MANIFESTAČNÍ PETICE ZA ODSTOUPENÍ PREZIDENTA MILOŠE ZEMANA

Quoted post


Nepřihlášený uživatel

#32135 Re: Článek v LN 1.11.2014.

2015-01-13 08:09

#5433: J.Z. - Článek v LN 1.11.2014. 

 Sobota 1. listopadu 2014 LIDOVÉ NOVINY

POSLEDNÍ SLOVO

Odmítám

Odmítám respektovat Milo­še Zemana jako hlavu stá­tu, jehož jsem občanem. Nikdy předtím jsem tak silná slo­va nenapsal ani nevyslovil, přesto­že Václav Klaus se svým přebuje­lým egocentrismem, stálou úklonou před Moskvou a ukradeným chilským perem mi taky nebyl dva­krát po chuti. Ale respektoval jsem volbu poslanců, jen jsem tak trochu skřípal zuby.

Když jsme volili prezidenta po­prvé všichni, byl jsem odhodlaný prominout mu ještě víc než jeho předchůdci, přestože můj hlas ne­dostal. Ale lidová volba má přece jen čistší punc než ta vyhandlovaná politická a doufal jsem potají, že dosažením funkce, která koneč­ně uspokojí i jeho přebujelé ego, najde tolik kritického rozumu, že sám začne bojovat se svými vnitř­ními démony, kteří by mu mohli poškodit reputaci.

Bohužel nezačal. Naopak je pustil ze řetězu naplno. Odmítám mít za prezidenta muže, který se obklo­pil od začátku starými politickými strukturami i proruskými byz­nysmeny a neměl ani tolik slušnos­ti, aby ty z nich, co mu pomohli nejvíc nahoru, ještě veřejně neza­přel.

Muže, který se daleko méně motá při oslavě na ruské amba­sádě než o pár hodin později před korunovačními klenoty. Který od­pustí svému kancléři povinnou bezpečnostní prověrku a nestydí se přitom na vrcholném summitu NATO žádat daleko víc důkazů o ruské agresi, než stačily k utvo­řeni názoru Obamovi, Merkelové či Cameronovi.

Který nadřadí osobní averzi státnické povinnosti při udělování profesury homosexuálovi a pozdě­ji i při pozvání rektorů na slav­nostní udílení státních cen při oslavách výročí republiky.

Který jako jediný státník ochotně jede na Rhodos dělat křoví se­tkání novodobých diktátorů a ura­zí tím i svým smířlivým postojem k ruské agresi na Ukrajině jediné ruské hrdiny, kteří se v roce 1968 postavili proti naší okupaci, takže odmítnou přijet na udělení státní ceny z jeho rukou jejich kolegyni. Dnes už bohužel mrtvé, takže ji ne­může odmítnout sama.

Který postaví do jedné řady vy­znamenaných Winstonq Churchil-la, Nicholase Wintona nebo Miro­slava Zikmunda - a filmové režisé­ry, jejichž jediná zásluha o stát tkví v tom, že mu pomáhali na ces­tě k moci. Je tragické, o kolik veli­káni, kteří přebírají státní vyzna­menání, převyšují charakterem i morálkou toho, kdo jim je udělu­je. Tragické a ostudné.

Možná bych ještě skousnul, že v Číně propagoval nejbohatší z Čechů daleko za hranici běž­ných zvyklostí a dokonce letěl na­zpět jejich soukromým letadlem,což je konflikt zájmů převyšující Čínskou zeď.

Ale to, že ignoroval nejprestiž­nější oslavu státu na Vítkově, pa­mátku skutečných hrdinů, které se předtím účastnili všichni preziden­ti, to už se stalo tou poslední příslo­večnou kapkou, která ho - alespoň přede mnou - definitivně z úřadu hlavy státu diskvalifikovala.

Žádný prezident předtím si tak svévolné zneužití nejvyšší statni funkce pro naplnění osobních cílů nedovolil. A protože není v mé moci ho odvolat, rozhodl jsem se ho odmítnout. Budu se tvářit a žít po zbytek jeho funkčního období, jako by Česká republika žádného prezidenta neměla.

 JOSEF KLÍMA

 

 

Není co dodat…

 

Odpovědi

Roman Skácel

#32191 Re: Re: Článek v LN 1.11.2014.

2015-01-13 16:50:44

#32135: - Re: Článek v LN 1.11.2014. 

 Každý občan české republiky má právo mít na dané věci vlastní názor.

Má také právo svůj názor veřejně presentovat.

Panu Klímovi bych doporučil, aby se věnoval svým démonům, má jich požehnaně...

Určitě by s nadšením respektoval na Pražském hradě rakušáka a jeho pročůraný smoking by mu jako čtveráckou legrácku jistě milerád odpustil...


Nepřihlášený uživatel

#32195 Re: Re: Článek v LN 1.11.2014.

2015-01-13 17:06:50

#32135: - Re: Článek v LN 1.11.2014. 

 Pan Klíma na Hrad !!!