Petice o neobjektivním informování Českou televizí


Nepřihlášený uživatel

#1

2015-03-06 20:49

zrušit poplatky a ať si melou co chcou

Nepřihlášený uživatel

#2

2015-03-06 21:03

Komentář ? A proč ? Copak to nezažíváme již 25 let ?
Arnold

#3

2015-03-06 21:04

Zrušit poplatky ? To přece není řešení ! Je třeba celou ČTV rozehnat a utopit ve Vltavě !


Nepřihlášený uživatel

#4

2015-03-06 21:20

Zcela zvrácené je, že Česká televize překrucuje historii, když tragické události ze srpna 1968 vydává za okupaci Ruskem a ne Sovětským svazem, tedy i Ukrajinci, tají, že Leonid Iljič Brežněv, podle před někoolika lety zveřejněné kopie jeho pasu byl Ukrajinec, tají, že přední ukrajinský nacionalista Pjotr Šelest (soiučasně tehdejší první tajemník Komunistické strany Ukrajiny) organizoval s Bilakem předání zvacího dopisu a sám ve svých pamětech litoval, že k okupaci Československa nedošlo již v březnu 1968. Ve svém zpravodajství o dění na východě se navíc snaží vyvolat dojem, že zločiny Sovětského svazu jsou zločiny Rusů, přičemž zamlčuje, že od roku 1924 do roku 1953vládli SSSR Gruzínci Stalin a Berija a od roku 1953 do roku 1983 Ukrajinci Chruščov (který nechal mimo jiné utopit v krvi maďarské povstání v roce 1956) a po něm Ukrajinec Brežněv...Takto bych mohl pokračovat ještě, mnohem závažnější ovšem je, že zamlčuje dle mého názoru evidentně fašisoidní rysy nové ukrajinské vlády.
Drahoš

#5 Re:

2015-03-06 21:41

#1: -  zrušit poplatky a ať si melou co chcou

 Zrušit poplatky ne!!!! Měli bychom tady jen další Primu nebo Novu. Nechci se dívat na zprávy, kde je většina času věnována kriminálníkům a bouračkám, Divoškám a VIP.
Je třeba poplatky nechat, ale rozehnat to, co dnes ČT vede. Vždyť to je naprostý hnůj dosazený hlavně ODSkou a podobnými lumpy.

Drahoš

#6 Právě na Radiožurnálu prohlásil novinář Hvížďala

2015-03-06 21:49

Právě na Radiožurnálu prohlásil novinář Hvížďala, že pan prezident je nemocný a říká nesmysly.Většina lidí si však o tzv.veřejnoprávní TV myslí to samé co prezident,takže jsme také nemocní?Panu Hvížďalovi prolhaná a zaujatá televize nevadí.Prý ta naše TV kontroluje mocné,hlídá demokracii.To myslí vážně? Pan Hvížďala zkrátka zpívá čí chleba jí a takovému novináři Petránkovi nesahá ani po kotníky, jako většina našich presstitutů...


Nepřihlášený uživatel

#7

2015-03-06 21:54

Pokud je ČT objektivní, jak někteří tvrdí, proč např. "Reportéři ČT" nenatočili fakta kolem červených karet?
Zajímavá je totiž transportní krabice české pošty na jedné z fotografií a zejména adresát napsaný na ní. I když fotografie dostupná na webu není kvalitní, se podařilo získat laboratorně analyzovanou verzi fotografie od anonymního čtenáře, kde je patrné a čitelné, komu byla zásilka vytisknutých červených pamfletů adresována.
Petr

#8 Re: Právě na Radiožurnálu prohlásil novinář Hvížďala

2015-03-06 21:58

#6: Drahoš - Právě na Radiožurnálu prohlásil novinář Hvížďala 

 Nejen onen pán zpívá jak mu chlebodárce diktuje, ale všimněte si, jak většina tam pozvaných na závěr doskuze odpovídá redaktorovi na jeho poděkování: Redaktor - děkuji za Vaši návštěvu studia. Host - také velmi pěkně děkuji za pozvání...a klaní se málem na zem. HOST by měl podle nepsaných pravidel odpovědět - PROSÍM, neděkovat.

Toť můj názor.


Nepřihlášený uživatel

#9

2015-03-07 07:02

ČT je jeden velký hnus. Má směrnici protiruské a protipresidentské informovanost s lajnou EU. Tuto stanici zrušit, zrušit poplatky ať se živí sama. Hlavně ti přiblblí redakltoři s předem naučenými otázkami nedovolující diskuterům domluvit, pokud se to nekryje s jejími instrukcemi, ať se dou živit jinam a né za moje a Vaše peníze. Uštěkaná Witowská a Tvarůžková a ti dva exoti Takáč a Moravec. Tož to je nezávislá síla.
Oldřich Pokorný
Autor této petice

#10 Lži ČT

2015-03-07 10:29

O lžích ČT svědčí i toto video:

https://www.youtube.com/watch?v=7tZ9F1W0pXo

 

Václav

#11 Petice o neobjektivním informování Českou televizí

2015-03-07 11:29

Souhlas  o zaujatosti,tendenčnosti a manipulaci v ČT. Mediální masáže na přání EU z Bruselu a  US embassy  překročila meze slušnosti, novinářské etiky, sám  Goebbels by se od nich mohl učit.


Nepřihlášený uživatel

#12

2015-03-07 15:23

a co tady chcete??? zemanovizi vlastněnou oligarchy z ruska???

pak by bylo vše v pořádku...na věčné časy a nikdy jinak

fík

#13 Re:

2015-03-07 15:32

Je správné, že výše uvedená fakta někdo zmiňuje alespoň touto cestou. Ve škole nám do dětí trvale  pumpují deformovaný dějepis. Nic nového. Dříve se nesmělo mluvit o tom, že Plzeň osvobodili Američani, teď se zase mlčí o významu a obrovských obětech Rudé armády při osvobozování od fašistů. O současném světě ani nemluvím.

 Prostě si to deformujeme jak je třeba, jednou lezeme do zadku těm a podruhé zas oněm. Prý Pravda a láska zvítězí - je to smutné a zároveň k smíchu. A Česká televize je v současnosti zářným příkladem jednostranného pohledu na světové dění. Lži, polopravdy a nenávist se šíří étérem. Nechceme se na to koukat, nechceme to poslouchat. Tyto negativity nám jen podrývají zdraví. Tak proč na to přispívat z tvrdě vydělaných korun?  


Nepřihlášený uživatel

#14

2015-03-07 15:45

ČT by měli zavřít za vlastizradu.

Nepřihlášený uživatel

#15

2015-03-07 15:50

Prezident Miloš Zeman má moji plnou důvěru.

Nepřihlášený uživatel

#16

2015-03-07 16:12

Nestěžujte si - zkuste sledovat začínající vysílání svobosné české televize - uvidíme, jaké s ní budeme mít zkušenosti a názory na její vysílání:

https://www.youtube.com/watch?v=7tZ9F1W0pXo


Nepřihlášený uživatel

#17

2015-03-07 16:39

Všem, kteří cítí neobjektivitu obsahu zpravodajství ČT zkouším poradit: začíná vysílat svobodná česká televize - můžete zkusit srovnávat a podle výsledku srovnání se rozhodnout - http://www.svobodny-vysilac.cz/wordpress/

Nepřihlášený uživatel

#18

2015-03-07 20:01

ÚPLNÁ PRAVDA!
Kritik

#19 Souhlasím naprosto s primátorkou Adrianou Krnáčovou.

2015-03-07 20:05

 

Pražská primátorka Adriana Krnáčová (ANO) přitvrzuje v rétorice. Po včerejším prohlášení, že na tunelu Blanka se podílel ne jeden, ale hned více debilů, zmiňuje, že v pražské politice jde o „spiknutí kokotů“.

 

Když se primátorky redakce serveru Blesk.cz zeptala na její ostrá slova ohledně „více debilů“, zaslala jim jako odpověď obálku knihy Xaviera Crementa Spiknutí kokotů, kterou ironicky označila jako „příručku k orientaci v pražské politice“.

Na dotaz, o kom mluvila, když zmínila více debilů, však Krnáčová odpovědět nechtěla

 

V telivizi jak v tunelu Blanka. Kokot vedle kokota.A tohle svinstvo máme platit???

¨ČESTMÍR

#20 1000x opakovaná lež se stane pravdou ??? Sotva.

2015-03-07 20:11

Bývalý šéf personálu novin New York Times, při projevu v rámci přípitku v New York Press Club mimo jiné řekl:

„V současné době neexistuje taková věc, jako je nezávislý tisk. Víte to stejně dobře, jako já.

Není mezi vámi ani jeden novinář, který by se odvážil upřímně vyjádřit svůj vlastní názor. Víte předem, že kdyby to udělal, nikdy by se to neobjevilo v tisku.

 

Jsem týdně placen za to, že své upřímné mínění nezveřejňuji v novinách, pro něž pracuji. Vy ostatní jste placeni za stejnou věc a kdo z vás by byl tak pošetilý, aby napsal svůj upřímný názor, brzy by se ocitl na ulici a hledal by si jiné zaměstnání. Kdybych dovolil, aby se v jednom čísle mých novin objevil můj poctivý názor, do dvaceti čtyř hodin bych přišel o místo.

 

Prací žurnalistů je zabíjet pravdu; bezostyšně lhát; překrucovat pravdu; hanobit; plazit se u nohou mamonu a prodávat svou vlast a rasu za svůj denní chléb. Vy i já víme, že věřit v nezávislost tisku je bláznovství. Jsme nástroji a vazalové bohatých mužů za scénou.

Jsme skákající tajtrlíci, oni tahají za drátky a my tancujeme. Naše talenty, naše možnosti a celé naše životy jsou vlastnictvím těchto mužů.

Jsme intelektuální prostituti.“

SKVĚLÝ POPIS PRÁCE REDAKTORŮ ČTV A ČESKÉHO ROZHLASU, VLTAVY VČETNĚ. UČÍME SE V USA A VB.


Nepřihlášený uživatel

#21 Re: 1000x opakovaná lež se stane pravdou ??? Sotva.

2015-03-07 23:58

#20: ¨ČESTMÍR - 1000x opakovaná lež se stane pravdou ??? Sotva. 

 Tak určitě... Možná to Čestmíre, v Moskvě dělají lépe.


Nepřihlášený uživatel

#22

2015-03-08 07:24

Prezident v pátek uvedl, že ČT neplní svoji veřejnoprávní funkci a stává se "špatnou komerční televizí". Podpořil také možnost, aby občané peníze určené na koncesionářské poplatky mohli věnovat na obecně prospěšné účely.

„Česká televize by neměla být hlásnou troubou jakékoliv politické strany, například TOP 09,” dodal Zeman. Podle názoru většiny lidí prý ČT nepřináší vyvážené a objektivní zpravodajství.

Komu se program nelíbí, nemusel by platit
Návrh zákona o zrušení koncesionářských poplatků, který podle Zemanových slov připravují někteří senátoři napříč politickým spektrem, prezident považuje za rozumný. Znamenal by totiž podle něj stejnou startovací čáru pro všechny televize. Za návrhem stojí šéf Strany práv občanů Jan Veleba.

Plně s tímto komentářem SOUHLASÍM ! V tomto státě je
tržní ekonomika a demokracie. Jen ať se tedy Dvořák
UKÁŽE jaký je MANAGER a jakou práci odvádí pro koncesionáře v ČR , KTEŘÍ JSOU JEHO ZAMĚSTNAVATELÉ.
ŽÁDNÁ AMERICKÁ AMBASÁDA , BAKALA A JIM PODOBNÍ !
Drahoš

#23 Re:

2015-03-08 12:28

#22: -  

 Zrušení koncesionářských poplatků se mi nezdá. V tom okamžiku budeme mít na ČT stejně uhozené zprávy, jako např. na Primě nebo na Nově, budeme koukat na další americké krváky a pseudokriminálky, případně se třeba dožijeme i nějakých čuňačinek se Šmuclerem.

Taková televize by se vám líbila? Ať zůstane ČT taková jaká je, ale bez různých lobistů a jiných podrazáků. Ať prostě objektivně informuje a "nevychovává".

Dbalý

#24 Veřejné sdělovací prostředky jsou zcela nezávislé na pravdě

2015-03-08 20:07

Před patnácti lety jsem se ptal významného českého právníka, zda si myslí, že máme nezávislé soudy. Odpověděl: „Jistě, jsou nezávislí hlavně na zákonech. Vykládají si je po libosti.“ Stejně tak jsou „veřejnoprávní“ média nezávislá na pravdě.

 
Ivan David, exministr zdravotnictví, ČSSD
 
8.březen 2015 - 20:04

Interpretují ji po libosti. Nezávislost znamená monopol na moc, znamená nezávislou nepřezkoumatelnost činnosti. Nezávislost je tedy „právo“ na svévoli a tedy i zlovůli, píše Ivan David.

Mluvčí České televize (jméno je mimořádně nedůležité) se v tomto týdnu ohradila proti kritice prezidenta republiky tvrzením, že jde o „bezprecedentní útok“ na nezávislost České televize. Paní mluvčí neví co mluví, protože kritika České televize se od občanů sype ze všech stran zejména od doby, kdy přitvrdila ve svém lhaní. Takže precedentů je tisíce. Možná, že paní mluvčí nevnímá kritiku občanů jako „útok“ na nezávislost, protože kritiku od „řadových“ občanů Česká televize ignoruje, zatímco výrok prvního mezi občany ignorovat nemůže. Od politiků kritika ČT téměř nezaznívá protože jsou prorežimní jako ČT sama a lhaní pomáhá udržovat stabilitu jejich postavení. Ovšem prezident Zeman, kterého ČT vykresluje jako nekompetentní figurku, její veličenstvo Českou televizi kritizuje. Co udělá ČT? Přitvrdí proti Zemanovi? Pomůže to?
Daniel

#25 Revoluční návrh soudruhu Dvořákovi a jeho partě

2015-03-08 21:18

    

 

Na telku se nedívám, ke své práci potřebuji duševní zdraví a jistou míru klidu. Ale ledva opustím dveře, hrnou se mne stížnosti dvou druhů. Společné mají to, že chtějí tu vaši TV-bednu vyhodit oknem. Jedni proto, že lhaní v ČT se dostalo na úroveň kabaretu. Druzí proto, že ničemu nerozumí, jsou z toho všeho úplně vyplašení, a tu negativní bednu pozitivně nenávidí. Proto dávám soudruhu Dvořákovi a jeho klice revoluční nápad: Co tak mluvit pravdu?

Já vím, že to nejde hned. Česká televize lže už od svého založení, má to vepsáno v mediálních genech. Lezla a leze do zadku všem mocným, kteří od založení této komunistické, a nyní korporátní hlásné trouby, dohlížejí na její provoz. Takže není zvyklá říkat pravdu, a ani neví, kde by ta „pravda“ měla být. Ve které zájmové skupině, na straně kterých zájmů? Nebo někde uprostřed? Navíc zcela souhlasím s tím, že i kdyby se tato „pravda“ našla, nelze ji lidu servírovat jen tak. To by se lidi vyplašili na ultimo, protože by viděli úplně jiný svět, než na jaký jsou zvyklí v korporátním opiu lidu. Uznávám, že by to bylo značné riziko spojené s odvážným, a nad podiv neobyčejným krokem do neznáma. Ale podívejme se na důvody, které pro tuto odvážnou variantu mluví samy za sebe.

Za prvé, nastal zásadní problém s tím, jak vlastně lhát, tedy komu do kapsy. Naši kolegové, kteří veletoče TV sledují on-line, přes zřejmý a nutný odpor k tomuto mediálnímu slizu, začínají už tak trochu litovat zdejší bezradné cenzory. Kapes na lhaní je dnes příliš mnoho, viz domácí scéna. Vyedituji Milouše Zemana kvůli našemu hochu Bakalovi, s nimž pochopitelně mluvíme, protože je vážený občan USA. Jenže pak se naštve nejspíš proruský oligarcha Babiš, Zemanův pseudo-kámoš, který tohoto agenta StB pustil do politiky, nejspíš po předchozím ujednání. Onen B. sice M. nemusí, ale zase mu vadí, když z něj dělají hlupáka, a navíc kvůli jinému Béčku. Takže editování prezidenta se ukázalo jako kontraproduktivní a dříve vzorný US-hošan Dvořák je nejspíš odepsán.

A pojďme k zahraniční politice, kde se lhaní v posledních časech lidstva (latinsky: novissimum) stalo naprosto strašidelnou záležitostí. Vezměme tu šílenou Ukrajinu, kde stačilo sledovat linii vzorného proamerického hocha Zaorálka. Jenže ten v poslední době zatáhl za ruční brzdu, protože EU je rozpolceno a americká politika EU zničí. Jistě, Zaorálek může žvanit jak chce, protože tuto českou zahraniční hvězdu nikdo nebere vážně. Jenže ČT není geniální Zaorálek a nelze ji obracet na obrtlíku! To je, prosím, lhoucí tanker, který má zásadní setrvačnost! Jeho plavba stojí miliardy, a na palubě tohoto mediálního titaniku tančí příliš mnoho nemyslících lidí. Národ nelze najednou překlopit do sraček, pardon, do reality. Lze pouze ubrat plyn, navést se do menšího puchu a postupně přejít... no a kam vlastně?

Takže zpět k tomu revolučnímu návrhu pro korporátního soudruha Dvořáka. Chápu a vím, že doba je zlá a ty časy, kdy se lhalo na novácký způsob, ty jsou už dávno pryč. Tehdy stačilo být proamerický a proklausovský a vysílat totální americké sračky. Jenže dnes nejen, že nestačí být proamerický, ale je třeba být i proevropský, a tak trochu i proruský, i když tato revoluční teze se zatím nesmí říkat nahlas. Nyní je jasné, v jakém gruchtu se ČT ocitla. Americká politika je naprosto nečitelná, protože ji ovládají protikladné zájmové skupiny dosti šílených korporátních skupin. Pro koho v USA lhát a jak? Toť otázka vskutku hamletovská. A teď EU. Ale jaká EU? Koho vlastně? Německa, Francie, Španělska, nebo Bruselu, nebo banskterů a korporátních zlodějů, nebo občanských aktivistů? No a teď to Rusko. A jaké Rusko? Putina, prozápadních liberálů, nadnárodních ruských komunistů, nebo ruských národovců? Je to tak děsný gordický uzel, že v něm už poctivě a profesionálně ani lhát nelze.

A jsme u jádra pudla, tedy u mého revolučního návrhu. Dnes je situace na lhací frontě tak složitá, že je z taktického hlediska úplně nejlépe říkat pravdu. No, já vím, tedy skoro-pravdu. Jaké jsou výhody tohoto revolučního postupu, který by ČT zkusila asi poprvé ve své existenci? Vyjmenujme je v bodech:

  • Koncesionáři by dostali to, na co mají ze zákona nárok, totiž pravdivé a vyvážené zpravodajství.
  • Tím by soudruh Dvořák mohl argumentovat, až ho budou chtít vyhodit, že špatně zalhal to či ono. Nezalhal, prostě řekl pravdu. Já vím, ono to zní v ČT bizarně. Ale pravda je někdy dobrá věc sama o sobě.
  • Když ČT přestane okatě lhát, nezávislá média ji začnou brát aspoň trochu vážně. ČT dostane naši podporu, když po ní někdo půjde z mocenských důvodů. Teď je nám osud soudruha Dvořáka a jeho kliky naprosto a úplně ukradený. Prostě, jednoho poskoka vymění za druhého.
  • Postupně by mohl dostat místo lhací námezdné tlupy do ČT i pár slušných lidí, kteří by mu to nezapomněli, protože jsou slušní a protože něco umí