podporujeme prezidenta Zemana

Quoted post


Nepřihlášený uživatel

#1623 „Nestranný pohled“ českých médií na válku na Ukrajině

2015-04-05 20:48

Když 2. května 2014 v Oděse zvěrsky upálili 48 protikyjevských demonstrantů, náš oficiální tisk mlčel, případně opakoval ukrajinskou verzi tragédie – demonstranti vlezli do budovy, zavřeli se tam a pak budovu zapálili a uhořeli.

Když ukrajinské vojenské letadlo bombardovalo v Luhansku budovu oblastní administrace, což způsobilo smrt mnoha civilistů, ani jsme se to nedozvěděli. Stejně jako nám nikdo neřekl, že v době „příměří“ dělostřelecká a raketová palba ukrajinské armády zabila přes pět stovek obyvatel Doněcka – děti, ženy, starce... A když se náhodou objevily snímky rozstřílené dětské nemocnice, doprovázel je cynický ukrajinský komentář, že povstalci holt neumějí mířit.

Pak dopadla mina na zastávku ve Volnovaše a i v Praze pochodovali ukrajinští demonstranti. A když rakety zasáhly obytnou čtvrť v Mariupolu a zabily 30 nevinných lidí, rozpoutalo se i u nás mediální peklo srovnatelné s kampaní po zásahu malajského letadla. A stejně jako v červenci přispěchala ukrajinská SBU s odposlechem dokazujícím vinu povstalců. (Osobně si myslím, že rychlost reakce oficiálního Kyjeva nasvědčuje spíše připravené provokaci. Nepřekvapí mne, když se z obyvatele Mariupolu navádějícího palbu separatistů vyklube agent ukrajinské tajné služby.)

Nicméně zde zůstává problém dvojího metru – nevinní mrtví ukrajinští občané na území ovládaném separatisty mohou být vražděni dělostřeleckou a raketovou palbou po tisících a nikoho to nevzruší. Naše sdělovací prostředky ignorovaly informace příslušníků mise OBSE o tom, že ukrajinské ozbrojené síly používají zakázanou kazetovou munici proti obytným čtvrtím. Několik desítek stejně nevinných mrtvých ukrajinských občanů na území ovládaném Kyjevem vede k tomu, že se již volá po válce Evropy proti Rusku. Překládám si to tak, že na východ od frontové linie žijí lidé, kterých není škoda, kdežto těch samých západně od Doněcku škoda je. Nemyslí si to jen vláda v Kyjevě, ale i čeští novináři, zejména ti z České televize.

Odpovědi


Nepřihlášený uživatel

#1625 Re: „Nestranný pohled“ českých médií na válku na Ukrajině

2015-04-05 23:39:56

#1623: - „Nestranný pohled“ českých médií na válku na Ukrajině 

 Za všechno mohou média, ty nás drží v permanentní bublině lží, odtržené od reality. Kdo věří, že dnešní média jsou svobodná a nezávislá, je jen hlupák, který skočil na špek americké propagandě, která je na rozdíl od té ruské sofistikovanější, ale o to zákeřnější.


Nepřihlášený uživatel

#1628 Re: „Nestranný pohled“ českých médií na válku na Ukrajině

2015-04-06 14:23:10

#1623: - „Nestranný pohled“ českých médií na válku na Ukrajině 

 On v dnešní době copak ještě někdo věří lžimédiím? Ukažte mi ho, toho vola bych vážně chtěl vidět.


Nepřihlášený uživatel

#1635 Re: „Nestranný pohled“ českých médií na válku na Ukrajině

2015-04-07 14:19:06

#1623: - „Nestranný pohled“ českých médií na válku na Ukrajině 

 Média, ať jsou jakákoliv, slouží jen k ovládání lidí. Diktují jim co si mají myslet, co si mají koupit, co mají sledovat. Každý člověk je schopný denně přijmout jen určité množství informací. Pokud kapacitu těchto informací zaplní mediální masáž, pak už nezbude místo pro užitečné informace které potřebujeme. Náš mozek tyto informace třídí podle intenzity s jakou se k nám dostávají. Proto jsou například reklamy barvitější a hlasitější než ostatní program v televizi nebo v jiném médiu. A tak je to se vším. Ze stejného důvodu se například barví a dochucují potraviny - aby nás více zaujaly. Dávají důrazný podnět, abychom je upřednostnili. Co na tom, že přidané látky jsou karcinogenní a nepřirozené. Ono je to navíc žádoucí, otrávit lidi, aby hekticky a plodně prožili produktivní věk a pak umřeli a neotravovali tady v době, kdy budou už jen přítěží sociálního systému. Jsme konzumní společností která je založená na principu produkce a spotřeby. Každý z nás má ale možnost rozhodnout se jak moc se do této společnosti zařadí a co si z ní vezme a co ji dá. Může z ní i vystoupit, ale dlouho nepřežije. Jako druh jsme nastaveni tak, že potřebujeme k přežití stádo. To, jakou funkci v tom stádu zaujmeme je už ale na nás.