostý blábol. Peníze jsou nepřetržitě znehodnocovány inflací - inflace je ovšem to, co popohání lidi vůbec s penězi něco dělat. Je to parametr na který národní banky cílí, jasně na rok dopředu i dlouhodobě říkají, jaká úroveň je pro jejich měnu přijatelná a tedy při jaké úrovni budou probíhat intervence v objemech, kterým trh nemůže "odolat". 

FED navíc cílí také úroveň nezaměstnanosti. 

V případě finanční krize a tzv. nesmyslu o tom, že USA tiskly peníze. Vláda spojených států dluží 73 % svého dluhu občanům a FED.  Tedy FED vydá dluhopisy a ty se prodají, to vede k tomu, že se hotovost přemění na cenný papír, tedy hotovost zmizí z oběhu a to v míře gigantické, DHP USA je 16 bil. dolarů a vláda USA má cca 100 % dluh. 

Opačná operace ovšem nastává v situaci, kdy FED potřebuje do ekonomiky dostat hotovost. Tedy v ten moment masivně vykupuje cenné papíry (dluhopisy) a mění je za hotovost, čím dostane likviditu do ekonomiky. Vlastní objem peněz je stále stejný. 

Tedy na tom vůbec nic tajemného či z hlediska účetního nějaké "tisknutí peněz" nic takového se v USA vskutku neděje. 

Odpovědi


Nepřihlášený uživatel

#27151 Re: Vy jste gigantický blázen.....

2014-12-27 08:21:24

#27148: - Vy jste gigantický blázen..... 

 "tlačenie peňazí" možno brať ako metaforu, a ja to tak aj beriem:-)... ostatné je pravda, USA žijú nad pomery, odčerpávajú zdroje, ktoré sami nemajú na úkor budúcnosti ostatných a ich mocenské špičky sa tak môžu dožiť toho, že prídu o moc- mohlo by dôjsť k nekontrolovateľnému výbuchu v dôsledku nenažranosti vlastných obyvateľov (a už majú dosť problémov s najnižšími nižšími vrstvami, tam už niet čo brať:-))