Zvýšení minimální mzdy a důchodů

Quoted post


Nepřihlášený uživatel

#14

2015-10-12 17:29

manžela mám v invalidnim důchodu.před 2lety jej přendali o třídu níž,ubrali 5 000.-kč.OD VČEREJŠKA LEŽÍ NA JIPCEs mozkovou příhodou.našel si brigádu ,po 2 dnech to takto dopadlo!Důchomá 7 000.-kč.Já starobní důchod 7 500.Ztoho dáme za bydlení /podnájem/ 9 000.-.Já jsem po mrtvičce 4 roky a když budeme platit všechny léky které potřebujeme k životu,tak na jídlo zbyde 3 200.-KčJe to dost dobrý důvod?

Odpovědi

Dana Mošničková
Autor této petice

#15 Re:

2015-10-12 19:02:06

#14: -  

 Ach ach, to je mi líto, šel na brigádu, protože jste potřebovali peníze.

Je to dobrý důvod, ať se všechno v dobré obrátí, budu na vás myslet na všechny. 
Ale proč na nás nemyslí politici, jsou okouzleni výší svých dividend a ještě k tomu si odhlasovali, že z nich nemusí platit daň. Takže, buď to budou zvládat s dividendama, anebo by se jich museli vzdát, aby se mohli zase vrátit k takovému způsobu uvažování, kterým myslíme my, obyčejní lidé, pokud chtějí svoje dobře placená místa.

Jedním z pilířů EU je vzájemná solidarita, jeden důležitý cíl, který mají všechny státy povinnost postupně přijmout a realizovat, to je přiměřenost důchodů. Naše reprezentace se domnívala, že je to možnost připojištění dostupné pro každého, tak to také prezentovala do zahraničí, kam musí odesílat výsledky svého snažení. Vlk se nažral a koza zůstala celá. Pak se stejně ukázalo, že to je blbost. Ale jsme my občané nějací pokusní králíci? Víme dobře, že občas nezbývá ani na rohlík a to kolikrát trvá i několik dnů. Do dalšího měsíce jdeme s minusem. No kam by to pak mohlo vést? Kařdý rozumný člověk by šel do dalšího měsíce s nějakou aspoň nepatrnou rezervou, ale jde to?
Kdyby to šlo, tak by se takový člověk mohl připojistit, že?

A navíc, nakonec sami zákonodárci došli k závěru, že to asi nebude reálné řešení našeho problému. Profrnknul čas a energie, možná i pár peněz. Nám životy ubíhají a stále se čeká na nové a nové volby, proč? Cíl je jasně daný, přiměřený důchod, tím myslím i platy, rozhýbe se spotřeba a nakonec nám je jedno jak to zařídí, jde to a pokud to neumí zrovna ten, kdo by to zařídit měl, nechť uvolní své místo schopnějšímu.

Držte se všichni a budeme stateční, máme právo na to, aby náš stát plnil hned, k čemu se zavázal v EU, to je na přiměřené příjmy.