MANIFESTAČNÍ PETICE ZA ODSTOUPENÍ PREZIDENTA MILOŠE ZEMANA

Quoted post


Nepřihlášený uživatel

#27162 Re: Re: Re: Re: Vy jste gigantický blázen.....

2014-12-27 08:58

#27157: - Re: Re: Re: Vy jste gigantický blázen..... 

 Demokracie je úžasná v tom, že je schopna diskutovat o problému "příliš velké na to, aby mohly padnout". 

Amerika nechala ovšem jedny velké padnout Lehman brothers a jiné naopak znárodnily, restrukturalizovaly a zpět prodali. Opět výhoda demokracie je v tom, že na to zástupci občanů zvolení v přímých volbých stanovili pravidlo, jak se určí kdo padne a kdo bude znárodněn a komu se pomůže. 

Následně potom skutečně může probíhat diskuse o tom, jak ono pravidlo funguje a zdali je přípustné, aby byly bankonví instituce natolik velké, aby byl pro stát problém, když se sami přivedou do krachu. 

To je na demokracii super, že se vyvíjí. Jak je to v totalitě? Vyberte si jestli budete mluvit o totalitě kapitatlistické (fašismus) nebo totalitě s kolektivním vlastníctvím (komunismus) obě tyto totality se nikam nevyvíjí, proto logicky dříve či později krachují. 

Odpovědi


Nepřihlášený uživatel

#27164 Re: Re: Re: Re: Re: Vy jste gigantický blázen.....

2014-12-27 09:20:29

#27162: - Re: Re: Re: Re: Vy jste gigantický blázen..... 

 Neviem ako u Vás, ale u mňa problém s demokratickou diskusiou nikdy nebol:-). Dokonca ani za totality nefungovala príliš ani len autocenzúra, čo u tých dnešných internetových hrdinských bojovníkov za demokraciu nemožno ani len predpokladať, pretože nemajú ani ten najmenší predpoklad na "demokratickú diskusiu". Pokiaľ to sledujem, jediné, čo dokážu, je argumentovanie nadávkami do "boľševikov", "zrůd", "agentov KGB", "Cigánov Červenákov", "Maďarov" :-)... V útokoch na Vášho prezidenta opakujú primitívne obvinenia a nejapné osobné urážky, šírené priblblými bulvárnymi médiami, ktoré sú z nejakého dôvodu vysadené na Zemana (zrejme v dôsledku toho, že sú financované Zemanovými odporcami, alebo nadbiehajú cieľovej skupine primitívov, ktorá si hľadá vinníka za svoju situáciu a Zeman je momentálne vhodnou kosťou na jej nalákanie na reklamy). Zemanove výroky na adresu Pussy Riot zasiahli jeho politických oponentov nie preto, že údajne boli nevhodne "vulgárne", ale preto, že v nich vyjadril iný medzinárodne politický postoj, než je ČR ordinovaný zhora. A v ČR sú "mienkotvorné" skupinky, vydávajúce sa za znalcov a strážcov ozajstných princípov ozajstnej demokracie, ktoré v tomto svetle propagujú roky masmédiá - nie je náhoda, že sa postavili do čela "Pražského Majdanu", pretože podpora protiruských ukrajinských fašistov je strategický cieľ, ktorý sledujú tí, čo podporujú ich.