MANIFESTAČNÍ PETICE ZA ODSTOUPENÍ PREZIDENTA MILOŠE ZEMANA

Quoted post


Nepřihlášený uživatel

#27154 Re: Re: Vy jste gigantický blázen.....

2014-12-27 08:26

#27151: - Re: Vy jste gigantický blázen..... 

 Přečtěte si to ještě jednou po sobě, není tam jediný argument. Najednou už netisknout peníze, ale "žijí si nad poměry"?  Na jaké poměry? Nechte to vy komunistický blbe na USA, jak si budou spravovat svojí zemi. Nejchudší američan na sociálních dávkách má stále jeho životní minimum daleko větší, než průměrný slovenský pracující. To je realita USA a Slovenska. Proč tomu tak je? Protože v USA nikdy nebyli u moci komunisti a náckové. 

Odpovědi


Nepřihlášený uživatel

#27157 Re: Re: Re: Vy jste gigantický blázen.....

2014-12-27 08:38:20

#27154: - Re: Re: Vy jste gigantický blázen..... 

Čo si mám prečítať "po sebe"?  Tie citácie od toho talianskeho novinára? Aké máte protiargumenty, ktoré by jasne dokazovali, že jeho závery o cieľoch USA sú nezmysel? 

A tu je názor ďalšieho podľa Vás iste len ľavicového extrémistu ( a konšpirátora?:-). 

V skutočnosti, ak sa pozriete dnes, je dosť šokujúce vidieť západné mocnosti nasledovať rady, programy, ktoré nasledujú, a porovnať ich s inštrukciami, ktoré sa dali Tretiemu svetu. Tak, povedzme, vezmime opäť Indonéziu. Indonézia mala asi pred desiatimi rokmi obrovskú finančnú krízu, a inštrukcie boli štandardné: „Toto musíte spraviť. Najprv nám uhraďte vaše dlhy. Po druhé, privatizujte, tak, aby sme potom mohli lacno vziať vaše užitočné veci. Po tretie, dvihnite úrokové miery na spomalenie ekonomiky a prinúťte populáciu trpieť, viete, aby ste nám splácali.“ Toto sú zvyčajné inštrukcie, ktoré MMF stále dáva.

Čo robíme my? Presný opak. Zabudneme na dlh, necháme ho explodovať. Znížime úrokové miery na nulu, aby sme stimulovali ekonomiku. Nalejeme do ekonomiky peniaze, aby sme dostali ešte vyššie dlhy. Neprivatizujeme; znárodňujeme, len to nevoláme znárodňovanie. Dáme tomu nejaký iný názov, ako „záchrana v núdzi“ [bailout] alebo tak podobne. Je to v podstate znárodňovanie bez kontroly. A tak nalejeme peniaze do inštitúcii. Nakázali sme Tretiemu svetu, že musia akceptovať voľný trh, i keď my akceptujeme protekcionizmus.

Zoberte si taký princíp „priveľký na padnutie“, o ktorom teraz diskutuje výbor Snemovne. No čo znamená tento princíp „priveľký na padnutie“? „Priveľký na padnutie“ je poisťovacia politika. Je to vládna poisťovacia politika. Vláda znamená, že verejnosť platí, čo znamená, „Môžete podstúpiť veľké riziká a mať plno zisku, a keď sa všetko pokazí, pomôžeme vám z toho.“ To je „priveľký na padnutie“. No to je extrémny protekcionizmus. Dáva to korporáciám USA ako Citigroup obrovskú výhodu nad ostatnými, ako každý iný druh ochrany.