Zákaz norování

Quoted post


Nepřihlášený uživatel

#305 norování

2015-05-04 15:15

#300: - Re: norování  

 Nenapsal jsem že pouze myslivci. Ale že například myslivci. Doslovně jsem napsal toto : (Například myslivci pozorují hodiny zvířata aby se o nich něco dozvěděli. )

Ne že bych vás chtěl podceňovat ale pochybuji že uděláte guláš. Jen tak z fleku bez jakéhokoliv učení či pozorování. Na takové úrovni jako třeba kuchař. Který vaří 20/30 let. 

Takže chce říci že je pro vás lov. Střelnou zbraní méně humánní než třeba lukem, oštěpem nebo nožem. Lov střelnou zbraní je nejhumánnější z 90% tak zvěř o usmrcení ani nevím. Na rozdíl od luku,oštěpu nebo nože zvěř dlouhé hodiny umírá. Na vykrvácení. A to v 99% lovu těmito druhy zbraní.

Odpovědi


Nepřihlášený uživatel

#332 Re: norování

2015-05-05 19:09:39

#305: - norování  

 Já neříkám, že ten co pozoruje zvířata o nich ví stejně jako ten, který si o nich čte. Ale když si přečtu v kuchařce recept na guláš, uvařím ho. Nebude možná tak dobrý a určitě se nebude podobat tomu od kuchaře, ale bude to guláš. 

Neříkám, že je nehumání, ale nespravedlivý. Ta zvířata se loví kvůli 'problémům', které by se určitě daly nějak vyřešit i bez zabíjení. Oštěpem nebo lukem se loví tam, kde potřebují jídlo, loví z krátkých vzdáleností neprofesionálními luky a je možnost, že je při lovu zraní zvíře. Třeba někde v Africe. Ovšem zabíjení nikdy nebude humáním, jakmile někomu násilně vezmete život (samozřejmě pokud by jinak umíral v bolestech, tak by se mu mělo ušetřit trápení) není to humání. 

Já když si představím, že bych měla dobrovolně jen tak zabít nějaké zvíře, které nikomu nic neudělalo a jediný problém, který s ním lidé mají je ten, že žije svůj život, je mi spíš do breku. Lov je nefér vůči zvířatům, ona nemohou za to, že jsou přemnožená ani za nic jiného. Vždy je na vině člověk, ale pikají zvířata.