Petice o neobjektivním informování Českou televizí

Quoted post


Nepřihlášený uživatel

#4

2015-03-06 21:20

Zcela zvrácené je, že Česká televize překrucuje historii, když tragické události ze srpna 1968 vydává za okupaci Ruskem a ne Sovětským svazem, tedy i Ukrajinci, tají, že Leonid Iljič Brežněv, podle před někoolika lety zveřejněné kopie jeho pasu byl Ukrajinec, tají, že přední ukrajinský nacionalista Pjotr Šelest (soiučasně tehdejší první tajemník Komunistické strany Ukrajiny) organizoval s Bilakem předání zvacího dopisu a sám ve svých pamětech litoval, že k okupaci Československa nedošlo již v březnu 1968. Ve svém zpravodajství o dění na východě se navíc snaží vyvolat dojem, že zločiny Sovětského svazu jsou zločiny Rusů, přičemž zamlčuje, že od roku 1924 do roku 1953vládli SSSR Gruzínci Stalin a Berija a od roku 1953 do roku 1983 Ukrajinci Chruščov (který nechal mimo jiné utopit v krvi maďarské povstání v roce 1956) a po něm Ukrajinec Brežněv...Takto bych mohl pokračovat ještě, mnohem závažnější ovšem je, že zamlčuje dle mého názoru evidentně fašisoidní rysy nové ukrajinské vlády.

Odpovědi

fík

#13 Re:

2015-03-07 15:32:29

Je správné, že výše uvedená fakta někdo zmiňuje alespoň touto cestou. Ve škole nám do dětí trvale  pumpují deformovaný dějepis. Nic nového. Dříve se nesmělo mluvit o tom, že Plzeň osvobodili Američani, teď se zase mlčí o významu a obrovských obětech Rudé armády při osvobozování od fašistů. O současném světě ani nemluvím.

 Prostě si to deformujeme jak je třeba, jednou lezeme do zadku těm a podruhé zas oněm. Prý Pravda a láska zvítězí - je to smutné a zároveň k smíchu. A Česká televize je v současnosti zářným příkladem jednostranného pohledu na světové dění. Lži, polopravdy a nenávist se šíří étérem. Nechceme se na to koukat, nechceme to poslouchat. Tyto negativity nám jen podrývají zdraví. Tak proč na to přispívat z tvrdě vydělaných korun?