Petice za referendum o vystoupení z Evropské unie

Quoted post


Nepřihlášený uživatel

#5558

2015-11-14 12:16

Muslimové v Česku chtějí islámské právo šaria

Bouřlivou debatu na internetu vyvolal vznik diskusní komunity na facebook.com pod názvem Šaria pro Česko. Tato skupina se inspiruje u jiných Evropských skupin a volá po zavedení islámského práva v České republice. Správcem této skupiny není nikdo jiný než Lukáš Větrovec (alias Alija Harisovič).

Štěstím v neštěstí České republiky je, že byť se zde vytváří radikální muslimská komunita není počet muslimů zatím příliš veliký. Proto si mohou státní orgány tvrdit, že problém neexistuje a společnost se tvářit, že je vše v pořádku a to do chvíle než to zde bouchne nebo bude muslimská komunita natolik zradikalizovaná a veliká, že se pokusí o převrat. Ono kdysi před staletími v takové Sýrii nebyli muslimové ve většině, ale poté co ji dobyli a terorem vyhnali, konvertovali či ujařmili původní obyvatelstvo …

Skupina je zde na facebook.com 

VICE-Muslimové v Česku chtějí islámské právo šaria

Odpovědi


Nepřihlášený uživatel

#5560 Ministerstvo školství propaguje islám

2015-11-14 12:41:34

#5558: -  

Stránky byly k 1.8.2015 zrušeny. Co je ale horší a plíživější, je propagace islámu na školách. Vypadá to nevinně, že? Stačí zblbnout české děti od malička "specifickým úhlem pohledu" - mládežničtí dobroserové nás o tom přesvědčují na každé demonstraci, a už se většinová společnost rozloží zevnitř. Mimochodem - zatím jsou na školách lektory jen neomarxističtí islamofilové. Poturčenec horší turka, umí se líp vcítit do mentality domorodce a líp tak zaútočit na city. Děti se ještě bránit citové manipulaci neumí.

Ministerstvo školství převzalo nad proislámským projektem záštitu. Proč ale ministerstvo zároveň nepropaguje ateismus, křesťanství, budhismus, židovství, hinduismus a další náboženství? Proč naše vláda prostřednictvím MŠMT zaštítila výhradně náboženství, ke kterému se hlásí absolutní většina všech teroristů?

_________________________

tp://muslimove.cz/o-projektu/

Muslimové jsou v České republice co do počtu takřka zanedbatelnou skupinou, přesto však vzbuzují značné emoce. V televizních zprávách, novinách a internetových diskuzích se témata spojená s muslimy či islámem objevují takřka denně. V rámci výuky ale žáci toto téma probírají povětšinou jen velmi okrajově, a nejsou tak většinou schopni informace podávané médii kriticky hodnotit. Tento stav vede k přejímání a následnému upevňování předsudků a stereotypů, které jsou podpořeny i latentní islamofobií, která se v české společnosti, podle slov Českého helsinského výboru, vyskytuje. Česká muslimská komunita je velmi malá a jak mladá generace, tak ani generace jejích rodičů proto nemají možnost konfrontovat stereotypy s osobní zkušeností. Rádi bychom tímto projektem přispěli ke zlepšení tohoto stavu. Poskytujeme informace, za jejichž faktickou správností stojí nejen autoři, ale i přední čeští odborníci na islám, kteří všechny publikované texty kontrolují, komentují a opravují nedostatky. Kromě toho nabízíme školám i dalším institucím workshopy a další programy a i pro širokou veřejnost připravujeme materiály a akce, během nichž budou mít možnost se setkat s muslimy i odborníky zabývajícími se islámem, poznat je a teprve poté si utvořit názor.

Projekt je financován z grantu Americké ambasády v Praze a za přispění Anna Lindh Foundation, dále spolupracujeme se zastoupením Evropské komise v ČR a s Městskou knihovnou v Praze, která nám umožnila ve svých prostorách pořídit ilustrační fotografie k projektu. Za podporu děkujeme i Insaanu, centru česko-arabského kulturního dialogu. Projekt není financován žádnou z muslimských zemí či ambasád ani institucemi, které jsou s islámem úzce spjaté. Od ledna do září 2014 byl projekt “Muslimové očima českých školáků” držitelem záštity Ministerstva školství, mládeže a tělovýchovy.

Primární cílovou skupinou jsou však střední školy, pro něž byl projekt připravován:

Projekt Muslimové očima českých školáků ve své první fázi analyzoval informace v učebnicích dějepisu, zeměpisu a společenských věd a mapoval úroveň výuky o islámu na vybraných českých gymnáziích a ostatních středních školách. V druhé fázi pak nabízíme školám možnost tuto úroveň zvýšit.