Petice za referendum o vystoupení z Evropské unie

Quoted post


Nepřihlášený uživatel

#2415 Re: Re: Re:

2015-09-24 12:14

#2405: - Re: Re:  

 Tak vrať diplom. Co by nás čekalo jsem tady psal už třikrát a nikdo nedokázal věcně oponovat. 80% objemu našeho exportu jde do EU. EU je zároveň unií celní. Naše ekonomika je z 40% závislá na automobilovém průmyslu. Pokud bychom nebyli v EU, nemohl by být volný pohyb zboží a automobilky a firmy, které pro ně vyrábí, by to nepřežily. Nezaměstnanost by dosáhla 20%. A to je jen příklad jednoo odvětví

Odpovědi


Nepřihlášený uživatel

#2510 Re: Re: Re: Re:

2015-09-24 15:00:56

#2415: - Re: Re: Re:  

 TAKŽE APOKALYPSA ? TO URČITĚ NE !!!

Nechci nikoho urážet , ale to co jste napsal je z hlediska dodavatelských smluv dle mého názoru naprostá hloupost , neboť tyto smlouvy nemají základ v "Evropské Unii" ale v konkurenceschopnosti a ekonomické výhodnosti.

Vystoupení ČR z EU by podle vašeho scénáře muselo skončit embargen na to či ono (všeobecné ebgargo není již dávno pro žádný stát/unii ekonomicky únosné) a to v dnešní době četných "symbolických embarg", které mají za následek (poslední příklad EU zemědělství) tzv. dvojité dotace, není pravděpodobné - viz hospodářská situace v EU!!!

Ano dnes jsme např. na Německu jako exportní země závislí, jako ostatně i jiné EU země... je to pro nás ale výhoda nebo pouze náplň řízeného hospodářství. Nestagnuje ekonomika ČR již několik let?A nesílí ekonomika Německa nějak moc rychle?Odpověď naleznete v číslech! Ono to s tím volným pohyben zboží je také trochu jinak !!!

Nakonec, když se budu soustředit na automobilový průmysl ... nenapadá mě jediný důvod, proč by se zde vyráběné automobily měly přestat vyvážet potažmo vyrábět a továrny zavřít. Tržní hospodářství je založené na nabídce a poptávce . Kvalitě a cenové výhodnosti .  Ne na bezcelní unii , která navíc přihrává miliardovým podvodům, které v rozpočtech následně chybí . A výroba komponentů ? Ta už se z větší části přesunula i přes zpomalovaný růst naší minimální mzdy jinam. A až přestane držet ČNB Českou korunu ...

tak to vidím já ... i kdybych ten diplom neměl